ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Συμβολική κατάληψη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από μαθητές και εκπαιδευτικους

Συμβολικό αποκλεισμό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμοτητα και μαθητές των ΕΠΑΛ Δυτικών συνοικιών με μέλη και των τεσσάρων ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης αντιδρώντας στην διαθεσιμότητα, στην κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και στην υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας στην χώρα μας. Από νωρίς το πρωί οι εκπαιδευτικοί απέκλεισαν τέσσερα ΕΠΑΛ στις Δυτικές συνοικίες, το ΕΠΑΛ Νεάπολης, Κορδελιού, Σταυρούπολης και Αμπελοκήπων σταματώντας την λειτουργία τους. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που απέκλεισαν για αρκετή ώρα.
Το πρόβλημα που έχει προκύψει στην τεχνική εκπαίδευση μετά την απομάκρυσνη 90 καθηγητών είναι μεγάλο καθώς από σήμερα χαμένες θεωρούνται 1.800 ώρε διδασκαλίας από τις ειδικότητες Υγείας, Γραφιστικών Τεχνών, Κομμωτικής και Αισθητικής που καταργηθήκαν. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι μαθητές δεν θα διδαχτούν τα μαθήματα αυτά και δεν θα μπορέσουν να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις. Οι ώρες των μαθημάτων καταγράφονται ως κενά και άγνωστο παραμένει αν θα μπορέσουν οι μαθητές να πάρουν το Απολυτήριο Λυκείο. Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας και παρέμειναν μαζί με τους μαθητές αρκετή ώρα στο κτίριο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ζητώντας από τον αρμόδιο διευθυντή να μεταβιβάσει το αίτημα για επιστροφή των καθηγητών στις θέσεις τους.
Να σημειωθεί ότι στις 22 Μάρτη ληγει η διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί θα περάσουν σε καθεστώς απόλυσης. Πρόκειται, όπως λένε οι εκπαιδευτικοί για τις πρώτες απολύσεις εκπαιδευτικών μετά το 1911. Αύριο θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη κινητοποίση στην Ανατολική Θεσσαλονίκη με αποκλεισμό των ΕΠΑΛ και συμβολική κατάληψη στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμαις Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: