ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 11.30 π.μ.


Συμβολική κατάληψη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά πραγματοποίησαν σήμερα στις 11.30 π.μ. εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Πειραιά και εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα Αττικής, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στις επικείμενες απολύσεις των εκπαιδευτικών και στην κυβερνητική πολιτική που διαλύει και συρρικνώνει τη δημόσια εκπαίδευση. 
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο του Πειραιά, και το πολιτικό γραφείο του Υπουργού απολύσεων εκπαιδευτικών, διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλου.
Σε 11 μέρες απολύονται 1845 εκπαιδευτικοί που στις 22 Ιουλίου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ οι μαθητές των ειδικοτήτων (Υγείας, Γραφιστικών Τεχνών, Κομμωτικής και Αισθητικής) που καταργήθηκαν, καλούνται σε 2 μήνες να δώσουν Πανελλήνιες έχοντας χάσει χιλιάδες ώρες μαθημάτων. Ο Υπουργός Παιδείας αδιαφορεί για την εκπαίδευση των μαθητών, ενώ 8 μήνες τώρα εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς και την κοινή γνώμη με ασύστολα ψεύδη για δήθεν "τακτοποίηση" των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.
Οι εκπαιδευτικοί δεν θα επιτρέψουν την ολοκλήρωση αυτού του εγκλήματος.
Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην κινητοποίηση ήταν:
  • Κανένας μαθητής έξω απ’ τα σχολεία, κανείς καθηγητής στην ανεργία
  • Αρβανιτόπουλε μας κλέβεις τη δουλειά και κλείνεις τα σχολεία στα πιο φτωχά παιδιά 
  • Σπρώχνουν τα σχολεία στην παρακμή και κάνουνε εγκαίνια στα ΙΕΚ "Ακμή" 
  • Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη 
  • Αν οι συνάδελφοί μου δε γυρίσουν πίσω, όρκος τιμής να μη λυγίσω

Δεν υπάρχουν σχόλια: