ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Πολυτέλεια για την Ελλάδα ο Κούπερ

Χαίρετε κύριοι
Ο Κομπότης είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον Άρη του Κούπερ, δηλαδή τη μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα που είναι προπονητή και όχι παράγοντα. Ο Άρης του Κούπερ αυτήν την εποχή είναι μακράν η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο προπονητής στον ομαδικό αθλητισμό.
Η δουλειά που κάνει ο Αργεντινός τεχνικός φαίνεται ακόμα και όταν κοιτάς οπτικά τους ποδοσφαιριστές του. Είναι φανερό πως η παρουσία του έχει ωφελήσει και ατομικά τους παίκτες του Άρη ώστε να μπορούν να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό. Θυμηθείτε την εικόνα του Κόκε επί Μαζίνιο και κάντε τη σύγκριση με τη σημερινή. Ο Κόκε και ο κάθε Κόκε καταλαβαίνει πως με τον Κούπερ δεν γίνεται να κοροϊδέψει. Αναγκάζεται λοιπόν να προσέξει ξανά τον εαυτό του, να χάσει το περιττό βάρος και να ξαναγίνει αθλητής.
Θυμάμαι πως στις πρώτες μέρες του Κούπερ στην Ελλάδα είχα μιλήσει με έναν ποδοσφαιριστή του Άρη που τώρα δεν βρίσκεται στην ομάδα. Μου είχε πει λοιπόν πως τέτοια προπόνηση δεν έχει ξανακάνει στη ζωή του και όλη η ομάδα κοιτάει τον Κούπερ με ανοικτό το στόμα. Πολλές φορές λοιπόν το ποδόσφαιρο είναι απλό και δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις.
Οι υψηλού επιπέδου προπονήσεις για τα ελληνικά δεδομένα που κάνει ο Κούπερ έφεραν γρήγορα και αποτελέσματα. Στα τελευταία παιχνίδια βλέπουμε την φανερή ατομική βελτίωση όλων των ποδοσφαιριστών του. Οι παίκτες του έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση από όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος. Ο Κάμπορα στα χέρια του Κούπερ ξεπέρασε τον εαυτό του, ενώ έμαθε πως είναι στράικερ και όχι επιθετικός για το πλάι. Ο Πρίττας δεν παίζει πλέον σαν Πρίττας και ο Κάλβο για πρώτη φορά παρουσιάζεται ουσιαστικός και παίρνει μόνος του παιχνίδια.
Το πρώτο μου άρθρο στο Sport 24.gr είχε σαν τίτλο πως ο Κούπερ παίζει το δύσκολο 4-4-2. Είναι δεδομένο πως οι μεγάλοι προπονητές τη συγκεκριμένη τακτική την έχουν εγκαταλείψει. Όποιος δεν το έχει αντιληφθεί αυτές τις μέρες έχει ευρωπαϊκά παιχνίδια, ας τα δει για να το διαπιστώσει.
Ο Κούπερ σε αντίθεση με τον Φέργκιουσον, που προσαρμόστηκε, δεν άλλαξε την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχει πολλές συνεχόμενες αποτυχίες και να μη βρίσκει πλέον ομάδα σε υψηλό επίπεδο. Άλλωστε, δε γίνεται να έφτασε τυχαία κοτζάμ Κούπερ στο σημείο να κάνει τον προπονητή στην Εθνική Γεωργίας και στη χώρα μας. Οι εικόνες του όμως και οι γνώσεις του είναι πολύ μεγάλες και αποδεικνύεται πως είναι πολυτέλεια να δουλεύει αυτός ο προπονητής στο ποδόσφαιρό μας.
Οι φίλοι του Άρη αυτήν την εποχή απολαμβάνουν  τους καρπούς από την καθημερινή δουλειά που κάνει ο Αργεντίνος τεχνικός  στις προπονήσεις με τους παίκτες του και φυσιολογικά έχουν στο μυαλό τους τους άμεσους στόχους, καθώς ο Άρης είναι στον τελικό κυπέλλου όπως και στα πλέι οφ. Με μεγάλο ενδιαφέρον όμως αξίζει να περιμένουμε την ομάδα που θα χτίσει ο ίδιος την επόμενη σεζόν.
Στη χώρα μας το ποδόσφαιρο παίζεται σε πολύ αργούς ρυθμούς. Είναι λοιπόν δεδομένο πως εάν δημιουργήσεις μια επιθετική ομάδα που θα μπορεί να παίζει γρήγορο και ποιοτικό ποδόσφαιρο θα κάνει τη διαφορά. Τα αποτελέσματα της δουλειάς του φάνηκαν πολύ γρήγορα σε μια ομάδα που δεν δημιούργησε ο ίδιος. Η λογική λοιπόν λέει πως η ομάδα που θα σχεδιάσει το καλοκαίρι και θα κάνει μαζί του προετοιμασία στο αργό ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι για μεγάλα πράγματα.

δημοσιευμένο από τον : tsarly

Δεν υπάρχουν σχόλια: