ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΦΑΤΕ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Μπορεί να μην είναι η καλύτερη τροφή από διατροφικής άποψης, ωστόσο σε ό,τι αφορά τα κέφια, φαίνεται ότι η τηγανητή πατάτα είναι το καλύτερο γιατρικό. Σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί να φτιάξει και την πιο κακή διάθεση αφού μας ηρεμεί και μας κάνει πιο χαρούμενους.

Ο δρ Μάικ Γκριν του Πανεπιστημίου Αστον του Μπέρμιγχαμ, ειδικός στην ψυχολογία που συνδέεται με το φαγητό, αποδίδει αυτό το αποτέλεσμα στους υδατάνθρακες που περιέχουν οι τηγανητές πατάτες, αλλά και στη γεύση και τη μυρωδιά τους που μας παραπέμπουν σε ευτυχισμένες στιγμές, όπως οι διακοπές μας ή η παιδική μας ηλικία. Ο δρ Γκριν ζήτησε από εξήντα άνδρες και γυναίκες να παρακολουθήσουν ένα πεντάλεπτο φιλμ που έδειχνε την καταστροφή που είχε προκληθεί από την ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα το 1945. Στη συνέχεια, έδωσε στους μισούς να διαβάσουν ένα περιοδικό για να αλλάξουν σκέψεις, ενώ στους υπολοίπους σερβιρίστηκε από ένα πιάτο τηγανητές πατάτες. Όλοι τους συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις που αφορούσαν τη διάθεσή τους πριν και μετά την παρακολούθηση του φιλμ, αλλά και μετά το περιοδικό και τις πατάτες. «Τα ψυχολογικά δεδομένα έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες που ένιωθαν θλίψη ένιωσαν καλύτερα αφού έφαγαν τις τηγανητές πατάτες. Μάλιστα, ηρέμησαν μετά από είκοσι λεπτά» δήλωσε ο δρ Γκριν. Πάντως, η θετική επίδραση των υδατανθράκων στη διάθεση έχει φανεί και από προηγούμενες έρευνες.

Η σοκολατα έρχεται μετα ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: