ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

Πορτογαλία: «Άκυρο» από το συνταγματικό δικαστήριο για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Πορτογαλία: «Άκυρο» από το συνταγματικό δικαστήριο για τις απολύσεις στο Δημόσιο Απορρίθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας νομοσχέδιο της κυβέρνησης που θα επέτρεπε στο κράτος να απολύει δημοσίους υπαλλήλους, έπειτα από μία περίοδο εργασιακής εφεδρείας.
Πρόκειται για ένα νέο πλήγμα στα σχέδια της πορτογαλικής κυβέρνησης που προωθεί μια πολιτική λιτότητας, στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ
 
Ο οικονομικός αντίκτυπος του νομοσχεδίου στο δημόσιο έλλειμμα του 2014 είναι σχετικά μικρός, όμως θεωρείται κεφαλαιώδους σημασίας για τις πιθανές συνέπειες που μπορεί να έχει στη σχεδιαζόμενη περιστολή δημοσίων δαπανών.
 
Ορισμένα από τα άρθρα του νομοσχεδίου κρίθηκαν αντισυνταγματικά στο μέτρο που αυτά έρχονταν σε αντίθεση με την πρόβλεψη «για εγγύηση της εξασφαλισμένης εργασίας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Σώματος Ζουακίμ Σόουζα Ριμπέιρου.
Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: