ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

Το Δημόσιο χαρίζει 33 δισ. σε νέους τραπεζίτες


Προκαθορισμένη η τιμή μεταπώληση σε ιδιώτες.
Το Δημόσιο χαρίζει 33 δισ. σε νέους τραπεζίτεςΑνακοίνωση με την οποία παραδέχεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο προβλέπεται να επανεισπράξει μόλις 17 από τα 50 δισ. που επένδυσε κατά τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης στις Ελληνικές τράπεζες εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Αν και η ανακοίνωση στόχευε στην ερμηνεία της εκτόξευσης του Δημοσίου χρέους στα 321 δισ. το ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε σε πρόβλεψη-εκτίμηση για άντληση μόλις 17 δισ. όταν επανιδιωτικοποοιηθούν οι τράπεζες.
Όπερ σημαίνει ότι οι τιμές στις οποίες θα κληθούν να μπουν νέοι ιδιοκτήτες είναι εξευτελιστικές, ενώ παράλληλα το ελληνικό Δημόσιο αποδέχεται απριόρι να χάσει τα 3/4 του επενδεδυμένου κεφαλαίου στις τράπεζες.
Με αυτό τον τρόπο ιδιοκτήτες και μέτοχοι θα αποκτήσουν υπεραξίες και καθαρές τράπεζες χωρίς να πληρώσουν ούτε το fair value.
Αξίζει να σημεικωθεί ότι από τα αντίστοιχα κεφάλαια που επένδυσε το αμερικανικό Δημόσιο σε τράπεζες για τη διάσωσή τους, εν τέλει αποκόμμισε αποδόσεις της του 10-15%

Δεν υπάρχουν σχόλια: