ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


Ειναι σίγουρο οτι προβλήματα απο θεομηνίες η απο φαινόμενα της φύσης πάντοτε θα υπάρχουν όπως αυτό με την κατολίσθηση στα Τέμπη.
Το θέμα είναι πως τα αντιμετωπίζει το οργανωμένο κράτος και πόσο σέβεται τους πολίτες του.
Ταξιδεύοντας απο Αθήνα για Θεσσαλονίκη παραμονή Χριστουγέννων εκπλάγηκα ευχάριστα με τα παρακάτω:

1. Δεν πλήρωσα διόδια , ήταν ανοιχτά όλα , διότι πήγα απο την υποχρεωτική παράκαμψη για να αποφύγω τα Τέμπη

2. Με ενημέρωσαν στα διόδια για τις παρακάμψεις και τις πιο συμφέρουσες διαδρομές και μου έδωσαν τον αντίστοιχο χάρτη.

3. Υπήρχαν παντού πινακίδες με τις απαραίτητες πληροφορίες και Τροχαία σε όλα τα δύσκολα σημεία

Αυτά δείχνουν αν μη τι άλλο σωστη διαχείρηση μιας κρίσης

Μπράβο στους υπεύθυνους φορείς και στους επικεφαλής τους .

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΩΣ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΔΩΡΑ.

ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ.

Ανώνυμος είπε...

"Μορφή δημοκρατικής αντίστασης και θεσμικής διαμαρτυρίας", χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Γιώργος Παπανδρέου


Όχι αυτό για το μεταναστευτικό αλλά για το.....ασφαλιστικό του 2008.

http://www.athina984.gr/node/2039

Τώρα ποια είναι η γνώμη του για το δημοψήφισμα για την Ελληνική Ιθαγένεια και την αλλαγή του εκλογικού σώματος;

anna είπε...

Διάβασα το σχόλιο αρκετές φορές, για να καταλάβω αν είναι σοβαρή η διατύπωση ή αν πρόκειται για ειρωνεία. Για να είμαι ειλικρινής, δεν κατάλαβα:
- Πέρασα από την περιοχή την προηγούμενη Παρασκευή το απόγευμα, ταξιδεύοντας από Βόρεια Ελλάδα για ΑΘήνα.
- Η κοπέλα στα διόδια στα Μάλγαρα, όταν την ρώτησα από πού θα πάμε, απάντησε "κανονικά, ο δρόμος έχει μόνο μια λωρίδα για τα ΙΧ, αλλά περνάτε κανονικά από τα Τέμπη, η παράκαμψη είναι μόνο για τα φορτηγά"...
- Στον Κορινό η τροχαία είχε κλείσει την εθνική, εκτρέποντας την κυκλοφορία από Σβορώνο- Άγιο Δημήτριο-Ελασσώνα-Λάρισα. Είχε ήδη σκοτεινιάσει, στις στροφές πιάνει σχεδόν πάντα ομίχλη και κοντέψαμε αρκετές φορές να τσακιστούμε. Κάναμε 2,5 ώρες για να βρεθούμε στη Λάρισα, και επειδή δεν είχε τις απαραίτητες ταμπέλες για να μας κατευθύνει προς Γυρτώνη, χρειάστηκε να περάσουμε μέσα από την πόλη.
- Ποιά διόδια ήταν ελεύθερα; Πληρώσαμε στα Μάλγαρα, και μετά από Λαμία κανονικότατα. Το μοναδικό σημείο που περάσαμε σταθμό και δεν πληρώσαμε ήταν έξω από τη Λάρισα...
- Τροχαία ήταν μόνο σε κάποιες από τις διασταυρώσεις (όχι σε όλες), και η μοναδική απάντηση ήταν "προχωράτε κανονικά, όπου λένε οι ταμπέλες". Πουθενά στα επικίνδυνα σημεία, και είχε αρκετά ο δρόμος, όπως επίσης και αυτοκίνητα σταματημένα (βλάβες; σωματική ανάγκη;
Θέλω να δω δείγματα οργανωμένου κράτους. Ελπίζω στην επιστροφή, που την υπολογίζω προς τα Φώτα, να μπορέσω να διαπιστώσω αυτά τα δείγματα που σου κάνανε τέτοια θετική εντύπωση.