ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Ντέρμπι Ντόρας-Σαμαρά δείχνει νέα δημοσκόπηση


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009
Ντέρμπι Μπακογιάννη-Σαμαρά δείχνει νέα δημοσκόπηση

Σκληρή κόντρα ανάμεσα στη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αντώνη Σαμαρά δείχνει νέα δημοσκόπηση, καθώς η διαφορά τους -μεταξύ εκείνων που προτίθενται να ψηφίσουν- βρίσκεται εντός των ορίων του στατιστικού λάθους. . Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο «πυρετός» δηλώσεων και εμφανίσεων των υποψηφίων.

Όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για την εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή». σε περίπτωση που η εκλογή οδηγηθεί σε δεύτερο γύρο αναμένεται ντέρμπι μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και και του Αντώνη Σαμαρά.

Αντίθετα, άνετα φαίνεται να επικρατεί η κα Μπακογιάννη στην περίπτωση που αναμετρηθεί με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Αντίστοιχα, ο Αντώνης Σαμαράς έχει σαφή υπεροχή σε μια αναμέτρηση με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ανάμεσα σε εκείνους που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν για την εκλογή προέδρου του κόμματος. η Ντόρα Μπακογιάννη και εδώ προηγείται με ποσοστό 35,8% ενώ κατά πόδας ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 34%. Σε αυτή την κατηγορία, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υποχωρεί με ποσοστό 16,8%, ενώ κατά μία μονάδα ενισχύεται ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ως προς το δεύτερο γύρο, σε περίπτωση μονομαχίας Μπακογιάννη-Σαμαρά η πρώην υπουργός Εξωτερικών έχει ένα προβάδισμα περίπου επτά μονάδων (42,9%) έναντι του κ. Σαμαρά (35,5%) στο σύνολο των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Το προβάδισμα, ωστόσο, αυτό εξανεμίζεται (43,1 έναντι 42,4%) όταν το ερώτημα περιορίζεται σε αυτούς που θα πάνε στις κάλπες να ψηφίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: