ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Αυτοί παιδί μου δεν..., της Κικής Μιχαλά





Πότε επιτέλους θα μάθετε τι σημαίνει συνέπεια, ειλικρίνεια, αξιοπρέπεια , ηθική  ;

25/07/2013:υπουργός Παιδείας: Ετσι, όλες οι αλλαγές που πραγματοποιούμε, εντάσσονται σ’ έναν Εθνικό Σχεδιασμό που υπηρετεί το Εθνικό Συμφέρον. Γι’ αυτό, στο πλαίσιο της πολιτικής της κινητικότητας είπαμε ευθύς εξαρχής ότι βασική μας μέριμνα είναι οι καθηγητές που τίθενται σε διαθεσιμότητα να απορροφηθούν από άλλες υπηρεσίες, όπου υπάρχει ανάγκη. Βεβαίως αφού αξιολογηθούν.
Ποιος ακριβώς είναι ο εθνικός σχεδιασμός; Να βάλουν  το νοσηλευτή που έχει πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ  να εργάζεται ως  βοηθός νοσηλευτή(με πτυχίο Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή ΙΕΚ);
Φαίνεται ολοκάθαρα ότι δεν ξέρουν τι  είναι αυτό το Εθνικό Συμφέρον. Αυτό θα ήταν  , ο καθένας να εργάζεται σε θέση που αντιστοιχεί στα προσόντα του.
Αυτή προφανώς  είναι η φοβερή μεταρρύθμιση που θέλουν να κάνουν για την  αναδιάρθρωση του Δημοσίου.  Καταργούν  θέσεις, κλάδους, ολόκληρες δομές, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για το εθνικό συμφέρον.
Μάλλον βασική τους μέριμνα είναι να απορροφηθεί η αξιοπρέπεια ανθρώπων που για δεκαετίες προσέφεραν  στον τομέα της Παιδείας αλλά και της Υγείας.

26-7-13       : υφυπουργός Παιδείας Σ. Κεδίκογλου: Οι 250 καθηγητές κάτοχοι μεταπτυχιακών θα πριμοδοτηθούν με μπόνους μοριοδότησης  ώστε να επαναπροσληφθούν σε άλλη υπηρεσία στο δημόσιο τομέα.
Όχι μόνο δεν πριμοδοτηθήκαμε  με αυτά τα φοβερά «μπόνους»(γιατί τα 4 μόρια δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως τέτοια), αλλά κινδυνεύουμε  να απολυθούμε  κιόλας, αφού πολλοί από εμάς έχουμε διοριστεί με επετηρίδα(μας τιμώρησαν με  15 μόρια, έναντι 30 στο ΑΣΕΠ).
Το μπόνους της μοριοδότησης , όλων των νοσηλευτών και αυτών με μεταπτυχιακά και διδακτορικά, είναι αυτό της τοποθέτησης σε κλάδο κατώτερης βαθμίδας- βοηθών νοσηλευτών ΔΕ(δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης)- μίας παρακάτω , για τους  νοσηλευτές ΤΕΙ και δύο για τους νοσηλευτές ΑΕΙ;
Έτσι φαίνεται ότι τα υπουργεία μας, πριμοδοτούν τους υπαλλήλους τους  με υψηλά προσόντα. Τοποθετώντας τους σε κατώτερες θέσεις. Τι είδους  αναδιάρθρωση στο δημόσιο επιχειρούν  να κάνουν με αυτόν τον τρόπο;

22-8-13   :υπουργός Παδείας: «Θέλω να διαβεβαιώσω το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει. Αυτή ήταν, άλλωστε, και η απόφαση του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης την 23η Ιουλίου.
Καμία θέση  εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει; Μάλλον θα πρέπει να κάνει μαθήματα απλής Αριθμητικής ο κ. Αρβανιτόπουλος. Και τι σημαίνει  «δεν κινδυνεύει;». Δεν  μας αναγκάζει ή να δεχτούμε να κάνουμε αίτηση σε θέσεις κατώτερης βαθμίδας  ή να απολυθούμε;
Μας κοροϊδεύει ο υπουργός Παιδείας εδώ και 7 μήνες, κάθε φορά που κάνει δηλώσεις.
Αυτά  που λέει ,διαφέρουν από αυτά που κάνει. Πώς μπορεί να το κάνει αυτό ένας υπουργός, Παιδείας μάλιστα; Τι θα δίδασκε στους μαθητές του; «Δάσκαλε που δίδασκες…..»
Εκτός αυτών, η Βουλή, στις 27 -1-2014,  είχε ψηφίσει τις 325 θέσεις σε ΙΕΚ. Πού ακριβώς είναι αυτές; Πώς αυτές,  έγιναν 181; Για ποιο λόγο ψηφίζουν οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου; Ποια ακριβώς είναι η Δημοκρατία που έχουμε;

22-8-13 :  Α.Γεωργιάδης :Μπορώ μετά βεβαιότητας να πω στους ανθρώπους που έχουν σήμερα αυτή την αγωνία ότι, ναι, το Υπουργείο Υγείας χρειάζεται ανθρώπους και άρα εφόσον τηρηθούν οι διαδικασίες, πολύ γρήγορα θα έχουμε καταλήξει στην νέα τους εργασία.
Δυστυχώς, αυτή η αγωνία, καθημερινά αυξάνεται εξαιτίας των υπουργών μας και των συμβούλων τους.
Ποιες είναι αυτές οι διαδικασίες; Ποιους ακριβώς ανθρώπους  χρειάζεται το υπουργείο Υγείας; Πότε Αξιολογήθηκαν οι δομές του και φάνηκε  ποιες ακριβώς θέσεις έχει ανάγκη; Δεν υπάρχουν κενές θέσεις  αντίστοιχες με τα πτυχία μας ;  Υπάρχουν βέβαια. Γιατί δεν προκηρύσσονται αυτές;
              Αυτή ήταν η φοβερή «ευλογία» που αποτελούσαμε για τον υπουργό Υγείας;
Άνθρωποι με 2 και 3 πτυχία, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους, εμπειρία πολλών ετών και στο υπουργείο Παιδείας, αλλά και στο Υγείας, παρακολουθήσεις δεκάδων επιμορφωτικών  σεμιναρίων, συνεδρίων, κ.α., να καταλήξουν να   εργαστούν σε θέσεις  κατώτερης βαθμίδας από αυτήν των προσόντων  τους;

Έλεος !!!! Δεν υπάρχει ίχνος ντροπής πια;
Είμαστε άνθρωποι που για χρόνια υπηρετήσαμε την Παιδεία και την Υγεία, με αγάπη και μεράκι.
Εδώ και 7 μήνες, τιμωρούμαστε. Ειδικά η σημερινή μέρα, είναι για εμάς τους νοσηλευτές, αλλά και  για όλους τους υπαλλήλους, ΗΜΕΡΑ ΠΕΝΘΟΥΣ.
Συλλυπητήρια σε όλους εσάς που σκοπός σας είναι να σκοτώνετε την προσφορά, την υπευθυνότητα, την αξιοπρέπεια.
Δύναμη , σε όλους εμάς που προσπαθούμε να εμποδίζουμε το «έργο» σας.

Μιχαλά Κική, εκπαιδευτικός ΠΕ14.06 Νοσηλευτικής, σε διαθεσιμότητα
κάτοχος       
-πτυχίου Νοσηλευτικής Σχολής  Πανεπιστημίου Αθηνών,
-μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών
-πτυχίου παιδαγωγικών σπουδών, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: