ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Ο ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ


Εαν θέλει η κυβέρνηση να ακολουθήσει τον δικαιότερο τρόπο πληρωμης τελών κυκλοφορίας πρεπει κατα την γνώμη μας να ακολουθήσει τα παρακάτω :
1) Μικρό τέλος για την παραλαβή του σήματος κυκλοφορίας
0 ως 1000 κ.ε. 1ο €
1000 ως 2300 κ.ε 50 €
2300 κ.ε. και πάνω 100 €

2) Τα υπόλοιπα θα τα εισπράξει απο ενα τελος(τελος κυκλοφορίας ) που θα επιβάλλει στην τιμή της βενζίνης και θα κυμαίνεται περιπου 1,5 με 2 λεπτά του Ευρώ ανα λίτρο
Ετσι θα υπάρξει πλήρης δικαιοσύνη , π.χ. όσο κυκλοφορείς τόσο θα πληρώνεις για την χρήση των δρόμων και την κυκλοφορία του αυτοκινήτου .
Γι αυτους που κυκλοφορούν λίγο και έχουν το αυτοκίνητο για ώρα ανάγκης το κόστος θα είναι μικρό.
Τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα καινε περισσότερο και άρα πληρώνουν περισσότερο και το αντίθετο συμβαίνει με τα μικρά
Ετσι καλύπτονται πλήρως όλα τα κοινωνικά στρώματα που και θα έχουν την δυνατότητα να κατέχουν αυτοκίνητο και ανάλογα με το κόστος να επιλέξουν την συχνότητα της χρήσης του.

Μπορεί επίσης η αποκτηση σήματος τελών κυκλοφορίας να είναι πολύ ακριβότερη π.χ. 400€ για το τρίτο αυτοκίνητο που ανήκει στην ίδια οικογένεια κ.ο.κ

Δεν υπάρχουν σχόλια: