ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ''ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ''


Η μονη πολιτική που μπορει να ακολουθηθει και να φερει αποτελέσματα αλλα και κοινωνική συναίνεση είναι η παρακάτω και γι αυτο δεν πρόκειται ποτε να εφαρμοστει:
Ονομάζεται '' ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ''


Μέτρο πρωτο

Εαν η βενζίνη είχε 60 λεπτα το λίτρο όπως πρέπει και όχι 80 για να αισχροκερδούν και να κονομάνε τα λαμόγια των διυλιστηρίων μια πιθανη αυξηση του φόρου των καυσίμων να μην έφερνε αντιδράσεις.
Μέτρο δεύτερο
Εάν όπως σε όλη την Ευρώπη έπεφταν οι τιμες και στην Ελλάδα 15-20 % και δεν αυξάνονταν συνεχως για να αισχροκερδούν και να κονομάνε τα λαμόγια πιθανό να μην χρειαζόταν αυξήσεις στους μισθούς.
Μέτρο τρίτο
Εαν οι μισθοί ήταν κανονικοί και όχι 400 και 500 € για να δουλευει ο κοσμος τζαμπα και να αισχροκερδούν και να κονομάνε τα λαμόγια πιθανό να υπήρχε ανοχη σε καποια φορολογία
Μέτρο τεταρτο
Θα μπορούσαν να τιμωρηθούν και κάποιοι κλέφτες που θερίζουν το Δημόσιο που τους ξερουν ακομα και οι πέτρες εκτός απο τους εκάστοτε κυβερνώντες , όπως στο Υπουργείο Συγκοινωνιων ,Υγείας , Πολεοδομία κ.λ.π. που αισχροκερδούν και κονομάνε τα λαμόγια για να γλυτωσει ο κόσμος απο το λάδωμα που ανεβαζει τα κόστη των υπηρεσιων
Μετρο πεμπτο
Να χρηματοδοτήσει δημόσια έργα Σχολεία ,Νοσοκομεία , δρόμους για να καταπολεμήσει την ανεργία και όχι να επιδοτει εταιρίες που νοικιάζουν και εκμεταλευονται εργαζόμενους των 500€ για να αισχροκερδούν και να κονομάνε τα λαμόγια .
Μετρο εκτο
Κανενός οι ετήσιες συνολικές αποδοχές ότι δουλειά και να κάνει σε όποια θεση και να βρίσκεται να μην ξεπερνα το ποσό των 100.000€ Είναι αρκετα να ζήσει πλουσιοπάροχα . Τα παραπάνω να επιστρεφονται στο δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: