Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Στον πατο η ευρωπαική αγορά αυτοκινήτων

Μείωση 10,5% στις πωλήσεις
Κάτω από το όριο των 800.000 αυτοκίνητων έπεσε το Φεβρουάριο ο αριθμός πωλήσεων νέων Ι.Χ. στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA). Σύμφωνα με την ACEA η μείωση υπολογίζεται στο 10,5% σε διάστημα ενός χρόνου.
Η Βρετανία είναι η μόνη χώρα στην οποία οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων αυξήθηκαν (ποσοστό 7,9%). Σε όλες τις άλλες μεγάλες αγορές, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία- οι πωλήσεις υποχωρούν. Τους πρώτους δύο μήνες της χρονιάς το ποσοστό μείωσης ήταν 9,5%.
Ανάκαμψη προβλέπεται μόνο την επόμενη χρονιά. Όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται στην ευρωπαϊκή αγορά είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται, εκτός από τη νοτιοκορεατική Hyundai (+2%) και τις ιαπωνικές Mazda (+6,1%) και Honda (+20,7%), όμως το ποσοστό που καλύπτουν στην ευρωπαϊκή αγορά είναι μόλις 1%.
Αντίθετα, η γερμανική Volkswagen, οι γαλλικές PSA Peugeot Citroën και Renault, η αμερικανική General Motors και η ιταλική Fiat σημείωσαν πτώση στις πωλήσεις τους από 7 ως 21%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου