Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Στο νημα η νικήτρια μετα απο 42 χιλιόμετρα!!!!!!!

Μαραθώνιος Σικάγο: Κυριαρχία Αιθιοπίας και δυναμική ελληνική συμμετοχή

Σε υπόθεση της Αιθιοπίας εξελίχθηκε ο Μαραθώνιος του Σικάγο που διεξήχθη σήμερα, Κυριακή 7 Οκτωβρίου. Σε μια ωραία μέρα για μαραθώνιο με χαμηλές θερμοκρασίες και 45.000 συνολικά συμμετέχοντες, οι τρεις πρώτοι στους άνδρες και η νικήτρια στις γυναίκες ήταν από την Αιθιοπία.

Στους άνδρες ο μεγάλος νικητής ήταν ο Tsegaye Kebede που πήρε τη νίκη με σπουδαίο χρόνο 2:04:38, που είναι και νέο ρεκόρ διαδρομής. Τον ακολούθησαν οι συμπατριώτες του Feyisa Lilesa (2:04:52) και Tilahun Regassa (2:05:26) για να τον συνοδεύσουν στο βάθρο των νικητών. Τέταρτος ήταν ο Κενυάτης 4. Sammy Kitwara (2:05:53), ενώ στην 9η θέση, πρώτος δρομέας εκτός από Κενυάτες και Αιθίοπες ήταν ο Αμερικανός Dathan Ritzenhein με ατομικό ρεκόρ 2:07:47

Στις γυναίκες μπορεί οι επιδόσεις να μην ήταν τόσο γρήγορες αναλογικά με αυτές των ανδρών, όμως ο συναγωνισμός ήταν ακόμα πιο συναρπαστικός με δυο κοπέλες να πέφτουν μαζί στην κορδέλα του τερματισμού με τον ίδιο χρόνο 2:22:04. Τελικά η νίκη δόθηκε στην Atsede Baysa από την Αιθιοπία, ενώ δεύτερη ήταν η Κενυάτισσα Rita Jeptoo. Στην τρίτη θέση τερμάτισε άλλη μια Κενυάτισσα, η Lucy Wangui (2:22:41), ενώ στην τέταρτη θέση περιορίστηκε η περσινή νικήτρια του αγώνα και δεύτερη πιο γρήγορη όλων των εποχών, η Ρωσίδα Liliya Shobukhova (2:22:59)

Στον αγώνα είχαμε όμως και ελληνική συμμετοχή με 9 δρομείς μας να τερματίζουν επιτυχώς. Η Φιλίππα Πουλίδου έτρεξε άλλον ένα πολύ καλό Μαραθώνιο τερματίζοντας στις 3:01:06. Από τους άνδρες, ο Βλάσης Καραβασίλης κατέβηκε τις τρεις ώρες τερματίζοντας σε 2:50:26.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου