Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Αυτες ειναι οι ΗΠΑ που στηριζουν το διεθνες δικαιο και τα δικαιωματα των ανθρωπων

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον ιδρυτή του WikiLeaks


Η Interpol εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον ιδρυτή του WikiLeaks, καθώς ο παγκόσμιος σάλος από την μαζική δημοσιοποίηση απόρρητων διπλωματικών τηλεγραφημάτων των ΗΠΑ εξαπλωνόταν από το πεδίο των σχέσεων μεταξύ κυβερνήσεων και στις χρηματαγορές.
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανέστειλε την πρόσβαση των μελών των ενόπλων δυνάμεων σε ευαίσθητα έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να αποτρέψει ενδεχόμενες νέες διαρροές, ενώ οι ηγέτες της Γαλλίας και του Πακιστάν είναι οι τελευταίοι που έρχονται στο επίκεντρο της προσοχής λόγω των επικοινωνιών που δημοσιοποιούνται. 
Η Ιντερπόλ, που εδρεύει στη Λιόν της Γαλλίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ειδοποίησε όλα τα κράτη-μέλη της να συλλάβουν αμέσως τον Ασάντζ όπου τον εντοπίσουν. Ο Αυστραλός ζει αρκετό καιρό το χρόνο στη Βρετανία και στη Σουηδία. Λέγεται ότι ζει σαν φυγάς και σπάνια κοιμάται δυο φορές στο ίδιο σημείο. 
 
Σε συνέντευξή του μέσω Skype (Διαδικτυακής τηλεφωνίας) ο Ασάντζ είπε στο Time πως η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον οφείλει να παραιτηθεί, μετά την αποκάλυψη εγγράφου που καταδεικνύει ότι διέταξε διπλωμάτες να κατασκοπεύουν ξένους ομολόγους τους και ειδικά στελέχη του ΟΗΕ. 
 
H Σάρα Πέιλιν, πρώην υποψήφια αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων και δημοφιλής μεταξύ αρκετών συντηρητικών στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατήγγειλε την «ανικανότητα» της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το WikiLeaks σαν «τρομοκρατική οργάνωση». Συντηρητικοί δημοσιογράφοι ήδη θέτουν το ερώτημα γιατί δεν έχει «δολοφονηθεί ο Ασάντζ» από τη CIA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου