Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

∆ύο υποψήφια Οσκαρ στο φεστιβαλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης

Η Νάταλι Πόρτµαν στον  «Μαύρο Κύκνο» του Ντάρεν  Αρονόφσκι, ο οποίος θα  «παίξει» στα Οσκαρ  µετά τη Θεσσαλονίκη
Περιπτώσεις ζηλευτής ανθρώπινης δύναµης φωτίζουν οι ταινίες της έναρξης και της λήξης του 51ου Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Θεσσαλονίκης.

Η ταινία «127 ώρες» του Ντάνι Μπόιλ, µε την ηρωική περιπέτεια του νεαρού αναρριχητή Αρον Ράλστον (τον υποδύεται ο Τζέιµς Φράνκο), είναι η ταινία της έναρξης του Φεστιβάλ, την Παρασκευή 3 ∆εκεµβρίου.

Πριν από επτά χρόνια, ο Ράλστον, κατά τηδιάρκεια της περιπλάνησής του σε έναφαράγγι στη Γιούτα, παγιδεύτηκε σε µια σχισµή βράχου, ωστόσο κατόρθωσε να επιβιώσει. Η περιπέτειά του διήρκεσεσυνολικά127 ώρες, χρόνος κατά τον οποίο ο ήρωας επανεξέτασε τη ζωή του.

Βασισµένος στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Ράλστον µε τίτλο «Betweena Rock anda Hard Place», ο Ντάνι Μπόιλ επιστρέφει, µετά το οσκαρικό «Slumdog millionaire», µε ένα κλειστοφοβικό αλλά και αισιόδοξο one-man show, το οποίο συγκαταλέγεται στα φαβορίτόσο για τις Χρυσές Σφαίρες όσο καιγια τα Οσκαρ.

Ο πολυσυζητηµένος «Μαύρος κύκνος» του Ντάρεν Αρονόφσκι θα είναι η ταινία της λήξης του Φεστιβάλ και θα προβληθεί στις 11 ∆εκεµβρίου. Παίζουν οι Νάταλι Πόρτµαν, ΒενσάνΚασέλ, Γουινόνα Ράιντερ, Μπάρµπαρα Χέρσεϊ και Μίλα Κούνις, η οποία µάλιστα απέσπασε το βραβείο καλύτερης νέας ηθοποιού στο τελευταίο Φεστιβάλ Βενετίας, όπου πρωτοπροβλήθηκε η ταινία. Πρωταγωνίστρια, η Νίνα,µια τελειοµανής µπαλαρίνα ενόςνεοϋορκέζικου θιάσου,η οποία ετοιµάζεται να ενσαρκώσει τον ρόλο της ζωής της στη «Λίµνη των κύκνων», αλλά η δοκιµασία την εξωθεί στα άκρα.

Και αυτή ηταινία, που υπογράφει ο δηµιουργός του «π» και του «Ρέκβιεµ για ένα όνειρο», θεωρείται ως σίγουρη για τις υποψηφιότητες των Οσκαρ, ενώ φαίνεται πως θα «παίξει» και στις Χρυσές Σφαίρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου