Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Nεο όργιο σπατάλης στον ΕΟΤ. (θα μπει κανένας φυλακή;)




Αγόρασαν εκατομμύρια καραμέλες με γεύση... ούζου, αλλά και ένα πολυτελές τζιπ του οποίου ο κάτοχος ακόμη αγνοείται!

Oργιο σπατάλης στον ΕΟΤ αποκαλύπτουν άλλες δύο ένορκες διοικητικές εξετάσεις (ΕΔΕ) που παραδίδονται αυτές τις ημέρες στον πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού κ. Ν. Κανελλόπουλο , αλλά και στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο. Η πρώτη αφορά τα «φιλοφρονητικά δώρα» , που έδινε ΕΟΤ σε διάφορους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τα έτη 2008 και 2009, και πραγματοποιήθηκε για να εξακριβωθεί αν φέρουν συγκεκριμένες ευθύνες υπάλληλοι και στελέχη του οργανισμού. Η δεύτερη ΕΔΕ έγινε για τον καταλογισμό ευθυνών στο «σκάνδαλο», όπως το έχει ονομάσει η κυβέρνηση, με τα εισιτήρια του κοινωνικού τουρισμού. Τα πορίσματα από τις ΕΔΕ αναμένεται να διαβιβασθούν και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον καταλογισμό των ποσών που ζημιώθηκε ο Οργανισμός Τουρισμού στους υπολόγους. Ο ΕΟΤ είναι αποφασισμένος να ζητήσει πίσω τα λεφτά του, όποιος και αν τα έχει πάρει, όπως δηλώνει κυβερνητικό στέλεχος. Τα παλαιότερα πορίσματα του ΕΟΤ, όπου επίσης εντοπίσθηκε όργιο σπατάλης, διαβιβάσθηκαν ήδη στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι ποινικές διώξεις εναντίον συγκεκριμένων ατόμων οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα ασκηθούν. Σε περίπτωση που εντοπισθούν και ευθύνες εις βάρος πολιτικών προσώπων, τότε η δικογραφία θα αποσταλεί στη Βουλή για να αποφασίσει για την τύχη των πολιτικών προσώπων η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου. 

Ταξιδάκια που φέσωσαν με 1 εκατ. ευρώ τον ΕΟΤ
Στον κωδικό 
«επαγγελματικά ταξίδια για προσέλκυση τουριστών» υπάρχει ένα κονδύλι ύψους 1 εκατ. ευρώ. Καθόλου παράξενο, θα πείτε, αφού αποστολή του ΕΟΤ είναι να φέρνει στη χώρα μας όσο πιο πολλούς τουρίστες μπορεί. Ωστόσο οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης ανακάλυψαν ότι τα ταξίδια αυτά γίνονταν από ένα και μόνο τουριστικό γραφείο με το οποίο παρανόμως, όπως βεβαιώνει και ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Κανελλόπουλος, είχαν συμβληθεί οι τότε ηγεσίες του ΕΟΤ. Το γραφείο εμφανιζόταν ότι έφερνε στη χώρα μας διάφορους προσκεκλημένους του ΕΟΤ (κυρίως δημοσιογράφους, ηθοποιούς, αλλά και tour operators), αλλά και ότι έκοβε εισιτήρια για ταξίδια των στελεχών του ΕΟΤ στο εξωτερικό.
Το... αόρατο σαμπανιζέ Lexus
Εντοπίστηκε στο πάρκινγκ της οδού Τσόχα ένα ολοκαίνουργιο (με μόνο 10.000 χιλιόμετρα στο καντράν του) τζιπ υβριδικό μάρκας Lexus χρώματος... «σαμπανιζέ»(όπως επί λέξει αναφέρεται στο δελτίο απογραφής του ΕΟΤ), αξίας 75.000 ευρώ. Το περίεργο με το συγκεκριμένο τζιπ είναι ότι εμφανίζεται επισήμως... αόρατο. Και τούτο διότι αγοράσθηκε, όπως αποδείχθηκε, παράνομα, ενώ δεν είναι πουθενά καταγεγραμμένο και έτσι ο ΕΟΤ, κατά δήλωση του προέδρου του, δεν μπορεί ούτε να το πουλήσει, ούτε να το χρησιμοποιήσει, ούτε καν να το εκχωρήσει στον ΟΔΔΥ. 
«Το έχουμε να σαπίζει στο πάρκινγκ» βεβαίωσε ο πρόεδρος του ΕΟΤ, ευελπιστώντας ότι η ΕΔΕ για τα διαφημιστικά κονδύλια του Οργανισμού θα ρίξει φως στην παράνομη αγορά του τζιπ, ώστε να διαπιστωθεί ποιος το αγόρασε, από πού το αγόρασε, γιατί το αγόρασε και ποιος το χρησιμοποιούσε για δύο ολόκληρα χρόνια, χωρίς κανείς να τον σταματήσει, αφού υπάρχουν πληροφορίες ότι κυκλοφορούσε παρανόμως με πινακίδες άλλων (νόμιμων) αυτοκινήτων που ανήκουν στον ΕΟΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου