Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΘΕΤΙΚΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ


Με μεγάλη συμμετοχή τόσο από εγχώριους, όσο και από ξένους επενδυτές προχωρεί η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, με το κλίμα να βελτιώνεται χθες θεαματικά για την τράπεζα μετά την επενδυτική «ψήφο εμπιστοσύνης» των Κινέζων στην Ελλάδα και την πτώση των spreads δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου.
Σήμερα λήγει η προθεσμία διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης τόσο για την αύξηση κεφαλαίου όσο και για το μετατρέψιμο ομολογιακό, ενώ η προθεσμία για την εξάσκηση των δικαιωμάτων είναι μέχρι τις 11 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με πηγές από την Εθνική Τράπεζα, οι συναλλαγές που έχουν γίνει κατά τη διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων τις προηγούμενες ημέρες δείχνουν ότι θέση στην Εθνική Τράπεζα παίρνουν funds με στρατηγική μακροπρόθεσμης επένδυσης, με προέλευση κυρίως από την ηπειρωτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Πρόκειται για funds που δημιουργούν τάση στις αγορές, γεγονός που κρίνεται ιδιαίτερα θετικό για την αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας.
Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερα αυξημένο είναι το ενδιαφέρον από τους μικρομετόχους της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίοι σε ποσοστό τους 1/3 προχωρούν και σε προεγγραφές για την αγορά περισσότερων μετοχών. Από τη συμπεριφορά των μικροεπενδυτών, κυρίως, αλλά και από τη διατήρηση της τιμής της μετοχής της Εθνικής στο χρηματιστήριο 50% υψηλότερα από την τιμή της αύξησης, φαίνεται ότι στις 11 του μηνός, οπότε λήγει η περίοδος για την εξάσκηση των δικαιωμάτων, δεν θα υπάρξουν αδιάθετα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου