Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Κι αλλο δειγμα της τεχνητης οικονομικής κρίσης

Αυξημένη παραγωγή των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών

Ενίσχυση κατά 27% παρουσίασε η παγκόσμια παραγωγή αυτοκινήτων της Toyota, καθώς οι Ιάπωνες κατασκευαστές επωφελούνται ιδιαίτερα από την άνοδο της ζήτησης στην Ασία και τις ΗΠΑ. Η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου ανακοίνωσε ότι κατασκεύασε παγκοσμίως 637.675 οχήματα τον μήνα Μάιο.
Μάλιστα, σήμερα ανακοινώθηκε ότι η Toyota ξεκίνησε την παραγωγή του υβριδικού Auris σε εργοστάσιο της Βρετανίας. Το πρώτο αυτοκίνητο βγήκε από τη γραμμή συναρμολόγησης σήμερα το πρωί, παρουσία εκπροσώπων της βρετανικής κυβέρνησης.
Μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η παραγωγή της Honda, κατά 42,8% ετησίως, με την παραγωγή της να ανέρχεται στα 278.543 οχήματα τον Μάιο.
Ρεκόρ παραγωγής σημείωσε η Nissan, η οποία συνεργάζεται με τη γαλλική Renault, με την παραγωγή της να βελτιώνεται κατά 41.9%, στα 309,287 οχήματα. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η ζήτηση για τα μοντέλα της βελτιώθηκε στην Ιαπωνία, τις ΗΠΑ, το Μεξικό, την Ισπανία και την Κίνα.
Την ίδια πορεία ακολούθησε και η Mazda, με την παγκόσμια παραγωγή της να αυξάνεται κατά 46%, στα 97.175 οχήματα.
Η Mitsubishi ανακοίνωσε ότι τον Μάιο η παγκόσμια παραγωγής της ανήλθε στα 83.418 οχήματα, σημειώνοντας αύξηση 85,8% σε σχέση με πέρσι.
Και οι απολύσεις; Γιατί δεν εγιναν προσλήψεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου