ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Τα σχολικά βιβλία σαπίζουν σε αποθήκες!


Στο δρόμο ανάμεσα στη λεωφόρο Κηφισού της Αθήνας και την Πάτρα θα βρίσκονται για πολύ καιρό ακόμα 12 τίτλοι σχολικών βιβλίων. Μάλιστα, φαίνεται ότι θα αργήσουν πολύ να φτάσουν στον προορισμό τους, τις μαθητικές τσάντες, καθώς η διαδρομή με «όχημα» άλλοτε τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) και άλλοτε τον «Διοφάνη», είναι πολύ μακριά, τινάζοντας στον αέρα τις δεσμεύσεις του υπουργείου Παιδείας. Για την ώρα, πάντως, σύμφωνα με την Realnews, 1,2 εκατ. σχολικά βιβλία σαπίζουν στις αποθήκες της 3Ε Εκτυπωτική Α.Ε. στη Λ. Κηφισού, παρέα με τους τόνους χαρτί που έχουν διατεθεί για την εκτύπωση τους.

Η διαδικασία εκτύπωσης σκόνταψε στο γεγονός ότι... οι 60 εργαζόμενοι της εκτυπωτικής μονάδας που είχε αναλάβει το έργο βρίσκονται εδώ και καιρό σε επίσχεση εργασίας, αφού, όπως λένε, είναι απλήρωτοι για τουλάχιστον έξι μήνες. Έτσι, η παραγωγή των βιβλίων σταμάτησε κυριολεκτικά στη μέση.

Τελικά, η λύση που βρέθηκε ήταν να ολοκληρωθεί η εκτύπωση σε άλλες εκτυπωτικές μονάδες σε Αθήνα και Πάτρα, οι οποίες προέκυψαν έπειτα από διαγωνισμό. Την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησε η μεταφορά των βιβλίων, που βρίσκονται ημιτελή, στις νέες εκτυπωτικές μονάδες. Μαζί τους μεταφέρονται και τα λεγόμενα χρωμοφάν (δηλαδή τα αρνητικά) αλλά και περισσότερα από 400 ρολά χαρτί. Διαδικασία η οποία αναμένεται να τραβήξει εις μάκρος και ενώ ο ΟΕΔΒ βρίσκεται στο στάδιο της αντικατάστασης του από τον νεοσύστατο οργανισμό «Διοφάνης», με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό σε καθυστερήσεις.

Οι εργαζόμενοι, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν (κάποιοι από αυτούς παίρνουν φαγητό από τα συσσίτια του δήμου Αθηναίων), συναίνεσαν ώστε να φτάσουν έστω και με μεγάλη καθυστέρηση τα βιβλία στις τσάντες των μαθητών και να μην τιναχθεί στον αέρα η σχολική χρονιά.

apneagr.blogspot.com

Συγκροτείται η "Ε.ΛΑ.Δ.Α."...


Πρωτοβουλία εξαγγέλλουν ο Μανώλης Γλέζος, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιώργος Κασιμάτης, για την συγκρότηση Παλλαϊκού Κινήματος Αλληλεγγύης και Αντίστασης, με το όνομα Ε.ΛΑ.Δ.Α. (Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση) ενάντια...
στην καταστροφή της Ελληνικής Οικονομίας και Κοινωνίας από την κυβέρνηση της τρόικα και όσους την υποστηρίζουν.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 στις 18.30, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη,(Πειραιώς 206).

Μίκης: Θεοδωράκης«Το πολιτικό σύστημα είναι απόστημα επάνω στη σάρκα της πατρίδας»



«Το πολιτικό μας σύστημα στο σύνολό του διέρχεται περίοδο αποσύνθεσης. Επομένως τίποτε καλό δεν μπορεί να προκύψει μέσα από αυτό, όσες αλλαγές κι αν συμβούν. Εχουμε να κάνουμε με ένα απόστημα επάνω στη σάρκα της πατρίδας, που καθημερινά μας δηλητηριάζει», δηλώνει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.
«Με το μνημόνιο μας έχει δέσει χειροπόδαρα. Οπότε θα πρέπει να κοπεί όπως ο γόρδιος δεσμός με το σπαθί. Να θεωρήσουμε τα χρέη, τα δάνεια και τους.......

τόκους άσχετα με τη θέλησή και τα συμφέροντα του λαού μας», επισημαίνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
«Εμείς προετοιμαζόμαστε από τώρα για την τελική σύγκρουση αλλά και για την επόμενη μέρα, με τη δημιουργία ενός νέου Συντάγματος και νέων θεσμών, καθώς και με λεπτομερή σχέδια για όλους τους τομείς της εθνικής μας ζωής», σημειώνει.
Σε ότι αφορά στις επόμενες κινήσεις της πολιτικής του οργάνωσης που ονομάζεται Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (ΕΛΑΔΑ) σημειώνει:

  • Θα δημιουργήσουμε οργανώσεις σε όλη τη χώρα και σε όλους τους χώρους δουλειάς
  • Θα καταρτίσουμε πυκνό πρόγραμμα συγκεντρώσεων και ομιλιών
  • Θα γενικεύσουμε την ανυπακοή σε κάθε προκλητική και ουσιαστικά παράνομη απόφαση που θίγει τους εργαζόμενους, όπως χαράτσι και δημεύσεις.
  • Θα υπερασπίσουμε τον κάθε πολίτη, εργαζόμενο ή άνεργο κάθε θύμα της κυβερνητικής βίας.
Τέλος, αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ σημειώνει: «Αφού έντυσαν την Ελλάδα στα μαύρα, τώρα ένας ένας αρχίζει να στρέφεται χωρίς ντροπή κατά του μνημονίου. Σημίτης και Χρυσοχοΐδης, ο ένας το θεωρεί λάθος και ο άλλος δηλώνει ότι δεν το γνώριζε... Σε λίγο θα δούμε τον Παπακωνσταντίνου να το καταδικάζει και τον Παπανδρέου να ετοιμάζει σταυροφορία κατά του μνημονίου.»

ΤΡΑΓΙΚΟ: Εισάγουμε ελαιόλαδο από τη Γερμανία που δεν έχει ούτε ένα...ελαιόδεντρο!


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία η Ελλάδα μέσα στο 2010 ξόδεψε 1,5 εκατ. ευρώ για να εισαγάγει γερμανικό ελαιόλαδο. Πως είναι δυνατόν να εισάγουμε ελαιόδαδο από μια χώρα που δεν έχει ούτε ένα ελαιόδεντρο;

Αν και εξάγουμε χιλιάδες τόνου ελαιόλαδου στο εξωτερικό, είναι γεγονός ότι αδυνατούμε να καλύψουμε την εσωτερική ζήτηση στο σύνολό της, καλύπτοντας την κατανάλωση ελαιόλαδου μέσω εισαγωγών.

Οπως καταγγέλει  o Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδας , Γιώργος Γονιωτάκης "μετά τη δημοσιευση των στοιχείων από την εθνική στατιστική υπηρεσία είδαμε με μεγάλη έκπληξη οτι κάνουμε εισαγωγή ελαιολάδου από τη Γερμανία. Οπως είναι γνωστό η Γερμανία ειναι μια χώρα οπου όχι μόνο δεν παράγει λάδι αλλά δεν υπάρχει ούτε ένα ελαιόδεντρο. Καταλαβαίνετε πως αυτό σημαίνει πως κάτι παίζεται".

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

"Δυστυχώς οι κερδοσκόποι που λυμαίνονται το χώρο για άλλη μια φορά κατάφεραν να εμφανίσουν οτι φέρνουν λάδι από τη Γερμανία που κατά την άποψη μας δεν είναι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο" αποκαλύπτει ο κύριος Γονιωτάκης και συνεχίζει " είναι κακής ποιότητας λάδια ή ακόμη και υποβαθμισμένα σπορέλαια τα οποία οι επιτήδειοι που τα φέραν στη χώρα μας, τα έφεραν για να τα ανακατώσουν με ελληνικό λάδι και να το ρίξουν στην ελληνική αγορά. Δυστυχώς παρά τις καταγγελίες που έχουμε κάνει τόσο στα υπουργεία όσο και στις συναρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουμε δει να ληφθεί ούτε ένα μέτρο για να προστατέψει τον έλληνα παραγωγό αλλά και τον έλληνα καταναλωτή.

 Και το λέμε αυτό γιατί αυτή την περίοδο ειδικά ο ελληνας παραγωγός περνάει μια μεγάλη κρίση διοτι η τιμή του ελληνικού ελαιολάδου έχει κατεβει γύρω στο 1,80 ευρώ και μιλάμε για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ενώ η τιμή στον καταναλωτή παραμένει στα 5,5 με 6 ευρώ το λίτρο. Δυστυχώς απουσιάζει η πολιτεία και το κράτος και δεν γίνεται ούτε ένας έλεγχος παρά τις καταγγελίες που έχουμε κάνει. Οι κομπίνες γίνονται από κάποιους εμπόρους (όχι όλους) που δρουν σαν μαφία που λυμαίνεται το χώρο του ελαιολάδου και κάνουν τις κομπίνες τους.

Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, θα πρέπει να καταλάβετε ότι ένα υποβαθμισμένο λάδι η αγορά το έχει γύρω στα 0,80 λεπτά το λίτρο. Καταλαβαίνετε τις διαφορές που υπάρχουν. Ως συνηθως στο ράφι δε φτάνει αυτό το λάδι γιατί ελέγχεται, το μεγάλο πάρτυ γίνεται σε χώρους μαζικής εστίασης ή σε άλλους χώρους που το προίον είναι σε μια χύμα μορφή".

Η ΙΤΑΛΙΑ ΕΙΣΑΓΕΙ ΛΑΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΑΕΙ ΣΑΝ ΙΤΑΛΙΚΟ

Σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό το ελληνικό ελαιόλαδο διατίθεται χύμα σε εταιρείες του εξωτερικού, οι οποίες αναλαμβάνουν και την τυποποίηση του. Ο κύριος εισαγωγέας του ελληνικού ελαιόλαδου είναι η Ιταλία η οποία αναλαμβάνει τη συσκευασία και την προώθηση του στις διεθνείς αγορές ως ιταλικού προϊόντος με αποτέλεσμα να έχει τεράστια κέρδη.

newsit.gr

O Ευαγγελάτος στον ΣΚΑΪ!


Λόγω της υπουλης και υποκεινούμενης απο διαφορα συμφέροντα πολιτικής του, το ΣΚΑΙ τρωει βουτια τηλεθέασης και απόρριψης απο τον απλό πολίτη . Ετσι κάνει προσπάθεια να κερδίσει κόσμο.
Μετά τον λαικιστή Αυτιά , και μετά  από δέκα χρόνια, ο Νίκος Ευαγγελάτος  επιστρέφει στην τηλεόραση, δημιουργώντας με καθημερινή, ενημερωτική ζώνη.
Θα παρουσιάζει τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας, ενώ θα φιλοξενεί και πρόσωπα της επικαιρότητας για να σχολιάζουν και να συζητούν πολιτικά και κοινωνικά θέματα.

Η ζώνη αυτή αναμένεται να βγει στον άερα σε περίπου ένα μήνα...
Η ώρα μετάδοσης θα γίνει γνωστή τις επόμενες ημέρες.

H επίσημη ανακοίνωση του ΣΚΑΪ:

Ο Νίκος Ευαγγελάτος επιστρέφει ΣΚΑΪ.
Ο έμπειρος δημοσιογράφος έρχεται να ενισχύσει τον ενημερωτικό τομέα του σταθμού.
Θα αναλάβει την επιμέλεια και παρουσίαση ενός καθημερινού προγράμματος, που θα περιλαμβάνει τις ειδήσεις της ημέρας και το σχολιασμό τους.
Το πρόγραμμα θα καλύψει μία νέα για το ΣΚΑΪ τηλεοπτική ζώνη στο prime time.

Αξιοποιηση της δημόσιας περιουσίας

Αρνήθηκε bonus 1 εκατ. στερλινών!


Ο διευθύνων σύμβουλος της Royal Bank of Scotland Στίβεν Χέστερ αποφάσισε να μην λάβει ένα επίδομα ύψους σχεδόν 1 εκατ. λιρών, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, μετά το σάλο που προκάλεσε η είδηση για το μπόνους στη Βρετανία, οι πολίτες της οποίας αντιμετωπίζουν σειρά προβλημάτων εξαιτίας των μέτρων λιτότητας που επιβάλει η κυβέρνηση.
Εκπρόσωπος της τράπεζας, η οποία ελέγχεται κατά το 83% από το κράτος μετά την "διάσωσή" της το 2008, είπε ότι ο Χέστερ δε θα λάβει την έκτακτη αυτή αμοιβή σε μετοχές, το ύψος της οποίας εξόργισε πολλούς βρετανούς οι μισθοί των οποίων έχουν παγώσει ενώ οι τιμές αυξάνονται.
Ο μισθός του Χέστερ είναι 1,2 εκατ. λίρες σε ετήσια βάση. Η απόφαση ακολουθεί την παρόμοια ανακοίνωση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της RBS Φίλιπ Χάμπτον.
Η αποκάλυψη της υπόθεσης αυτής προκάλεσε σάλο στο πολιτικό σκηνικό στη Βρετανία με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους Εργατικούς, να επιτίθενται στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και να αξιώνουν συζήτηση στη βουλή για το θέμα. Το ήσσον κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, επίσης επέκρινε την καταβολή της έκτακτης αμοιβής, ενώ ακόμη και μέλη των Τόρις εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην παροχή του μπόνους αυτού.
Ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν καλωσόρισε την εξέλιξη, κάνοντας λόγο για μια «λογική και καλοδεχούμενη απόφαση που επιτρέπει στον Στίβεν Χέστερ να επικεντρωθεί στην πολύ σημαντική δουλειά που έχει να επιστρέψει τα δισεκατομμύρια από τα χρήματα των φορολογουμένων που δόθηκαν στην RBS».
Οι δικοι μας θα τα επαιρναν και χωρις να το δικαιούνταν

Που ειναι οι μειώσεις ρε ψευτη Ρέππα; Βορίδη τι λες; Μουγγαμαρα σ' επιασε;

Από την Τετάρτη αυξάνονται οι τιμές των διοδίων σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι εταιρείες εκμετάλλευσης των εθνικών αυτοκινητοδρόμων.


Στα διόδια της Ελευσίνας και του Ισθμού η διέλευση για τα ΙΧ αυξάνεται στα 3,20 ευρώ, από 3,10 ευρώ. Για τα μικρά φορτηγά, από 7,90 ευρώ, σε 8,10 ευρώ και για τις νταλίκες σε 11,40 ευρώ, από 11 ευρώ.

Η τιμή στα διόδια για τα δίκυκλα παραμένει ως έχει, ενώ δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στο τμήμα Κορίνθου-Πατρών, στο οποίο, σημειωτέον, έχουν σταματήσει τα έργα.

Στις Αφίδνες τα δίκυκλα θα καταβάλλουν 1.50 ευρώ, τα ΙΧΕ αυτοκίνητα 2.10 ευρώ, τα φορτηγά 5.30 ευρώ και οι νταλίκες 7.40 ευρώ.

Στη Θήβα, οι οδηγοί των δικύκλων θα πληρώνουν 1.80 ευρώ, των ΙΧΕ 2.55 ευρώ, των φορτηγών 6.45 ευρώ και στις νταλίκες 9 ευρώ.

Στην Τραγάνα, τα δίκυκλα θα καταβάλλουν 1.40 ευρώ, τα ΙΧΕ 2 ευρώ, τα φορτηγά 5 ευρώ και οι νταλίκες 7 ευρώ.

Στην Αγία Τριάδα, οι τιμές θα είναι 1.15 ευρώ για τα δίκυκλα, 1.65 ευρώ για τα ΙΧΕ, 4.15 ευρώ για τα φορτηγά και 5.80 ευρώ για τις νταλίκες. Αυξήσεις θα ισχύσουν και στα πλευρικά διόδια.

Αυξήσεις και στην Πελοπόννησο


Σύμφωνα με την Κοινοπραξια ΜΩΡΕΑΣ ΑΕ, που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Καλαμάτα, τα νέα, αυξημένα διόδια έχουν ως εξής:

Στο Σπαθοβούνι, τα δίκυκλα 1.80 ευρώ, τα ΙΧΕ 2.50 ευρώ, τα φορτηγά 6.40 ευρώ και οι νταλίκες 9 ευρώ.

Στη Νεστάνη, τα δίκυκλα 1.70 ευρώ, τα ΙΧΕ 2.40 ευρώ, τα φορτηγά 6.10 ευρώ και οι νταλίκες 8.50 ευρώ. Στα διόδια της γέφυρας Μάναρη, τα δίκυκλα 1.30 ευρώ, τα ΙΧΕ 1.90 ευρώ, τα φορτηγά 4.90 ευρώ και οι νταλικες 6.90 ευρώ.
Στην Ημαθία
Σε αυξήσεις των διοδίων προχώρησε και η κοινοπραξία που κατασκευάζει το τμήμα Μαλιακός- Κλειδί Ημαθίας.
Ειδικότερα, στα διόδια Πελασγίας τα δίκυκλα θα πληρώνουν 1,80 ευρώ, τα ΙΧ 2,60 ευρώ, τα φορτηγά 6,60 ευρώ και οι νταλίκες 9,20 ευρώ. Στο Μοσχοχώρι τα δίκυκλα 2.10 ευρώ, τα ΙΧ 3,00 ευρώ, τα φορτηγά 7,60 ευρώ και οι νταλίκες 10,60 ευρώ.
Στα Μακρυχώρι τα δίκυκλα 0,70 ευρώ, τα ΙΧ 1,10 ευρώ, τα φορτηγά 2,60 ευρώ και οι νταλικες 3,70 ευρώ. Στον Πυργέτο τα δίκυκλα 1,70 ευρώ, τα ΙΧ 2,40 ευρώ, τα φορτηγά 6,00 ευρώ και οι νταλίκες 8,40 ευρώ. Στη Λεπτοκαρυά τα δίκυκλα 2,20 ευρώ, τα ΙΧ 3,10 ευρώ, τα φορτηγά 7,90 ευρώ και οι νταλίκες 11,00 ευρώ. Αυξήθηκαν επίσης και τα πλευρικά διόδια Γυρτώνης και Μακροχωρίου.

Και δω δεν φταίει κανένας:


stadium

Η κατασπατάληση χρημάτων στο ΟΑΚΑ με μισθούς-πρόκληση και επιδόματα-μαϊμού, που διήρκεσε πάνω από επτά χρόνια και συνεχίστηκε ακόμα και μετά την υπογραφή του Μνημονίου, έρχεται στο φως και αναμένεται να απασχολήσει τις εισαγγελικές αρχές.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», από την χρονική περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έως πριν από ένα χρόνο, στο μεγαλύτερο αθλητικό συγκρότημα της χώρας εργάζονταν 450 υπάλληλοι με μέσο όρο τακτικών αποδοχών τα 3.200 ευρώ. Μάλιστα, οι μισθοί αυτοί εξακολουθούσαν να δίνονται ακόμα και μέχρι τις αρχές του 2011, όταν δηλαδή η χώρα είχε ήδη αποδεχτεί τους όρους του Μνημονίου.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, οι υπάλληλοι του ΟΑΚΑ έπαιρναν ως και 175% περισσότερα χρήματα από τους συναδέλφους τους στο Δημόσιο. Για παράδειγμα, ο βασικός μισθός υπαλλήλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης έφτανε τα 1950 ευρώ, ενώ οι αντίστοιχες απολαβές υπάλληλου σε μια οποιαδήποτε άλλη δημόσια υπηρεσία ξεκινούσε από τα 711 ευρώ!                                                                                                                                                                                                                                                 
Μάλιστα, στα επιδόματα οι διαφορές είναι ακόμα μεγαλύτερες. Π.χ. το επίδομα γάμου στο Δημόσιο έφτανε τα 35 ευρώ, αλλά για τους υπαλλήλους στο ΟΑΚΑ άγγιζε τα 158 ευρώ.                                                                                                                                                      
Πολλά είναι τα χαρακτηριστικά παραδείγματα που προκαλούν: Διευθυντής μέσα σε δύο χρόνια λάμβανε επιδόματα ύψους 78.000 ευρώ χωρίς να υπάρχει σχετική έγκριση, ενώ νυχτοφύλακας είχε αμοιβή 3.400 ευρώ.                                                                                                                                                                                                                                             
Μεταξύ άλλων, γραμματέας έπαιρνε 3.900 και τεχνικός 4.150 απευθείας από προμήθειες ενώ θα έπρεπε να διενεργούνται διαγωνισμοί.                                                                                                                                                                                                  
Παράλληλα, από το 2004 έως το 2007, δημιουργήθηκαν 91 προσωποπαγείς θέσεις, πλέον των 3560 που προβλέπονταν από το οργανόγραμμα του ΟΑΚΑ", δηλώνει στην εφημερίδα υπηρεσιακός παράγοντας.                                                                                                                                                                                                                                                                 
Επιπλέον, υπέρογκο ήταν και το κόστος των υπερωριών αφού μέσα σε ένα μήνα και μόνο άγγιζε τα 150.000 ευρώ ενώ από τις 2.500 ώρες δε δηλώθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας τουλάχιστον οι μισές.                                                                                                                                                                                                                                           
Τέλος στην κατασπατάληση χρημάτων άρχισε να μπαίνει μόλις στις αρχές του 2011, όταν οι μισθοί μειώθηκαν κατά 20% και διακόπηκε η παροχή των περισσότερων επιδομάτων.                                                                                                                                   
Έτσι, οι συνολικές δαπάνες μισθοδοσίας έφτασαν τα 10,2 εκατ. από τα 21,4 το 2009 ενώ οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν από τις 300 στις 240.                                                                                                                                                                                                  
Παράλληλα, ο πρώτος μισθός ξεκινά πλέον από τα 1.830 ευρώ τη στιγμή που πριν ήταν 3.200 ευρώ.                                                                                                                                                                                                            
Επίσης, οι εργαζόμενοι που επί υπουργίας Πολιτισμού Κώστα Καραμανλή ήταν 450, σήμερα είναι 246, ενώ τα επιδόματα έπεσαν στα 33 ενώ ήταν 50 ευρώ.                                                                                                                                                                               
Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι, παρόλο που από το 2010 έχουν γίνει εισηγήσεις για τη λεπτομερή καταγραφή περιουσιακών στοιχείων του ΟΑΚΑ ώστε ο οργανισμός να γνωρίζει τα περιουσιακά του στοιχεία, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει πρόοδος.                                                                                                                                                                             
'Όπως σημειώνει και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Λάζαρος Γρύλλης, "δεν υπήρχε φρένο πουθενά" και προσθέτει πως είναι βέβαιος ότι το πάρτυ που γινόταν έχει τελειώσει.

Συμβαίνει στις χωρες που θελουν να τις κάνουν πιο ανταγωνιστικές.


ipad

Πόσες ανθρώπινες ζωές κοστίζει ένα iPad και ένα iPhone;

Την ώρα που η Apple ανακοίνωσε ρεκόρ πωλήσεων για τα iPad και iPhone αγγίζοντας τα 46 δισ. δολάρια, στο φως έρχονται παλιές και νέες ιστορίες από τις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια του αμερικανικού γίγαντα που προκαλούν φρίκη.
Τον προηγούμενο Μάιο, μια έκρηξη σε ένα εργοστάσιο της FoxConn βασικού κατασκευαστή της Apple στοίχισε τη ζωή σε 4 εργαζόμενους ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 18. Ανάμεσα στα θύματα, ο 22χρονος Lai Xiaodong του οποίου το πρόσωπο είχε παραμορφωθεί σε τέτοιο βαθμό που πλέον δεν μπορούσε να ξεχωρίσεις το πρόσωπο από τη μύτη. Τι είχε συμβεί; Πιθανότατα, η Foxconn είχε ζητήσει από τους εργαζομένους να καθαρίσουν τις οθόνες των iPad με ένα πολύ ισχυρό διαλυτικό προκειμένου να αποκτήσουν τη γνωστή γυαλάδα. Λόγω ανεπαρκών μέτρων ασφαλείας όμως, έγινε έκρηξη που οδήγησε σε μεγάλης έκτασης πυρκαγιά. Το αποτέλεσμα ήταν φρικιαστικό.
«Η Apple ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για το πρόβλημα. Το μοναδικό τους ενδιαφέρον ήταν η αύξηση της παραγωγής με ταυτόχρονη μείωση του κόστους», υποστηρίζει ο Λι Μινγκ-κι, ο οποίος μέχρι τον Απρίλιο δούλευε στα εργοστάσια της Foxconn Technology, ενός από τους πλέον σημαντικούς προμηθευτές της Apple. «Η ευημερία των εργατών απλώς δεν τους απασχολεί», συμπληρώνει.
Το 90% του σώματός του είχε καεί από το τοξικό υγρό και το στόμα με τη μύτη του έγιναν ένα. Σήμερα ο Lai δεν υπάρχει πια. Μετά το θάνατό του οι εργάτες κινητοποιήθηκαν και έκαναν γνωστή την ιστορία του αναγκάζοντας την εταιρεία να δώσει αποζημίωση 150.000 δολαρίων στην οικογένεια του.
Και το περιστατικό αυτό δεν είναι το μόνο. Σύμφωνα με τους New York Times αντίστοιχο συμβάν είχε συμβεί πριν δύο χρόνια, σε άλλον προμηθευτή της Apple: 137 εργαζόμενοι τραυματίστηκαν ενώ καθάριζαν τις οθόνες των iPhone με ένα δηλητηριώδες χημικό. Μόνο το 2011, δύο εκρήξεις σε εργοστάσια παραγωγής iPad της Foxconn -το ένα στο Chengdu- σκότωσαν τέσσερις εργαζόμενους και τραυμάτισαν 77.
Foxconn: η εταιρεία-τέρας των ηλεκτρονικών
Τα πανό στο εργοστάσιο προειδοποιούν τους 120.000 εργάτες με το σύνθημα «Δουλέψτε σκληρά σήμερα για να μην ψάχνεται δουλειά αύριο», θυμίζοντας το ανατριχιαστικό σήμα «δουλειά σε απελευθερώνει» (Αrbeit macht frei) στην πύλη του Άουσβιτς.
Η Foxconn, ο μεγαλύτερος προμηθευτής ηλεκτρονικών στον κόσμο (λειτουργεί ως εργολάβος για δεκάδες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες της Δύσης) έχει αναπτύξει το μεγαλύτερο και πιο εξελιγμένο σύστημα παραγωγής του κόσμου. Αυτό το σύστημα επέτρεψε στην Apple -και άλλες εταιρείες- να «παράγουν» high tech κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες με ρυθμό που δεν έχει υπάρξει ουδέποτε στον πλανήτη. Όμως η πραγματικότητα δείχνει ότι το σύστημα αυτό, τονίζει η εφημερίδα, που πολλοί εκθειάζουν και θέτουν ως παράδειγμα μίμησης, είναι ταυτόχρονα μια τεράστια «κρεατομηχανή» μέσα στην οποία χάνονται καθημερινά δεκάδες ζωές ενώ πολλοί περισσότεροι τραυματίζονται σοβαρά.
Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα (όπου επιτρέπεται να υπάρχουν) και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις καταγγέλουν ότι τα εργοστάσια της Foxconn είναι αληθινά κάτεργα: απάνθρωπα ωράρια εργασίας, μηδαμινές αμοιβές και ελειπέστατα μέτρα ασφαλείας. Στις γραμμές παραγωγής, οι εργάτες υποχρεώνονται να δουλεύουν μέχρι και 7 μέρες την εβδομάδα, σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ δεν λείπουν οι καταγγελίες ότι σε κάποια προϊόντα της Apple έχουν εργαστεί ακόμα και ανήλικοι. Mάλιστα έχουν καταγραφεί και περιστατικά όπου οι εργάτες υποχρεούνται σε... κάμψεις ως μορφή τιμωρίας.
Αυξητική τάση έχουν και οι απόπειρες αυτοκτονίας με πάνω από 18 εργάτες να έχουν επιχειρήσει να βάλουν τέλος στη ζωή τους τα τελευταία δύο χρόνια. Μάλιστα η εταιρεία υποχρεώθηκε να δημιουργήσει πιλοτικό πρόγραμμα υποστήριξης της ψυχικής υγείας των εργατών, προσφέροντας γραμμές υποστήριξης και δωρεάν ακροάσεις σε ψυχολόγους.
Η Apple ήταν ενήμερη;
Και τι κάνει η Apple για όλα αυτά; Σύμφωνα με τα ανώτερα στελέχη της, η Apple προσέχει πολύ τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων στα εργοστάσια των προμηθευτών της. Έχει δημοσιεύσει μάλιστα έναν «κώδικα καλής συμπεριφοράς» για τους προμηθευτές της. Στην θεωρία, ο κώδικας ορίζει ότι η Apple δεν μπορεί να συνεργάζεται με εταιρείες που έχουν απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και δεν πληρούν τα μέτρα ασφαλείας.
Από το 2007 οπότε και τέθηκε σε εφαρμογή ο κώδικας, πάνω από τους μισούς προμηθευτές της Apple έχουν παραβιάσει τουλάχιστον ένα άρθρο του, σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της εταιρείας.
Η Apple έχει πραγματοποιήσει ελέγχους σε 396 εργοστάσια σε μια προσπάθεια να περιορίσει το φαινόμενο ενώ προσπαθεί να ελέγχει εξονυχιστικά τους προμηθευτές της. Το πρόβλημα όμως έγκειται στο γεγονός ότι κάθε φορά που ο αμερικανικός κολοσσός αναζητά νέο προμηθευτή ζητά αναλυτικές προσφορές με όλα τα στοιχεία. Το αποτέλεσμα είναι οι προμηθευτές προκειμένου να μειώσουν την προσφορά να αυξάνουν την παραγωγή και να μειώνουν τα κόστη συμπιέζοντας τόσο το ωράριο όσο και τις αποδοχές των εργαζομένων.
Επιπλέον, τα ανώτερα διευθυντικά στελέχη της Apple καλούνται πολλές φορές να επιλέξουν ανάμεσα στο τι είναι σωστό σύμφωνα με τον κώδικα και τι είναι συμφέρον για την εταιρεία. Άλλωστε, λένε πολλοί γνώστες της Apple, δεν είναι εύκολο να φύγεις από την Foxconn, καθώς δεν υπάρχουν άλλες προμηθεύτριες εταιρείες που να δίνουν την ποιότητα που επιθυμεί η Apple συνδυασμένη με την ταχύτητα παραγωγής και το όγκο...
Πρώην διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας, δηλώνει υπο καθεστώς ανωνυμίας πως η Apple γνωρίζει για τις συνθήκες και τα θέματα που ανακύπτουν στα εργοστάσια. «Πολλοί καταναλωτές που αγοράζουν iPhone δεν θα τα επέλεγαν αν έβλεπαν που παράγονται», τονίζει.
Γι' αυτό ίσως, οι προειδοποιήσεις των κινεζικών ανθρωπιστικών οργανώσεων για την κατάσταση στο Chengdu δεν έφτασαν ποτέ στα αυτιά της Apple. Άλλωστε η Καλιφόρνια πέφτει μακριά...

Δολοφονία μητέρας στο Αφγανιστάν επειδή γέννησε για τρίτη φορά κορίτσι


Afghannew

Μια 30χρονη δολοφονήθηκε από τον σύζυγο και την πεθερά της επειδή έκανε για τρίτη φορά κορίτσι.

Μια Αφγανή έχασε τη ζωή της από τα χέρια του συζύγου και της πεθεράς της, οι οποίοι την έπνιξαν επειδή έκανε για τρίτη φορά κορίτσι, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της αστυνομίας.
«Η Στόρεϊ, μια 30χρονη μητέρα τριών παιδιών, δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της και την πεθερά της σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην περιοχή Καναμπάντ της επαρχίας Κουντούζ», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Σαγιέντ Σαρουάρ Χουσεϊνι.
Όπως είπε ο ίδιος, «ο σύζυγός της της είχε πει ότι αν γεννούσε πάλι κορίτσι θα την σκότωνε» .
Η γυναίκα γέννησε το τρίτο της κορίτσι πριν από τρεις μήνες.
«Συλλάβαμε την πεθερά της Στόρεϊ και αναζητούμε τον σύζυγό της, ο οποίος διαφεύγει», είπε ο Χουσεϊνι.
Τον περασμένο μήνα, μια έφηβη διασώθηκε από την αστυνομία στην γειτονική επαρχία Μπαγκλάν μετά τον βασανισμό της από τα πεθερικά της και την κράτησή της επί έξι μήνες μέσα σε μια τουαλέτα επειδή αρνούνταν να εκπορνευθεί.
Οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν επανειλημμένως εκφράσει ανησυχίες για την μεταχείριση των γυναικών στην αφγανική κοινωνία.
Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών του 2010 αναφέρει ότι σχεδόν το ένα τρίτο όλων των γυναικών στο Αφγανιστάν εκτίθενται σε κάποιον βαθμό σωματικής και ψυχολογικής βίας και ότι περίπου το 25% υφίστανται σεξουαλική κακοποίηση.

Σε λειτουργία ο μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως


ilektrika-aftokinita

Πρώτη χώρα σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μπαταρίες ιόντων λιθίου επιδιώκει να γίνει η Κίνα, που μόλις εγκαινίασε και έθεσε σε λειτουργία τον μεγαλύτερο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως, στο Πεκίνο.
Ο σταθμός φόρτισης Gaoantun βρίσκεται στην επαρχία Τσαογιάνγκ, ανατολικά του Πεκίνου, διαθέτει 10 τύπους μηχανημάτων ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς και μηχανήματα αλλαγής μπαταριών, που καλύπτουν όλα τα ηλεκτρικά οχήματα που κυκλοφορούν στην Κίνα.  

Ο σταθμός, που έχει πιστοποιηθεί από την Ένωση Οχημάτων Νέας Ενέργειας του Πεκίνου, παρέχει τη δυνατότητα φόρτισης οκτώ αυτοκινήτων ταυτοχρόνως, ενώ, με τα μηχανήματα που διαθέτει, χρειάζονται μόνο 4 με 6 λεπτά για την αλλαγή μιας μπαταρίας.

Το Πεκίνο φιλοδοξεί μέχρι το 2015 να κατασκευάσει ένα μεγάλο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αλλαγής μπαταριών, το οποίο θα αποτελείται από 250 σταθμούς φόρτισης και αλλαγής μπαταριών, καθώς και 210 σταθμούς μικρούς σταθμούς διανομής.

Μέχρι στιγμής το Πεκίνο έχει ολοκληρώσει την κατασκευή 12 σταθμών φόρτισης και αλλαγής μπαταριών, ενώ διαθέτει 274 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σημειώνεται ότι η Κίνα είναι η πρώτη χώρα σε ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά, ενώ έχει τα ηνία και στην παραγωγή ηλιακής θερμικής ενέργειας.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Oποιαδηποτε ομοιότητα μεταξύ Σοιμπλε και καρχαρία είναι τυχαία

Bγαλτα όλα στη φορα και παρτους μαζί σου για παρέα

thumbΚαραμπέρης: Θα εξαφανιστεί η Bουλή εάν βγάλω τα βίντεο που έχω

Συναντήσεις, ακόμα και οικονομικές συναλλαγές του 58χρονου Μάρκου Καραμπέρη που φέρεται ως αρχηγός του κυκλώματος των τοκογλύφων-εκβιαστών της Θεσσαλονίκης, με πολιτικούς, δικαστές, αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους κρατικούς παράγοντες, έχουν καταγραφεί σε βίντεο που όπως ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί έχει στην κατοχή του.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο Βήμα της Κυριακής, το βιντεο αυτό προσδίδει νέα διάσταση στη δράση της «μαφίας της Θεσσαλονίκης» καθώς αποκαλύπτει εντυπωσιακές πολιτικές διασυνδέσεις - και όχι μόνο - του 58χρονου επιχειρηματία και των μελών του κυκλώματος της τοκογλυφίας.

«Αν βγάλω αυτά τα βίντεο, θα εξαφανιστεί η Βουλή» φέρεται να εκμυστηρεύθηκε ο ίδιος ο Καραμπέρης σε στενό συνεργάτη του. Σύμφωνα μάλιστα με την πηγή που αποκάλυψε την εν λόγω στιχομυθία στο «Βήμα», ο «αρχιτοκογλύφος» της Θεσσαλονίκης διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία τόσο για χρηματισμό πολιτικών προσώπων από τη Βόρεια Ελλάδα όσο και για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου.
πηγή: iefimerida.gr

Το facebook μπλόκαρε το λογαριασμό του Χάρρυ Κλυνν γιατί ανέβασε μία φωτογραφία της Merkel με σβάστικα...

Γιατί ανέβασε μία φωτογραφία της Merkel με σβάστικα...
Το facebook μπλόκαρε το λογαριασμό του Χάρρυ Κλυνν
 
Γύρω στα μεσάνυχτα του Σαββάτου ο Χάρρυ Κλυνν ενημέρωσε τους φίλους του μέσω twitter,ότι το facebook, μετά από καταγγελία,μπλόκαρε προσωρινά το λογαριασμό του επειδή είχε αναρτήσει μία φωτογραφία της Merkelπου έφερε στο μπράτσο ένα περιβραχιόνιο με σβάστικα.
Δείτε αναλυτικά τι έγραψε ο Χάρρυ Κλυνν:
akous.gr

Κατάλογος του Εξωτερικού Χρέους των χωρών του κόσμου. Ειναι κανενας που δεν χρωστάει;

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ: Το σύνολο του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Χρέους. [1]
ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ: Το σύνολο της χρηματικής οφειλής του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
(Ο όρος ευρύτερος δημόσιος τομέας περιλαμβάνει όλα τα επίπεδα δημόσιας διοίκησης: κυβέρνηση, νομαρχία , δήμος κλπ).
Το δημόσιο χρέος αυξάνεται κάθε χρόνο κατά το πόσο που ο ετήσιος κρατικός προϋπολογισμός παρουσιάζει έλλειμμα (και, αντιστρόφως, μειώνεται κατά το ποσό που παρουσιάζει πλεόνασμα).
Δεδομένου ότι η εκάστοτε κυβέρνηση αντλεί τα έσοδά της από τους φορολογούμενους, το δημόσιο χρέος εμμέσως είναι χρέος των φορολογούμενων.
Το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ διακρίνεται σε:
▪ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ, που αφορά πιστωτές που βρίσκονται εντός της χώρας, και
▪ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ, που αφορά από πιστωτές που εδρεύουν στο εξωτερικό.
Οι κυβερνήσεις δανείζονται κυρίως εκδίδοντας και πουλώντας ομόλογα ή άλλα αξιόγραφα.
ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ: τα ποσά που δανείστηκαν ιδιώτες ή ιδιωτικές εταιρείες που εδρεύουν στη χώρα.
Σημείωση: Για ενημερωτικούς λόγους, o Κατάλογος περιλαμβάνει και ορισμένες μη-ανεξάρτητες περιοχές.
Country
External Debt [2]
Per Capita [3][4]
% of GDP [5][6]
Date
ΧΩΡΑ
ΕΞΩΤ. ΧΡΕΟΣ
ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗ
% ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΕΠ
ΗΜ/ΝΙΑ
56.900.000.000.000
8.422
98 %
est. 31-12-2009
13.450.000.000.000
43.758
94 %
30-06-2009
9.088.000.000.000
147.060
416 %
30-06-2009
5.208.000.000.000
63.493
155 %
30-06-2009
5.021.000.000.000
80.209
188 %
30-06-2009
3.733.000.000.000
226.503
470 %
31-12-2009
2.410.000.000.000
52.588
165 %
30-06-2009
2.328.000.000.000
39.234
101 %
31-12-2008
2.287.000.000.000
515.671
1004 %
30-09-2009
2.132.000.000.000
16.714
42 %
30-06-2009
1.994.000.000.000
4.028.283
3854 %
30-06-2009
1.354.000.000.000
126.188
267 %
[7] 07-10-2010
1.339.000.000.000
182.899
271 %
30-06-2009
920.000.000.000
42.057
92 %
est. 31-12-2009.
833.800.000.000
24.749
62 %
30-06-2009
808.900.000.000
97.411
212 %
30-09-2009
669.100.000.000
72.594
165 %
30-06-2009
655.100.000.000
92.725
311 %
30-09-2009
607.400.000.000
110.216
196 %
30-06-2009
552.800.000.000
49.525
167 %
30-06-2009
548.100.000.000
113.174
143 %
30-06-2009
507.000.000.000
47.632
223 %
30-06-2009
369.200.000.000
2.611
30 %
Est 31-12-2009
364.900.000.000
68.180
153 %
Est 30-06-2009
347.100.000.000
260
7 %
Est 31-12-2009
333.600.000.000
6.842
40 %
Est 31-12-2009.
274.000.000.000
3.884
45 %
Est 31-12-2009.
223.900.000.000
187
18 %
Est 31-12-2009
216.100.000.000
1.129
14 %
Est 31-12-2009
201.200.000.000
5.279
47 %
Est 31-12-2009
177.000.000.000
1.646
20 %
Est 31-12-2009
150.700.000.000
651
28 %
Est 31-12-2009
128.600.000.000
26.202
56 %
Est 31-12-2009
116.800.000.000
11.667
90 %
31-12-2009
108.600.000.000
2.706
35 %
Est 31-12-2009
104.000.000.000
2.275
90 %
Est 31-12-2009
95.480.000.000
4.459
59 %
Est 31-12-2009
93.210.000.000
5.987
85 %
Est 31-12-2009
84.690.000.000
11.649
43 %
Est 31-12-2009
79.800.000.000
3.452
21 %
Est 31-12-2009
76.830.000.000
7.318
39 %
Est 31-12-2009
73.840.000.000
1.497
26 %
30-06-2009
72.450.000.000
2.839
20 %
Est 31-12-2009
66.300.000.000
990
25 %
Est 31-12-2009
63.160.000.000
51.856
75 %
Est 31-12-2009
61.777.000.000[8]
1.052
21 %
Est 31-12-2010
60.900.000.000
3.586
38 %
Est 31-12-2009
59.400.000.000
13.390
94 %
Est 30-09-2009
58.920.000.000
13.636
50 %
Est 31-12-2009
55.000.000.000
27.282
112 %
31-08-2009
53.140.000.000
576
33 %
Est 30-09-2009
52.530.000.000
9.706
55 %
31-12-2008
52.120.000.000
318
31 %
Est 31-12-2009
50.290.000.000
1.610
76 %
Est 31-12-2009
49.280.000.000
6.511
105 %
Est 31-12-2009
48.260.000.000
1.738
25 %
Est 31-12-2009
43.410.000.000
1.517
13 %
Est 31-12-2009
38.010.000.000
16.811
145 %
Est 31-12-2009
36.430.000.000
10.924
98 %
Est 31-12-2009
36.270.000.000
927
66 %
Est 31-12-2009
32.860.000.000
41.648
129 %
Est 31-12-2008
32.500.000.000
9.191
29 %
Est 31-12-2009
31.720.000.000
4.297
74 %
Est 30-11-2009
31.000.000.000
355
34 %
Est 31-12-2009
30.040.000.000
1.032
24 %
Est 31-12-2009
28.450.000.000
371
15 %
Est 31-12-2009
23.220.000.000
141
25 %
Est 31-12-2009
22.540.000.000
16.821
118 %
Est 31-12-2009
21.110.000.000
5.473
63 %
Est 30-11-2009
20.060.000.000
633
22 %
Est 31-12-2009
19.450.000.000
961
47 %
Est 31-12-2009
19.440.000.000
1.698
34 %
Est 31-12-2009
19.200.000.000
4.042
11 %
Est 31-12-2009
18.730.000.000
253
6 %
Est 31-12-2009
18.000.000.000
565.043
N/A
Est 2000
15.640.000.000
1.500
39 %
Est 31-12-2009
13.280.000.000
941
23 %
Est 31-12-2009
12.830.000.000
741
19 %
Est 31-12-2009
12.610.000.000
3.770
40 %
Est 31-12-2009
12.500.000.000
582
N/A
Est 2001
12.080.000.000
565
54 %
Est 31-12-2009
12.040.000.000
3.475
49 %
Est 31-12-2009
11.850.000.000
1.312
25 %
Est 31-12-2009
11.550.000.000
4.260
97 %
Est 31-12-2009
11.510.000.000
1.976
55 %
Est 31-12-2009
10.870.000.000
10.462
54 %
Est 31-12-2009
10.000.000.000
164
100 %
Est 2007
9.689.000.000
64
6 %
Est 31-12-2009
8.415.000.000
2.102
49 %
Est 31-12-2009
8.057.000.000
1.744
27 %
Est 31-12-2009
7.900.000.000
833
16 %
31-12-2009
7.729.000.000
215
24 %
31-12-2009
7.621.000.000
374
15 %
31-12-2009
7.489.000.000
534
20 %
31-12-2009
7.474.000.000
2.522
14 %
31-12-2009
7.373.000.000
123
27 %
31-12-2009
7.070.000.000
174
32 %
31-12-2009
6.715.000.000
1.121
29 %
31-12-2009
6.491.000.000
1.025
11 %
31-12-2009
6.245.000.000
264
25 %
31-12-2009
5.840.000.000
253
38 %
31-12-2009
5.821.000.000
496
132 %
31-12-2009
5.458.000.000
2.648
59 %
31-09-2009
5.349.000.000
523
30 %
Est 31-12-2009
5.000.000.000
1.722
155 %
Est 2000
5.000.000.000
934
31 %
Est 2009
4.700.000.000
743
76 %
Est 31-12-2009
4.567.000.000
3.565
52 %
Est 31-12-2009
4.500.000.000
161
36 %
2009
4.470.000.000
1.368
51 %
30-06-2009
4.229.000.000
51
13 %
Est 31-12-2009
4.159.000.000
197
42 %
Est 31-12-2009
4.157.000.000
298
38 %
Est 31-12-2009
3.970.000.000
1.113
73 %
Est 31-12-2009
3.750.000.000
9.080
45 %
2008
3.630.000.000
130
11 %
Est 31-12-2009
3.467.000.000
653
68 %
31-12-2008
3.389.000.000
97
2 %
Est 31-12-2009
3.381.000.000
771
31 %
31-12-2009
3.315.000.000
423
23 %
Est 31-12-2009
3.313.000.000
277
25 %
Est 31-12-2009
3.220.000.000
513
22 %
31-12-2009
3.200.000.000
930
606 %
Est 2005
3.085.000.000
484
55 %
Est 2009
3.073.000.000
10.670
35 %
2002
3.072.000.000
290
70 %
Est 31-12-2009
3.065.000.000
2.078
28 %
31-12-2009
3.000.000.000
393
N/A
2001
2.929.000.000
147
13 %
31-12-2009
2.800.000.000
240
84 %
2002
2.763.000.000
216
22 %
31-12-2009
2.700.000.000
96
23 %
2008
2.680.000.000
12.280
N/A
2004
2.411.000.000
269
6 %
31-12-2009
2.320.000.000
366
29 %
31-12-2009
2.100.000.000
178
79 %
2003
2.079.000.000
1.589
10 %
31-12-2009
2.054.000.000
99
24 %
31-12-2009
2.050.000.000
62
13 %
31-12-2009
1.860.000.000
690
44 %
2009
1.840.000.000
128
23 %
Est 31-12-2009
1.691.000.000
260
34 %
Est 31-12-2009
1.651.000.000
910
14 %
Est 31-12-2009
1.610.000.000
311
163 %
Est 2003
1.600.000.000
177
27 %
Est 2005
1.550.000.000
497
21 %
2004
1.300.000.000
552
N/A
Est 2007
1.250.000.000
14.706
163 %
Est 31-12-2009
1.200.000.000
135
22 %
2007
1.200.000.000
167
202 %
2003
1.184.000.000
569
13 %
Est 31-12-2009
1.153.000.000
270
68 %
Est 2007
1.091.000.000
78
24 %
31-12-2009
954.100.000
2.982
70 %
Est 2008
941.500.000
722
203 %
Est 2000
836.000.000
1.239
66 %
2009
804.300.000
1.049
42 %
30-09-2008
668.000.000
2.456
25 %
2003
650.000.000
939
24 %
2006