Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Διαζύγιο έπειτα από... 77 χρόνια γάμου!

Διαζύγιο έπειτα από... 77 χρόνια γάμου!

Ο σύζυγος ανακάλυψε ραβασάκια του... 1940

Διαζύγιο ζητεί από την επί 77 χρόνια σύζυγό του ένας 99χρονος Ιταλός, ο οποίος ανακάλυψε τα ερωτικά γράμματα που εκείνη αντάλλασσε με έναν άνδρα με τον οποίο διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση τη δεκαετία του '40!

Ο «Antonio C», όπως αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα κατηγόρησε την 96χρονη «Rosa C» για τα γράμματα αυτά κι εκείνη ομολόγησε αλλά δεν κατάφερε να τον πείσει να μην προχωρήσει στην αίτηση διαζυγίου.

Το ζευγάρι αποτελεί τους γηραιότερους διαζευγμένους στον κόσμο. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχαν οι Βρετανοί Bertie and Jessie Wood, που χώρισαν το 2009 σε ηλικία 98 ετών.

Ο Antonio και η Rosa έχουν πέντε παιδιά, δώδεκα εγγόνια κι ένα δισέγγονο.

Νεκροί «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» στη Σομαλία


Τους πυροβόλησε πρώην εργαζόμενος της οργάνωσης!

Τη ζωή τους έχασαν δύο μέλη της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» στη Σομαλία, όταν ένοπλος τους πυροβόλησε στον περίβολο του κτιρίου που στεγάζει τα γραφεία της MSF στην πρωτεύουσα της χώρας.

Πρόκειται για τον 53χρονο Βέλγο Φιλίπ Χαβέ, συντονιστή εκτάκτων καταστάσεων που εργαζόταν για την οργάνωση από το 2000 και για τον Ινδονήσιο Αντρίας Κάρελ Κεϊλούλου, 44 ετών, γιατρό της οργάνωσης από το 1994.

Ο δράστης, ένας Σομαλός που εργαζόταν για την οργάνωση αυτή αλλά είχε απολυθεί πρόσφατα, συνελήφθη από την αστυνομία.

Δημοπρατούνται 5.000 αντικείμενα του Τιτανικού

Δημοπρατούνται 5.000 αντικείμενα του Τιτανικού
Περισσότερα από 5.000 αντικείμενα που ανασύρθηκαν από το ναυάγιο του Τιτανικού θα δημοπρατηθούν στις 15 Απριλίου στη Νέα Υόρκη, 100 ακριβώς χρόνια μετά το ναυάγιο του διάσημου υπερωκεάνιου που μετέφερε τότε 2.208 επιβάτες.
Μια 3D έκδοση του «Τιτανικού» του Τζέιμς Κάμερον (1997) θα βγει στις αίθουσες στις ΗΠΑ και τον Καναδά στις 6 Απριλίου

Η εταιρεία RMS Titanic, θυγατρική της εταιρείας διοργάνωσης εκθέσεων Premier Exhibitions, και μόνος κάτοχος των δικαιωμάτων για τα αντικείμενα αυτά, δήλωσε ότι ζήτησε από τον οίκο δημοπρασιών Guernsey's της Νέας Υόρκης, να οργανώσει την πώληση.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 15 Απριλίου, την επέτειο του ναυαγίου του «κοσμήματος» της White Star, που βυθίστηκε κατά το παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον (Αγγλία), στη Νέα Υόρκη, αφού συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο στα ανοιχτά της Νέας Γης (Καναδάς).

Καμία τιμή δεν έχει δοθεί αλλά η Premier Exhibitions είχε εκτιμήσει τα αντικείμενα σε 189 εκατομμύρια δολάρια το 2007.

«Ελπίζουμε να βρούμε έναν αγοραστή, ο οποίος θα μπορέσει να δώσει ζωή στη συλλογή και στην περιοχή του ναυαγίου», αναφέρει ο πρόεδρος της RMS Titanic Κρίστοφερ Νταβίνο σε ένα χρηματιστηριακό έγγραφο.

Καμία εξήγηση δεν δόθηκε για την πώληση, αλλά η Premier Exhibitions τον περασμένο μήνα αναδιοργάνωσε τη διαχειριστική της ομάδα μετά την ανακοίνωση ζημιών το δεύτερο τρίμηνο, περίπου δύο εκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως λόγω της χαμηλής συμμετοχής στις εκθέσεις της.

Μια 3D έκδοση του «Τιτανικού» του Τζέιμς Κάμερον (1997) θα βγει στις αίθουσες στις ΗΠΑ και τον Καναδά στις 6 Απριλίου.

Κρατήσεις για επισκέψεις στο ναυάγιο του Τιτανικο  

Το υπερωκεάνιο Τιτανικός ναυάγησε στις 14 Απριλίου του 1912 κατά το παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη όταν συγκρούστηκε με παγόβουνο. Το πλοίο θεωρούνταν αβύθιστο, ωστόσο μέσα σε τρεις ώρες βυθίστηκε. Σχεδόν 1.500 επιβάτες πνίγηκαν.

Έκτοτε το ναυάγιο του Τιτανικού έχει προσλάβει μυθικές διαστάσεις και με την συμπλήρωση των 100 χρόνων από το δυστύχημα να πλησιάζει το ενδιαφέρον έχει αναζοπυρωθεί.

Με αφορμή την μαύρη επέτειο, μια εταιρία, η Deep Ocean Expeditions, προγραμματίζει επισκέψεις στο ναυάγιο τον Ιούλιο του 2012. Το ταξίδι θα διαρκεί 12 μέρες και θα κοστίζει 59.680 δολάρια.

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Μακεδονία Παλλάς


Τη συνέχιση της λειτουργίας του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς, τουλάχιστον για τους επόμενους δέκα μήνες αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Η διοίκηση του ΙΚΑ οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή με βασικούς στόχους την διατήρηση της εμπορικής και μισθωτικής αξίας του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς» και της λειτουργικότητας κτιρίου και εξοπλισμού μέχρι την ανάληψη της εκμετάλλευσής του από τον ανάδοχο του διεθνούς διαγωνισμού και την επαναπρόσληψη του προσωπικού.
Η διάρκεια της ιδιότυπης σύμβασης παραχώρησης της χρήσης του Ξενοδοχείου θα αρχίζει την 14η Ιανουαρίου 2012 και θα λήγει την 31η Οκτωβρίου 2012. Το Ίδρυμα θα διατηρεί το δικαίωμα όπως με μονομερή δήλωσή του παρατείνει την διάρκεια μέχρι τρεις κατ'ανώτατο όριο μήνες υπό την προϋπόθεση ότι η περί παρατάσεως δήλωση περιέλθει στην αντισυμβαλλομένη εταιρία το αργότερο μέχρι 31ης Μαΐου 2012.
Το αντάλλαγμα που οφείλεται στο Ίδρυμα για την συνέχιση της εκμετάλλευσης ορίζεται σε πέντε χιλιάδες ευρώ ανά μήνα. Με το τέλος της περιόδου η αντισυμβαλλομένη εταιρία θα καταβάλλει στο Ίδρυμα πέραν του άνω ποσού και τα τυχόν καθαρά κέρδη προ τόκων και αποσβέσεων από την εκμετάλλευση του Ξενοδοχείου. Το Ίδρυμα θα έχει δικαίωμα πρόσβασης και ελέγχου στα βιβλία και στοιχεία της εταιρίας για τον έλεγχο των αποτελεσμάτων της χρήσης.
Η εταιρία θα παραδώσει στο Ίδρυμα τραπεζική εγγυητική επιστολή σε πρώτη ζήτηση, ύψους 100.000 ευρώ ως εξασφάλιση της καλής εκτέλεσης των όρων του συμφωνητικού.
Η εταιρία θα δεσμευθεί να επαναπροσλάβει σταδιακά και το αργότερο εντός 45 ημερών από την έναρξη της ιδιότυπης σύμβασης το 95% των μόνιμων θέσεων εργασίας που είχε από την 1.10.2011
Στην ασφάλιση του Ξενοδοχείου (ακινήτου και εξοπλισμού) που θα προβεί η αντισυμβαλλομένη εταιρία με έξοδά της, θα περιληφθεί όρος περί εκχώρησης του ασφαλίσματος στο Ίδρυμα σε περίπτωση επέλευσης ασφαλιστικού κινδύνου.
Κατά τα λοιπά ο τρόπος λειτουργία και εκμετάλλευσης του Ξενοδοχείου θα ρυθμίζεται από τους σχετικούς όρους του μισθωτηρίου προσαρμοζόμενους ανάλογα.

Για ακόμη μια φορά ...................άνθρακες ο θησαυρός



areios_pagosΣτο αρχείο τέθηκε η έρευνα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή για τους λόγους που οδήγησαν προ διημέρου σε παραίτηση τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη. Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι κατέθεσαν υπόμνημα, παραμένουν τελικά στη θέση τους.
«Αποκλειστικός λόγος που οδήγησε τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς στο να υποβάλουν την παραίτησή τους, ήταν η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία στην ουσία τους καταργούσε» επισημαίνει ο κ. Μακρής στο έγγραφό του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, με το οποίο του γνωστοποιεί την αρχειοθέτηση της υπόθεσης.
Ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ρητά αναφέρει, ότι από την έρευνα που διεξήγαγε δεν προέκυψε ότι επιχειρήθηκε από οποιονδήποτε παρέμβαση στο έργο των δύο εισαγγελικών λειτουργών.
Η υποβολή του αιτήματος παραίτησης των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, σύμφωνα με τον Φ.Μακρή οφείλεται στον παρορμητισμό τους και στην υπερβολική ευαισθησία τους
 Κοινως .....έγιναν όλοι ΡΟΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Το διπλωμα του Τσακ Νορρις

Βρηκαμεκαι σας δείχνουμε το διπλωμα του Τσακ Νόρρις


Oι μεγαλύτεροι ήρωες του 2011

1η  ΘΕΣΗ        SUPERMAN
2η  ΘΕΣΗ            BATMAN
3η  ΘΕΣΗ     MONEYMAN
Εμεινε εξω απο το βάθρο και χωρίς μετάλιο  ο FATMAN. 
Πολυ στεναχωρημένος είπε ότι οπου να'ναι θα μιλήσει και θα τα πει όλα

«Ομορφάντραααα μου!»

«Ομορφάντραααα μου!» είναι το σλόγκαν των ημερών και πίσω από αυτό κρύβεται ο πιο πειστικός, πιο γλυκός πωλητής hotdog, Μανώλης Μαυροματάκης, ο οποίος με τις εκπληκτικές του ατάκες στην διαφήμιση εταιρείας κινητής τηλεφωνίας προκαλεί κυριολεκτικά… χαμό! Πώς προέκυψε όμως η διαφήμιση για εκείνον; ....
«Η διαφήμιση είναι κομμάτι της δουλειάς μου όπως είναι ο κινηματογράφος, η τηλεόραση και το θέατρο. Απλώς η διαφήμιση είναι το μεγαλύτερο οικονομικό δώρο μου. Όποτε τυχαίνει και μου αρέσει κάτι και δεν με προσβάλλει, το κάνω. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που κάνω διαφήμιση. Η πιο σουξεδιάρα που έχει γίνει ήταν με το Τζόκερ. Πήγαινα να κάνω check-in στο αεροδρόμιο και με ρωτούσαν «Πετάει ο γάιδαρος;» και απαντούσα: «Πετάει». Τη χαρακτηρίζω επιτυχημένη γιατί τότε όπου πήγαινα με ρωτούσαν αν πετάει ο γάιδαρος. Δυστυχώς όμως για μένα η αναγνωρισιμότητα από ένα σημείο και μετά είναι κόστος. Το να με σταματήσει κάποιος και να μου πει ότι του άρεσα, ότι ήταν καλό αυτό που έκανα, το καταλαβαίνω. Το να περνάς και να σου λένε “ομορφάντρα μου!” είναι κάτι διαφορετικό. Δεν κάνω το ψώνιο. Απλώς έτσι είναι ο χαρακτήρας μου και δεν μου αρέσουν αυτά» τόνισε σε συνέντευξή του στο Βήμα ο ηθοποιός. Όσον αφορά το αν επιλέγει κάποιον συγκεκριμένο ρόλο στα διαφημιστικά, απάντησε: «Στο θέατρο παίζω μεγάλη γκάμα ρόλων σε σχέση με αυτό που μου ζητούν από τα κάστινγκ στη διαφήμιση. Ο τύπος στο διαφημιστικό είναι αυτός που είδατε, ένας λαϊκός τύπος. Οι ρόλοι στο θέατρο είναι πάρα, μα πάρα πολλοί». Πόσο κοντά όμως είναι ο ίδιος στον χαρακτήρα που υποδύεται; «Έχω μεσοαστική καταγωγή. Οι γονείς μου ήταν λαϊκοί και απλοί άνθρωποι από χωριά της Κρήτης και της Ναυπάκτου. Δεν με έμαθαν να έχω τη μύτη μου ψηλά. Για παράδειγμα, μου έκανε εντύπωση όταν κάποια στιγμή κατάλαβα ότι κάνοντας αυτή τη δουλειά θα πρέπει να προμοτάρεις τον εαυτό σου και να λες «κάνω αυτό και κάνω το άλλο». Εγώ είχα μάθει από το σπίτι μου να μην κοκορεύομαι. Είχα μάθει ότι αυτό δεν είναι αξία στη ζωή, αλλά το αν είσαι καλός να σου το αναγνωρίζουν οι άλλοι».
Τα λεφτά από τη διαφήμιση είναι καλά; Τι δηλώνει ο ίδιος; «Δεν το συζητάμε! Τα λεφτά της διαφήμισης είναι ένα ολόκληρο συμβόλαιο! Είναι όσα πληρωνόμαστε για επτά μήνες στο θέατρο». Με το συγκεκριμένο διαφημιστικό τον αναγνωρίζουν όλοι και εκείνος λέει: «Δεν τολμάω να κάνω δυο βήματα και με αναγνωρίζουν. Είναι απίστευτο. Να φανταστείτε ότι με πήραν να πάω στην πρωινή εκπομπή του Παπαδάκη! Αν είναι δυνατόν! Όταν το έκανα δεν περίμενα αυτόν τον χαμό! Δεν το κάνω θυσιάζοντας την καριέρα μου. Το βαριέμαι, δεν μου αρέσει. Το σώμα μου δεν το σηκώνει να πάω στις εκπομπές».

gossip-tv

Γερμανία: Μισθοί κάτω από ...400 ευρώ!


Υπάρχει και η άλλη όψη του γερμανικού «οικονομικού θαύματος» της τελευταίας δεκαετίας. Υπάρχουν δηλαδή αυτοί που πλήρωσαν και πληρώνουν το κόστος της «βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας» της γερμανικής οικονομίας. 
Η αποκάλυψη προκαλεί σοκ σε όποιον αγνοεί την ωμή, σκληρή πραγματικότητα του γερμανικού κόσμου της εργασίας: επτά (!) εκατομμύρια Γερμανοί εργαζόμενοι δουλεύουν επισήμως με μηνιαίες αποδοχές κάτω των... 400 (!!!) ευρώ και μάλιστα χωρίς η απασχόληση αυτή να τους δίνει έστω πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας ή να τους επιτρέπει να λάβουν οποιουδήποτε εξευτελιστικού ύψους σύνταξη όταν γεράσουν!
Φαίνεται απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα πραγματικό. Η τραγική ειρωνεία μάλιστα είναι ότι αυτού του είδους η εργασιακή απασχόληση εισήχθη όχι από τη Δεξιά, αλλά από τον σοσιαλδημοκράτη καγκελάριοΓκέρχαρτ Σρέντερ προ δεκαετίας, με την περιβόητη «Ατζέντα 2010» που συνέθλιψε τους Γερμανούς εργαζόμενους και αποτέλεσε τη βάση της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της γερμανικής οικονομίας. Το 2003 οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες καθιέρωσαν τη «μίνι απασχόληση», την οποία διαφήμισαν ως«πόρτα εισόδου στον εργασιακό κόσμο» που δήθεν θα διευκόλυνε την εξεύρεση εργασίας από τουςάνεργους και τους νέους.
Οι κανόνες της «μίνι απασχόλησης» είναι σαφείς. Πρώτον, οι μηνιαίες αποδοχές απαγορεύεται αυστηράνα υπερβούν τα 400 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι αν π.χ. μια εργασία πληρώνεται 5 ευρώ την ώρα, ο εργαζόμενος επιτρέπεται να δουλέψει 80 ώρες τον μήνα. Αν πληρώνεται 10 ευρώ ωριαίως, τότε απαγορεύεται να εργαστεί κάποιος πάνω από 40 ώρες μηνιαίως. Αν εργαστεί έστω και ένα λεπτό παραπάνω, τότε το συμβόλαιο εργασίας του πρέπει να γίνει κανονικό. Οταν οι αποδοχές του εργαζομένου είναι 400 ευρώ ή λιγότερο, παίρνει όλα τα λεφτά καθαρά. Δεν έχει καμία κράτηση για το ταμείο υγειονομικής περίθαλψης ή για το ταμείο συνταξιοδότησης. Η αιτία γι' αυτό είναι τραγικά απλή: η δουλειά του αυτή δεν του δίνει κανένα δικαίωμα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή για σύνταξη!
Ο εργοδότης είναι ευτυχής. Καλείται να πληρώσει μόνο 2% φόρο επί του ποσού που χορηγεί στον εργαζόμενο και επιπλέον 15% στο ασφαλιστικό ταμείο και 13% στην κοινωνική ασφάλιση. Δηλαδή130 ευρώ αν πληρώνει 400 ευρώ τον υπάλληλό του και στην πραγματικότητα σχεδόν τα μισά, δεδομένου ότι η μέση αμοιβή που λαμβάνουν τα επτά εκατομμύρια Γερμανοί που δουλεύουν κάτω από αυτό το καθεστώς είναι μόλις... 230 ευρώ!
Αυτό το ιδεώδες για εργοδότες εργασιακό καθεστώς άνοιξε αμέσως όχι μια απλή Κερκόπορτα, αλλά μια τεράστια πύλη για τη γενίκευση της «μαύρης» εργασίας στη Γερμανία. Εκατοντάδες χιλιάδες εργοδότες προσλαμβάνουν εργαζόμενους με καθεστώς «μίνι απασχόλησης», αλλά τους απασχολούν κανονικά, σαράντα ώρες την εβδομάδα. Τους δίνουν επισήμως τα 400 ευρώ και τα υπόλοιπα 1.000 ή και παραπάνω ευρώ τους τα δίνουν «μαύρα», γλιτώνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές!
Σε ορισμένους κλάδους η «μίνι απασχόληση» αναπτύχθηκε ραγδαία, συνοδευόμενη φυσικά από τη «μαύρη» εργασία. Στον ξενοδοχειακό κλάδο π.χ. υπολογίζονται σε 810.000 τα άτομα που δουλεύουν κάτω από αυτό το καθεστώς. Οι εργαζόμενοι κατ' αυτόν τον τρόπο αφενός πρέπει να βρουν άλλον τρόπο να έχουν υγειονομική περίθαλψη (π.χ. μέσω ασφαλισμένου συζύγου) και αφετέρου συχνά είναι τόσο φτωχοί που έχουν την ανάγκη κοινωνικών επιδομάτων για να επιβιώσουν.
Στην ουσία όμως αυτό σημαίνει ότι το κράτος επιβαρύνεται τόσο με το κόστος κοινωνικής περίθαλψης ατόμων που ενώ εργάζονται δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές όσο και με τα επιδόματα επιβίωσής τους, επιδοτώντας έτσι έμμεσα τις γερμανικές επιχειρήσεις για να πληρώνουν μισθούς κάτω από το όριο της φτώχειας και να μην πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές! Ιδού λοιπόν μια σκοτεινή συνιστώσα του σύγχρονου γερμανικού «οικονομικού θαύματος».
ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ
Υπονόμευση μισθών και συντάξεων
Κατηγορηματικός είναι στις δηλώσεις του προς την ισπανική εφημερίδα «Ελ Παΐς» ο οικονομολόγος τουΓερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) Μάρκους Γκράπκα: «Η ''μίνι απασχόληση'' διαβρώνει τα βασικά δικαιώματα των εργατών. Οι φορολογούμενοι και οι εργαζόμενοι πληρώνουν τον λογαριασμό» τονίζει. Εχει απόλυτο δίκιο. Η γενίκευση αυτού του άθλια αμειβόμενου τύπου εργασίας έχει τουλάχιστον δύο ολέθριες συνέπειες. Πρώτον, υπονομεύει δραματικά τις μέχρι τώρα γνωστές συμβάσειςπλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου και μετατρέπει τους εργαζόμενους σε ζητιάνους. Δεύτερον,υποσκάπτει τα ταμεία τόσο υγειονομικής περίθαλψης όσο και συνταξιοδότησης, αφού μειώνει τις εισφορές προς αυτά και προετοιμάζει το έδαφος για συρρίκνωση ή και κατάργηση των συντάξεων.
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Αυτο ειναι το αποτέλεσμα της πολιτικής του Κωστάκη και του Γιωργάκη


Graffiti-in-central-Athen-007

Η βρετανική εφημερίδα Guardian δημοσιεύει σήμερα άρθρο στο οποίο περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την άθλια οικονομική κατάσταση σύγχρονων Ελλήνων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα παιδιά τους γιατί δεν έχουν να τα ταΐσουν.
Κάτω από τον τίτλο «Η ελληνική οικονομική κρίση μετατρέπεται σε τραγωδία για τα παιδιά που τα εγκαταλείπουν οι οικογένειές τους» το άρθρο ξεκινά με μια αναφορά στην τραγική κατάσταση ενός πολύτεκνου πατέρα με 10 παιδιά από την Πάτρα που με μοναδικά μηνιαία έσοδα 960 ευρώ και ένα διμηνιαίο επίδομα 460 ευρώ, βρέθηκαν να χρωστούν ακόμα και στον χασάπη, τον φούρναρη και τον μπακάλη .

Ο κ. Γασπαρινάτος λέει στην Guardian «Ντρέπομαι που το λέω αλλά έφτασα στο σημείο να μην έχω 2 ευρώ να αγοράσω ψωμί» και εξηγεί πως αναγκάστηκαν με τη γυναίκα του να απευθυνθούν στις δημοτικές αρχές για «να σώσουν τα παιδιά μας».
Το άρθρο συνεχίζει με δηλώσεις από εκπρόσωπο του Δήμου Πατρών που δηλώνει πως πέρσι τα Χριστούγεννα οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου έδωσαν τρόφιμα σε 400 οικογένειες αλλά φέτος δέχτηκαν πάνω από 1200 αιτήσεις από οικογένειες που ζητούσαν βοήθεια. Ωστόσο αυτό που πραγματικά τους εξέπληξε ήταν το αίτημα να απομακρύνουν τα παιδιά από την οικογένειά τους προκειμένου να τα σώσουν από την φτώχεια.
Το άρθρο συνεχίζει με το να εξηγεί πως σε μια περήφανη χώρα όπως η Ελλάδα η οικογένεια είναι πάνω από όλα και για αυτό σοκάρει το αίτημα της οικογένειας του κ. Γασπαρινάτου, αλλά τονίζει πως στην Ελλάδα που βρίσκεται σχεδόν στον πέμπτο χρόνο ύφεσης όλοι οι αρμόδιοι φορείς επιβεβαιώνουν το χειρότερο, πως η περίπτωση του κ. Γασπαρινάτου από την Πάτρα δεν είναι μοναδική. Κάθε άλλο. Σύμφωνα με το άρθρο αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς οι ελληνικές οικογένειες που εγκαταλείπουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα και Πρόνοια γιατί δεν έχουν τα χρήματα να τους προσφέρουν τα απαραίτητα, ενώ αναφέρεται πως παρατηρείται και αύξηση του αλκοολισμού, της χρήσης ναρκωτικών αλλά και της εμφάνισης ψυχολογικών προβλημάτων.
Το άρθρο παραθέτει και δηλώσεις του Κώστα Γιαννόπουλου από το Χαμόγελο του Παιδιού ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει πως «Υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα, αυτή της καλοσύνης και της φιλοξενίας και του αλτρουισμού, η οποία συχνά παραβλέπεται».
Το άρθρο κλείνει με μια νότα αισιοδοξίας καθώς αναφέρει πως η οικογένεια Γασπαρινάτου τελικά δεν χρειάστηκε να δώσει τα παιδιά της, καθώς μια πλούσια κυρία από την Αθήνα, όταν έμαθε το δράμα τους, έκανε μια μεγάλη δωρεά στον κ. Γασπαρινάτο και τα 10 παιδιά του, ο οποίος δηλώνει: «Χάρη σε αυτή την καλή κυρία μπορούμε να ελπίζουμε ξανά. Μέχρι την Πρωτοχρονιά θα έχουμε μπει όλοι μαζί στο νέο μας σπίτι».
Πηγή: iefimerida

Στην φαρμα των ζωων όλοι οι κυβερνωντες εχουν την ίδια μούρη



rontoulis_laos

Τα ίδια  ήθη και έθιμα στην πολιτική: Τα ρουσφέτια του Ροντούλη

Απροκάλυπτο ρουσφέτι υπέρ των ψηφοφόρων-πελατών του έκανε ο υφυπουργός του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης. Σύμφωνα με το το ρεπορτάζ, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να μην προχωρήσει η συγχώνευση δύο ΔΟΥ της εκλογικής του περιφέρειας, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό. Εμμέσως πλην σαφώς, ο ίδιος παραδέχεται ότι άσκησε πολιτικές πιέσεις για να αρθεί η απόφαση της συγχώνευσης...Ελλάς το μεγαλείο σου. Το αλιεύσαμε από την Παραπολιτική.

Πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο τους κατήγγειλαν και οι εφοριακοί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν με αφορμή τη 48ωρη απεργία τους αύριο και μεθαύριο, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες Χ. Νικολακόπουλο να κατονομάζει μάλιστα τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριο Ροντούλη.
Συγκεκριμένα, ο κ. Νικολακόπουλος υποστήριξε ότι ύστερα από παρέμβαση του υφυπουργού ακυρώθηκε η συγχώνευση των ΔΟΥ Αγιάς και Τυρνάβου στη Λάρισα. Σύμφωνα με τον κ. Νικολακόπουλο, ο κ. Ροντούλης ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να μην προχωρήσει η συγχώνευση των συγκεκριμένων ΔΟΥ, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 97,2 ο κ. Ροντούλης δήλωσε έκπληκτος για τα όσα κατήγγειλαν οι εφοριακοί. Ο κ. Ροντούλης είπε ότι υπήρξε επαφή μεταξύ του ιδίου και του γγ του υπουργείου Ηλία Πλασκοβίτη, στη διάρκεια της οποίας ο κ. Ροντούλης είπε στον γενικό γραμματέα ότι οι δύο επίμαχες εφορίες εξυπηρετούν χιλιάδες κόσμου-παραγωγούς, που πρέπει να εξυπηρετούνται στον τόπο κατοικίας τους.
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ακόμα στον γγ ότι οι δύο δήμαρχοι σε Αγιά και Τύρναβο, δηλώνουν έτοιμοι να δημιουργήσουν φορολογικά ΚΕΠ, ώστε αν τελικά καταργηθούν οι δύο ΔΟΥ να μην χρειάζεται να μετακινηθούν οι κάτοικοι.
Πηγή: in.gr

Ο υπολογιστής Raspberry pi αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2012 στην τιμή των περίπου 20 ευρώ


Ο υπολογιστής των 20 ευρώ





Στις αρχές του νέου χρόνου θα κυκλοφορήσει ο πολυαναμενόμενος βρετανικός υπολογιστής των 16 λιρών (19,16 ευρώ). Ο Raspberry pi, όπως είναι το όνομά του, απευθύνεται σύμφωνα με τον εμπνευστή του κυρίως σε παιδιά, η προσιτή τιμή του όμως τον καθιστά γοητευτικό για όλες τις ηλικίες.
Ο χαμηλού κόστους υπολογιστής, ο οποίος αναπτύσσεται από το Ιδρυμα Raspberry pi  και χρηματοδοτείται από το Εργαστήριο Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, θα λειτουργεί με επεξεργαστή ARM παρόμοιο με αυτόν που χρησιμοποιείται στα κινητά τηλέφωνα και θα «τρέχει» λειτουργικό σύστημα μια ειδική εκδοχή του Linux.
Θα κυκλοφορήσει σε δυο εκδοχές. Το Model A, το οποίο δεν θα έχει δυνατότητα σύνδεσης στο Internet, θα κοστίζει 16 λίρες (19,16 ευρώ) ενώ το Model B, το οποίο θα διαθέτει θύρα Ethernet, θα βγει στην τιμή των 35 λιρών (42 ευρώ).
Τελευταίες δοκιμές
Ο κατασκευαστές του είχαν ανακοινώσει αρχικά ότι ο Raspberry pi θα έκανε την εμφάνισή του στην αγορά στα τέλη του 2011, τα σχέδια όμως πήγαν πίσω. Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση οι πρώτες ολοκληρωμένες συσκευές μόλις συναρμολογήθηκαν και αυτή τη στιγμή περνούν από δοκιμαστικά τεστ.
«Από τη στιγμή που θα είμαστε ικανοποιημένοι από τις δοκιμές, θα πατήσουμε αμέσως το κουμπί για πλήρους κλίμακας παραγωγή σε πολλά εργοστάσια» έγραψε η Λιζ Απτον στο μπλογκ του ιδρύματος δίνοντας τις απαραίτητες εξηγήσεις για την καθυστέρηση.
Η κυρία Απτον πρόσθεσε ότι αν οι δοκιμές πάνε καλά οι πρώτοι δέκα υπολογιστές που θα κατασκευαστούν θα βγουν σε πλειστηριασμό.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Οι πρωτιές της επιστήμης το 2011

Η ανακάλυψη ότι τα αντιρετροϊικά φάρμακα εμποδίζουν τη μετάδοση του ιού του AIDS είναι η σημαντικότερη επιστημονική είδηση της χρονιάς, σύμφωνα με την επιτροπή των ειδικών της επιθεώρησης «Science».
Ανάμεσα στις υπόλοιπες επιστημονικές πρωτιές του 2011 είναι η πρόοδος στις έρευνες για το εμβόλιο κατά της ελονοσίας, η επιτυχία της ιαπωνικής διαστημικής αποστολής «Χαγιαμπούσα» που έφερε πίσω στη Γη σκόνη από την επιφάνεια ενός αστεροειδούς, η ανακάλυψη ότι στο DNA του σύγχρονου ανθρώπου υπάρχουν μεταλλάξεις προϊστορικών προγόνων μας, η χαρτογράφηση της δομής της φωτοσυνθετικής πρωτεΐνης που χρησιμοποιούν τα φυτά για να διαχωρίσουν το νερό σε άτομα υδρογόνου και οξυγόνου, καθώς και η γνώση ότι ο κάθε άνθρωπος έχει ένα κυρίαρχο βακτήριο στο πεπτικό σύστημα.
Τέλος, ξεχωριστή θέση στο επιστημονικό πάνθεον της χρονιάς έχει η ανακάλυψη μακρινών πλανητικών συστημάτων με πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά.

Τα αντιρετροϊικά φάρμακα
Η κλινική δοκιμή που κατέδειξε τις ικανότητες των αντιρετροϊικών φαρμάκων έγινε σε εννέα χώρες, από τη Βραζιλία έως την Ταϊλάνδη. Συμμετείχαν 1.800 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.
Ανάμεσά τους, πολλά ζευγάρια με έναν φορέα του HIV, του ιού που προκαλεί ΑΙDS. Οι φορείς του ιού πήραν αντιρετροϊικά φάρμακα για να δουν αν αυτά εμποδίζουν τη μετάδοσή του στους συντρόφους τους, κάτι που οι ειδικοί πίστευαν ότι ισχύει, αλλά δεν το είχαν αποδείξει στην πράξη.
Η δοκιμή ήταν προγραμματισμένη να διαρκέσει έως το 2015, όμως τα αποτελέσματα ήταν τόσο άμεσα και ξεκάθαρα, που οι επιστήμονες δεν δίστασαν να τη σταματήσουν πρόωρα και να δώσουν τα φάρμακα σε όλους τους συμμετέχοντες. Η ομάδα που έπαιρνε τα φάρμακα παρουσίασε επίσης 41% λιγότερα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τον ιό HIV.
Οπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, η λήψη των φαρμάκων στο αρχικό στάδιο της μόλυνσης με τον ιό HIV, δηλαδή πριν μειωθούν τα επίπεδα των λευκών αιμοσφαιρίων, οδηγεί στη δραματική μείωση, κατά 96%, της πιθανότητας να μολυνθεί και ο σύντροφος του φορέα.

Η επιστροφη του «Χαγιαμπούσα»
Επειτα από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, το ιαπωνικό διαστημόπλοιο «Χαγιαμπούσα» επέστρεψε στη Γη μεταφέροντας σκόνη από την επιφάνεια ενός μεγάλου αστεροειδούς, το πρώτο διαστημικό δείγμα που έρχεται στον πλανήτη μας τα τελευταία 35 χρόνια.

Φως στην προέλευση του ανθρώπου
Ερευνες στον γενετικό κώδικα προϊστορικών και σύγχρονων ανθρώπων δείχνουν ότι πολλοί άνθρωποι φέρουν ακόμα σήμερα μεταλλάξεις στο DNA τους, που κληρονόμησαν από τους προγόνους μας πριν από χιλιάδες χρόνια, όπως ένα μυστήριο είδος από την Ασία και άλλα από την Αφρική, που δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα.
Αιχμαλωτίζοντας το ηλιακό φως
Ερευνητές στην Ιαπωνία κατάφεραν για πρώτη φορά να χαρτογραφήσουν τη δομή της φωτοσυνθετικής πρωτεΐνης που χρησιμοποιούν τα φυτά για να διαχωρίσουν το νερό σε άτομα υδρογόνου και οξυγόνου. Η ανακάλυψη έχει τις προϋποθέσεις να οδηγήσει στη δημιουργία μιας νέας πηγής καθαρής ενέργειας.

Βακτήρια στο έντερο
Πεντακόσια με 1.000 είδη βακτηρίων ζουν στο ανθρώπινο έντερο. Ερευνες κατέδειξαν όμως ότι ο κάθε άνθρωπος έχει ένα βακτήριο κυρίαρχο στο πεπτικό του σύστημα, κάτι που βοήθησε τους ειδικούς να κατανοήσουν τη σχέση τροφών και μικροβίων στις ασθένειες και τη διατροφική μας κατάσταση.

Εξωγήινα ηλιακά συστήματα
Χάρη στα πανίσχυρα τηλεσκόπια, οι αστρονόμοι ανακάλυψαν πολλά μακρινά πλανητικά συστήματα, με χαρακτηριστικά πολύ διαφορετικά από το ηλιακό μας σύστημα. Σε ένα από αυτά, οι πλανήτες ακολουθούν τροχιές τις οποίες δεν μπορούν να εξηγήσουν τα σημερινά μοντέλα. Επίσης, δέκα πλανήτες που φαίνονται να κινούνται ελεύθερα στο Σύμπαν.

Το ελιξίριο της νεότητας
Η απομάκρυνση «γηρασμένων» κυττάρων, που έχουν σταματήσει να διαιρούνται, από ποντίκια μπορεί να σταματήσει συμπτώματα που σχετίζονται με τη γήρανση, όπως είναι η αδυναμία στους μυς και ο καταρράκτης. Τα ποντίκια αυτά δεν έζησαν περισσότερο από άλλα, όμως είχαν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ελπίδες για εμβόλιο κατά της ελονοσίας
Ως «εξαιρετικά ενθαρρυντικά» κρίνονται τα πρώτα αποτελέσματα δοκιμών για εμβόλιο κατά της ελονοσίας σε 15.000 παιδιά στην Αφρική.

Αρχαίο διαστημικό αέριο
Αστρονόμοι στη Χαβάη εντόπισαν στο μακρινό Διάστημα δύο νέφη υδρογόνου που φαίνεται να έχουν μείνει ανέπαφα από το Μπιγκ Μπανγκ, την έκρηξη που δημιούργησε το Σύμπαν πριν από δύο δισεκατομμύρια χρόνια.

Ο κλέψας του κλέψαντος......αλλά φταίει το μεγάλο δημόσιο

Την παραίτησή τους υπέβαλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο τους, ζητώντας την αντικατάστασή τους από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

«Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση πολλώ μάλλον δε δεχόμαστε να αποτελέσουμε ένα άλλοθι και μια θεσμική κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος» υποστηρίζουν στην επιστολή τους.

Οι δύο εισαγγελείς είναι τα πρόσωπα που όλο αυτό το διάστημα χειρίζονται τις υποθέσεις μη καταβολής ΦΠΑ και χρεών στο Δημόσιο.

Εφυγε ο Αργύρης Χιόνης, ο ποιητής που αγάπησε τον «Αστερίξ»



«Η ποίηση πρέπει να 'ναι / ένα ζαχαρωμένο βότσαλο / πάνω που θα 'χεις γλυκαθεί / να σπας τα δόντια σου». Με τέτοιους στίχους στην καρδιά, στο μυαλό, στην καθημερινότητα έζησε και δημιούργησε πάνω από μισό αιώνα ο ποιητής και δεινός μεταφραστής Αργύρης Χιόνης. Ωσπου η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά στα 68 του χρόνια, πάνω στη συγγραφική ακμή του, σε μία από τις σύντομες επισκέψεις του στην Αθήνα από το μικρό χωριό Θροφαρί της ορεινής Κορινθίας, όπου ζούσε από το 1992, απομονωμένος από άποψη, δίχως κομπιούτερ και e-mail, πλάθοντας μόνο με τα χέρια τη γη και στίχους ή κείμενα.
Ο ποιητής που αγάπησε και μετέφρασε στα ελληνικά εκατοντάδες «φούσκες» σε πολλές από τις έντυπες περιπέτειες του «Αστερίξ», αλλά και σε εκείνες του «Ιζνογκούντ», ξεκίνησε από ένα νυχτερινό γυμνάσιο των Σεπολίων για να φτάσει στο Πανεπιστήμιο του Αμστερνταμ όπου σπούδασε Ιταλική Φιλολογία («για να διαβάζω τον Δάντη στο πρωτότυπο») και να εργαστεί στη συνέχεια ως μεταφραστής στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες.
Με μια διάκριση από το περιοδικό «Διαβάζω» (Βραβείο Διηγήματος για το «Οντα και μη όντα», εκδ. Γαβριηλίδης) και μια υποψηφιότητα στη βραχεία λίστα για το φετινό Κρατικό Βραβείο Ποίησης (με το «Ο,τι περιγράφω με περιγράφει, ποίηση δωματίου», εκδ. Γαβριηλίδης), εξέδωσε έντεκα ποιητικές συλλογές, κάνοντας σύνθημα και το «Πριν σκύψεις, σκέψου!».
Παράλληλα, μετέφρασε από το «Περηφάνια και προκατάληψη» της Τζέιν Οστεν (εκδ. Πατάκης) έως Οκτάβιο Παζ (εκδ. Σπηλιώτης), έγραψε ποίηση σαρκαστική στα όρια του παράδοξου, όπως και η ζωή, κυκλοφόρησε δύο βιβλία με παραμύθια και τρεις συλλογές διηγημάτων, αλλά και ένα CD με μελοποιημένη ποίησή του, θαύμασε δημοσίως τη Βίβλο, τον Κάφκα, τον Μπέκετ, λάτρεψε την ερημιά.
Και ενώ ο Αργύρης Χιόνης θα κηδεύεται, όπως είχε ζητήσει, έξω από το χωριουδάκι Θροφαρί, κάποιοι θα σκύβουν πάνω από τα τελευταία του χειρόγραφα, τα διηγήματα «Εχων σώας τας φρένας και άλλες τρελές ιστορίες» που έχουν μείνει στις εκδ. Κίχλη...

Πέθανε, σε ηλικία 80 ετών, η Τσίτα του Ταρζάν

Η Τσίτα, ο χιμπατζής που πρωταγωνίστησε στις θρυλικές ταινίες του Ταρζάν, πέθανε σε ηλικία 80 ετών από νεφρική ανεπάρκεια, όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα που την φιλοξενούσε στο Παλμ Χάρμπορ της Φλόριντα.

«Με μεγάλη μας θλίψη η κοινότητά μας έχασε έναν καλό φίλο και ένα μέλος της οικογένειάς μας στις 24 Δεκεμβρίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του το Καταφύγιο Προστασίας Πρωτευόντων Θηλαστικών Suncoast.

Η Τσίτα μεταφέρθηκε στο καταφύγιο γύρω στο 1960 από το κτήμα του ηθοποιού Τζόνι Βαϊσμίλερ, ο οποίος υποδυόταν τον Ταρζάν στις ταινίες της MGM, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του καταφυγίου την οποία επικαλείται στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Tampa Tribune.
Οι χιμπατζήδες ζουν κατά μέσον όρο 40 χρόνια στο φυσικό τους περιβάλλον, αλλά μπορούν να υπερβούν τα 60 χρόνια σε συνθήκες αιχμαλωσίας.

Κυλιόμενες σκάλες για να γλιτώσουν διαδρομή μισής ώρας

Χρειάζονταν περίπου μισή ώρα με τα πόδια για να ανέβουν το βουνό. Τώρα όμως χρειάζονται μόνο...5 λεπτά!
Εντυπωσιακές κυλιόμενες σκάλες που συνδέουν μια από τις φτωχότερες και πιο βίαιες κοινότητες της πόλης Μεντεγίν στην Κολομβία, με το κέντρο της πόλης, εγκαινίασαν οι δημοτικές αρχές, αλλάζοντας την ζωή 12000 ανθρώπων.
Η εντυπωσιακή κατασκευή που κόστισε 7 εκατομμύρια δολάρια, είναι χωρισμένη σε έξι τμήματα και εκτείνεται σε 384 μέτρα.
Πριν την κατασκευή της, οι κάτοικοι της «κοινότητας 13» που είναι χτισμένη στην πλαγιά ενός βουνού, έπρεπε να ανέβουν εκατοντάδες σκαλιά για να φθάσουν από τα σπίτια τους, στο κέντρο της πόλης.
Τώρα, με τις κυλιόμενες, η μισής ώρας διαδρομή γίνεται εντός πέντε λεπτών.
Ο δήμαρχος της πόλης Μεντεγίν, δηλώνει ότι είναι το πρώτο έργο αυτού του είδους παγκοσμίως που στοχεύει αποκλειστικά στην ανακούφιση των φτωχών και αναμένεται να διευκολύνει την ζωή 12.000 κατοίκων της κοινότητας.
Διάφορα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη για την μεταμόρφωση μιας πόλης που κάποτε είχε τα πρωτεία στα ποσοστά εγκληματικότητας παγκοσμίως και αποτελούσε έναν από τους βασικότερους κόμβους διακίνησης ναρκωτικών, αλλά τα τελευταία χρόνια, ζει -όπως σημειώνει το BBC- τη δική της αναγέννηση.

Nick the Greek. Εφυγε απένταρος τα Χριστούγεννα πριν απο 45 χρόνια

nickthegreek
"Το αμέσως καλύτερο πράγμα από το να παίζεις και να κερδίζεις είναι να παίζεις και να χάνεις. Το βασικό είναι να παίζεις."
Nick "the Greek" Dandalos, θρύλος του πόκερ
(Απόφθεγμα από το βιβλίο του “Gambling Secrets of Nick the Greek”)
Ο λόγος για τον ένα και μοναδικό Nick the Greek, τον γνωστότερο επαγγελματία παίκτη τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο και μεγαλύτερο τζογαδόρο στην Αμερική, ο οποίος απεβίωσε πριν 44 χρόνια.
 
Ο Νικόλας Ανδρέας Δάνδολος ή κατά κόσμο Nick the Greek γεννήθηκε στη Κρήτη, και πιο συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο στις 27 Απριλίου του 1883. Γόνος πλούσιας οικογένειας (ο πατέρας του ήταν έμπορος) αποφοίτησε από το Ελληνικό Ευαγγελικό Κολέγιο της Σμύρνης, όπου μελέτησε φιλοσοφία.
Μετά από παρότρυνση των γονιών του, ο Νικόλας στην ηλικία των 18 ετών, φεύγει για τις ΗΠΑ, όπου αρχικά εγκαθίσταται στο Σικάγο, με εβδομαδιαίο χαρτζιλίκι 150 δολάρια. Σχετικά σύντομα μετακομίζει στο Μόντρεαλ, όπου η γνωριμία του με τον διάσημο αναβάτη στις ιπποδρομίες Phil Musgrave, έμελλε να αποτελέσει σταθμό στη ζωή του. Γοητευμένος με τα στοιχήματα, έπαιξε και κέρδισε σχεδόν μισό εκατομμύριο δολάρια μέσα σε έξι μήνες, γεγονός που τον βοήθησε να κατασταλάξει στο... «επάγγελμα» το οποίο θα ακολουθούσε.

nick2
Ωστόσο, η τύχη δεν υπήρξε πάντα πιστή του σύντροφος. Επιστρέφοντας στο Σικάγο έχασε όλα όσα είχε κερδίσει στο Μόντρεαλ, κέρδισε όμως σε φήμη αφού προοδευτικά μετατράπηκε σε δεξιοτέχνη των τυχερών παιχνιδιών, με έφεση κυρίως στο πόκερ και τα ζάρια. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που τα μεγάλα καζίνο στα οποία έπαιζε, του πρόσφεραν –ανεπιτυχώς βέβαια– θέσεις εργασίας με παχυλούς μισθούς, αφού η ζημιά που τους έκανε ως παίχτης ήταν μεγάλη.

Ο μύθος γύρω από το όνομα Nick the Greek έχει αρχίσει ήδη να χτίζεται, όταν ο ίδιος το 1949 προσεγγίζει τον Benny Binion, ιδιοκτήτη καζίνο, με αίτημα να οργανωθεί μια μυθική αναμέτρηση πόκερ. Από τον Ιανουάριο του 1951 μέχρι το Μάιο του ίδιου έτους, ο Νικόλας βρέθηκε αντιμέτωπος με τον μοναδικό ισάξιό του παίκτη, Johnny Moss, σε έναν Μαραθώνιο Πόκερ, όπου η διακοπή επιτρεπόταν μόνο για ύπνο και φαγητό. Καθώς ο Moss κέρδιζε πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια και η ήττα του Νικόλα ήταν πλέον αναμενόμενη, ο δεύτερος, απευθυνόμενος στον νικητή, είπε τη διάσημη φράση: «Κύριε Moss, θα πρέπει να σε αφήσω να φύγεις».
Ένας αστικός μύθος ισχυρίζεται ότι ο Δάνδολος , μία φορά είχε την ευκαιρία να συνοδέψει τον Albert Einstein στο Las Vegas.
NICK111
O Nick the Greek (αριστερά στη φωτογραφία )  σε επαγγελματικό τραπέζι πόκερ στα μέσα της δεκαετίας του 50
Ένας άλλος αστικός μύθος λέει για τη νίκη του ενός εκατομμυρίου δολαρίων έναντι ενός Τεξανού. Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, ο Νικ ήταν αισθητά κουρασμένος και ζήτησε ένα τέλος στο παιχνίδι.Ο Τεξανός τότε τον κατηγόρησε ότι σταμάτησε το παιχνίδι ενώ τα πράγματα πήγαιναν καλά.Ο Nick τότε ζήτησε μια νέα τράπουλα, την ανακάτεψε και ζήτησε από τον Τεξανό αν θέλει να παίξει διπλό ή να παρατήσει. Ο Τεξανός τότε αρνήθηκε και πήγε σπίτι του.
Όπως συμβαίνει στη ζωή κάθε τζογαδόρου, έτσι και στην περίπτωση του Nick the Greek, η φτώχεια ήταν μια κατάσταση αρκετά συχνή. Μην μπορώντας να ελέγξει πάντα την τύχη του και με την παροιμιώδη ικανότητα να κερδίζει και να χάνει μεγάλα ποσά μέσα σε λίγες ώρες, ο Νικόλας περιήλθε σε κατάσταση ένδειας τουλάχιστον 73 φορές στη ζωή του, κάτι το οποίο συχνά φιλοσοφούσε με φράσεις όπως «έτσι είναι η ζωή» ή «στο επάγγελμά μου, η δόξα συνήθως ακολουθείται από μια πρόταση που περιλαμβάνει τη λέξη φυλακή».

Πέθανε απένταρος και βαριά άρρωστος στο Los Angeles, τα Χριστούγεννα του 1966, έχοντας ζήσει μια ζωή με σκοπό τη συγκίνηση και όχι πάντα το κέρδος, αφού ο ίδιος χαρακτηριστικά συνήθιζε να λέει: «Η τύχη είναι μια γυναίκα κι αυτή η γυναίκα είναι ο έρωτας της ζωής μου».

Ποιοί και γιατί στηρίζουν τον Εφραίμ

efraim_thumb307_
Θρήνος και κοπετός έπεσε ξαφνικά, χρονιάρες μέρες, στους εκκλησιαστικούς κύκλους.
Ιεράρχες, μηδέ του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου εξαιρουμένου, ξέσπασαν διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση προφυλάκισης του Εφραίμ -κυρίως για τη χρονική στιγμή που εφαρμόσθηκε ο νόμος
«Με ποια συνείδηση», λένε, «ξεκίνησαν να συλλάβουν και να κλείσουν στη φυλακή τον ηγούμενο του Βατοπεδίου, παραμονή Χριστουγέννων, και δεν περίμεναν ένα δεκαήμερο να περάσουν οι εορτές;».
Το επιχείρημα αυτό δεν δείχνει παρά το μέγεθος της υποκρισίας, και δεν μπορούν να το επικαλούνται κληρικοί. 
Καθένας από εμάς τους υπόλοιπους θα μπορούσε να ισχυρισθεί ότι σκανδαλίσθηκε, μέρες που είναι, με το γεγονός ότι δεν αφήνουν τον καλόγηρο να κάνει πρώτα τις προσευχές του και μετά να τον οδηγήσουν στη φυλακή. Και καλά, εμείς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να θυμόμαστε ότι το Άγιον Όρος θα έχει Χριστούγεννα σε δεκατρείς ημέρες, αφού ακολουθεί το παλαιό ημερολόγιο. Άρα, αν ο νόμος εφαρμοζόταν τότε, και πάλι θα υπήρχε πρόβλημα, γιατί θα ήταν Χριστούγεννα για τους Αγιορίτες. Οι κληρικοί, όμως, δεν το θυμούνται; Μάλλον κάνουν ότι δεν το θυμούνται.
Το στοιχείο που παραξένεψε πολλούς ήταν το γιατί εκδηλώθηκε ανοιχτά υπέρ του Εφραίμ ο συνήθως μετρημένος και μετριοπαθής Ιερώνυμος, επισημαίνοντας -κι αυτός- τη χρονική στιγμή εφαρμογής του νόμου. Κανένας δεν υπενθύμισε ότι πρόσφατα ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε προσφορά δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τον Εφραίμ για το φιλανθρωπικό έργο της Οργάνωσης της Αρχιεπισκοπής, «Αποστολή», που αντικατέστησε την «αμαρτωλή» « Αλληλεγγύη». Στοιχειώδης ευγένεια, λοιπόν, επιβάλει μια ολιγόλογη δήλωση συμπαράστασης, όπερ και έπραξε ο κ. Ιερώνυμος!
Όμως, υπέρ του ηγουμένου έσπευσαν να εκδηλωθούν και αρκετοί Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά και της Ρωσίας. Πώς έγινε αυτό το τελευταίο;
Ο Εφραίμ έχει άριστες σχέσεις με τους Ρώσους ιερωμένους. Πριν από λίγες ημέρες, προφανώς ψυχανεμιζόμενος τις εξελίξεις, και ενδεχομένως προσδοκώντας να επηρεάσει την πορεία των πραγμάτων, πήρε υπό μάλης την Αγία Ζώνη της Παναγίας κι ανηφόρησε στη Μόσχα. Εκεί, χιλιάδες πιστοί έσπευσαν να προσκυνήσουν το ιερό κειμήλιο και -βεβαίως- την δεξιάν του ηγουμένου, ενώ έτυχε της εξαιρετικής τιμής να τον συναντήσει ο ισχυρός άνδρας της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, γνώριμος από τις επισκέψεις του στο Άγιον Όρος.
Πώς και έτυχε τέτοιας τιμής στη Μόσχα;
Οι Ρώσοι δεν έχουν ισχυρά ερείσματα στην Αθωνική Πολιτεία και επιθυμούν διακαώς να αποκτήσουν συμμαχίες. Ε, αυτό ακριβώς τους προσφέρει εδώ και πολλά χρόνια ο Εφραίμ. Και τώρα του το ανταποδίδουν.
Έτσι, ω του θαύματος, οι Ρώσοι ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να δηλώσουν στο πλευρό του «χειμαζόμενου» ηγούμενου.
Μην ξεχνούμΑλλά ο ηγούμενος Εφραίμ, έχει φροντίσει να «υποχρεώσει» και πολλούς Ελληνες πολιτικούς, που αργά ή γρήγορα θα εκδηλωθούν υπέρ αυτού και εναντίον της απόφασης. ε ότι πολλά σπίτια των βορείων προαστίων, αλλά και επιχειρήσεις, έχουν «ευλογηθεί» από την Τίμια Ζώνη της Παναγίας και βλέπουν τον Εφραίμ ως πνευματικό πατέρα και σύμβουλο!
Υπέρ του είναι και αρκετοί Μητροπολίτες, αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι το σκάνδαλο Βατοπαιδίου ζημίωσε αφάνταστα την Εκκλησία, καθώς έδωσε την εικόνα ότι εκκλησιαστικοί ταγοί διαχειρίζονται τον «οβολό της χήρας και του ορφανού», αλλά και την περιουσία του λαού, με αδιαφάνεια και όρους κοσμικών αρχόντων.
Ας μη μας διαφεύγει, πάντως, πως μέσα στον Κλήρο (ανώτερο και κατώτερο) υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι ο Εφραίμ δεν έκανε κάτι λιγότερο ή περισσότερο από το καθήκον του, που είναι να φροντίζει και να μεριμνά για το μοναστήρι του.
Θυμίζουμε ότι ο Εφραίμ, μαζί με τον Αρσένιο, παρέλαβαν ένα «ερείπιο» και έφτιαξαν ένα λαμπρό Μοναστήρι, με 120 μοναχούς και μεγάλη περιουσία. Οι δραστηριότητες, όμως, των μοναχών και η ανάπτυξη του Βατοπαιδίου, προκάλεσαν το φθόνο άλλων καλογήρων, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή το Όρος να είναι διχασμένο: άλλοι υπέρ και άλλοι κατά των «Βατοπαιδινών» -οι δεύτεροι θεωρούν ότι έφεραν τις «κοσμικές» μεθόδους στην Αγιορίτικη Πολιτεία.
Οι περισσότεροι κληρικοί, πάντως, λένε ότι «εν πάσει περιπτώσει ας πληρώσει ο Εφραίμ το μερίδιο της ευθύνης του. Αλλά, μόνος του τα έκανε όλα; Οι υπόλοιποι που τον βοήθησαν και ήταν μαζί του τι έγιναν;
Η Δικαιοσύνη θα πλήξει μόνο τον καλόγηρο, που δεν είναι δα και ο ...Ιησούς Χριστός για να άρει τις αμαρτίες όλων»;
Πηγή: aixmi.gr

O Απατεωνας "γεροντας" παει φυλακη.



Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου θα διανυκτερεύσει, μεταφέρθηκε το βράδυ της Τρίτης ο ηγούμενος Εφραίμ, εν μέσω έντονων επευφημιών από υποστηρικτές του.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε νωρίτερα έξω από το Εφετείο, όπου ο αρχιμανδρίτης έφτασε λίγο μετά τις 8:30, αφού μεταφέρθηκε οδικώς από το Άγιο Όρος, συνοδεία αστυνομικών, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησής του από Εισαγγελέα Εφετών.

Το ένταλμα εκτέλεσε ο Εισαγγελέας Εφετών Κ.Τζαβέλλας παρουσία του συναδέλφου του Αντ.Λιόγα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος μοναχός δεν επικαλέστηκε ενώπιον των δύο Εισαγγελέων πρόβλημα υγείας και έτσι το διατακτικό που εκδόθηκε αφορά την μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού, το πρωί της Τετάρτης.
 

Το αστειο είναι ότι κατα το ΣΚΑΙ ο Εφραίμ παραδόθηκε ενω το ΛΑΟΣ χτυπιεται για την αθωότητα του δικου τους ανθρώπου. 

Τεχνολογία 3D χωρίς γυαλιά

 
Η φράση «τρισδιάστατη τηλεόραση χωρίς γυαλιά» είναι μια φράση που «διατυμπανίζει» η εταιρεία Stream TV, η οποία υπόσχεται να παρουσιάσει ένα προϊόν κατά τη διάρκεια της CES 2012, που θα αποτελεί μία τεχνολογία παραγωγής αυτο-στερεοσκοπικών τρισδιάστατων εικόνων.

Το προϊόν έχει τιτλοφορεθεί ως «Ultra-D» και μαζί με ένα τόσο μεγάλο όνομα φέρει και μεγάλες προσδοκίες. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία Ultra-D θα καταστήσει την 3D τηλεόραση απλή και προσιτή με τη μετατροπή 2D περιεχομένου σε τρισδιάστατο αυτο-στερεοσκοπικό (χωρίς γυαλιά), καθώς και τη λήψη τυχόν στερεοσκοπικού 3D περιεχομένου και να το καταστήσει ικανό για προβολή και πάλι φυσικά χωρίς την ανάγκη χρήσης γυαλιών.

Στόχος της εταιρείας είναι να επιταχυνθεί η υιοθέτηση του 3D, εφαρμόζοντας το ρητό, αφού δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στο Μωάμεθ, έτσι αντί να περιμένει να κυκλοφορήσει περισσότερο περιεχόμενο 3D, φέρνει το 3D στο περιεχόμενο. Η απεριόριστη, σε πραγματικό χρόνο, μετατροπή υποτίθεται ότι θα λειτουργεί με όλες τις μορφές, όπως DVD, gaming PC, Blu-ray, καλωδιακή και άλλες. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι θα υπάρξουν προϊόντα για τηλεοράσεις, μετατροπείς, ταμπλέτες, φορητοί υπολογιστές, κονσόλες παιχνιδιών, κινητά τηλέφωνα και ακόμα και ψηφιακές κορνίζες.

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για όσα έχουμε καταφέρει να επιτύχουμε με την Ultra-D τεχνολογία μας. Είναι ικανή να φέρει μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τα media και μάλιστα θα μπορούσε να συγκριθεί με την μετάβαση από την ασπρόμαυρη τηλεόραση στην έγχρωμη», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stream TV, Mathu Rajan. «Απώτερος στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια λύση που να αντιμετωπίζει τα υπάρχοντα προβλήματα τα οποία εμποδίζουν την υιοθέτηση του 3D, όπως τα ακριβά γυαλιά, η δυσφορία κατά την παρακολούθηση, η διακύμανση της όρασης σχετικά με μεμονωμένες θεάσεις και η αργή δημιουργία και κυκλοφορία 3D περιεχομένου».

Ναι, εκτός από το μότο «χωρίς γυαλιά», ο Rajan προωθεί, επίσης, και την προσαρμογή του 3D ως ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, κατά το οποίο θα επιτρέπει την «χωρική αντίληψη» με την αύξηση ή την μείωση του 3D rendering.

Μήπως τελικά όντως, πρόκειται για την νέα μεγάλη επανάσταση στον τομέα της τηλεόρασης; Θα μάθουμε σύντομα με τα αποκαλυπτήρια που θα γίνουν στην CES σε λίγες μέρες από τώρα.

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Οδηγίες για το πως να κάνετε το ετερο ήμισυ σας ευτυχισμένο



Πώς να κάνετε ευτυχισμένη μια γυναίκα...


  Δεν είναι δύσκολο να κάνετε μια γυναίκα ευτυχισμένη. Ο άντρας πρέπει μόνο να είναι:

1. Φίλος
2. Σύντροφος
3. Εραστής
4. Αδελφός
5. Πατέρας
6. Κυρίαρχος
7. Μάγειρας
8. Ηλεκτρολόγος
9. Ξυλουργός
10. Υδραυλικός
11. Μηχανικός
12. Διακοσμητής
13.
Στυλίστας
  14. Σεξολόγος
15. Γυναικολόγος
16. Ψυχολόγος
17. Να εξαφανίζει τα έντομα
18. Ψυχίατρος
19. Θεραπευτής
20. Καλός ακροατής
21. Οργανωτικός
22. Καλός πατέρας
23. Πολύ καθαρός
24. Συμπονετικός
  25. Αθλητικός
26. Θερμός
27. Προσεκτικός
28. Γενναίος
29. Έξυπνος
30. Αστείος
31. Δημιουργικός
32. Τρυφερός
33. Δυνατός
34. Συγκαταβατικός
35. Ανεκτικός
36. Συνετός
37. Φιλόδοξος
38. Ικανός
  39. Θαρραλέος
40. Αποφασιστικός
41. Αληθινός
42. Αξιόπιστος
43. Παθιασμένος
44. Ελεήμων

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΧΝΑ:

45. Να της κάνει τακτικά κομπλιμέντα
46. Να  αγαπάει τα ψώνια
47. Να είναι έντιμος
48. Να είναι πολύ πλούσιος
  49. Να μην την καταπιέζει
50. Να μην κοιτάζει άλλες

ΚΑΙ
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ:

51. Να την προσέχει πολύ, χωρίς να περιμένει ανάλογη προσοχή
52. Να της δίνει χρόνο, ειδικά χρόνο για τον εαυτό της
53. Να της δίνει χώρο, χωρίς ποτέ να ανησυχεί πού πηγαίνει

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:

54. Να μην ξεχνάει ποτέ:
* γενέθλια
* επετείους
* το πρόγραμμά της


ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑΝ ΑΝΤΡΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ




1. Αφήστε τον ήσυχο

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Αμα εχεις καλούς γείτονες..........................


Γιλμάζ: "Εμείς κάψαμε τα ελληνικά δάση"

Γιλμάζ: "Εμείς κάψαμε τα ελληνικά δάση"

Σοκ προκαλεί η ομολογία του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, έκαιγαν ελληνικά δάση την εποχή των κυβερνήσεων Τανσού Τσιλέρ (1995-1998).

Η ανατριχιαστική αυτή αποκάλυψη, επιβεβαιώνει τα όσα έχει παραδεχθεί Τούρκος βουλευτής ήδη από την δεκαετία του 1990, αλλά και σχετικές υποψίες μετά από συλλήψεις «περίεργων» ατόμων κατά το παρελθόν στην Ελλάδα, και καταγγελίες οι οποίες ουδέποτε είχαν ληφθεί σοβαρά υπ΄ όψη, για εμπρησμούς σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και σε δάση της Μακεδονίας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Μπιργκιούν» ο Μεσούτ Γιλμάζ μιλώντας για τα μυστικά κονδύλια των τουρκικών υπηρεσιών λέει τα εξής τρομερά:

«Όλοι οι πρωθυπουργοί όταν τελειώνει η θητεία τους και έρχεται νέος πρωθυπουργός, τον ενημερώνουν σχετικά με το που και πως χρησιμοποιήθηκαν τα μυστικά κονδύλια. Και εγώ ενημέρωσα σχετικά τον διάδοχό μου και οι προκάτοχοί μου έπραξαν το ίδιο.

Οι Ερμπακάν, Ετσεβίτ και Ντεμιρέλ ενημέρωσαν τους διαδόχους τους για τα μυστικά κονδύλια. Μόνο η Τσιλέρ δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για την διάθεση μυστικών κονδυλίων την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός. Υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά όπου πέρα των μυστικών κονδυλίων όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες.

Και κρατικά μυστικά είναι τα σχετικά με την απόπειρα για πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδας. Για θέματα όπως για τις δολοφονίες Κούρδων δεν υπάρχει κάτι σχετικό», είπε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Η ομολογία του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας και η ωμότητα με την οποία έγινε έχουν σοκάρει διπλωματικούς κύκλους στην Αθήνα, οι οποίοι αφήνουν να εννοηθεί ότι πρέπει να δοθεί συνέχεια στο θέμα…

Το σκάνδαλο Σουσουρλούκ

Ο εμπρησμός ελληνικών δασών και η τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στην Ελλάδα από Τούρκους πράκτορες έχει αποδειχθεί ήδη από το 1996, μετά από ομολογίες του Τούρκου βουλευτή Εντίπ Σεντάτ Μπουτσάκ. Πρόκειται για έναν εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου Σουσουρλούκ, που έφερε με παταγώδη τρόπο στο φως της δημοσιότητας την διαπλοκή παρακρατικών συμμοριών υπό υψηλή κάλυψη, με τον πολιτικό κόσμο, τις μυστικές υπηρεσίες ΜΙΤ, τα ναρκωτικά και την αντιτρομοκρατία κατά των Κούρδων και αριστερών ομάδων.

Στην περιοχή Σουσουρλούκ, μία θωρακισμένη Μερσεντές, που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έπεσε πάνω σ’ ένα φορτηγό. Στα συντρίμμια βρέθηκαν εξοπλισμός υποκλοπών και μυστικών επιχειρήσεων, όπλα, ναρκωτικά, χρήματα και αποκαλυπτικά έγγραφα.

Το σκάνδαλο όμως ήταν η ασυνήθιστη παρέα που επέβαινε στο αυτοκίνητο. Νεκρός βρέθηκε ο Χουσεΐν Κοτσαντάγκ υποδιευθυντής Ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη και πρώην διευθυντής ειδικών επιχειρήσεων στις κουρδικές επαρχίες. όπως και η ερωμένη του αεροσυνοδός Γκόντσα Ους. Ένας τρίτος νεκρός αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο καταζητούμενος αρχιμαφιόζος, στέλεχος των Γρίζων Λύκων και εκτελεστής των μυστικών υπηρεσιών Αμπντουλάχ Τσατλί, ο οποίος έφερε διπλωματικό διαβατήριο.

Η μεγαλύτερη έκπληξη όμως, ήταν ο τέταρτος επιβάτης της Μερσεντές, ο οποίος και επέζησε: επρόκειτο για τον Εντίπ Σεντάτ Μπουτσάκ, βουλευτή του τουρκικού Κοινοβουλίου, με το κόμμα του «Ορθού Δρόμου» αρχηγό μιας ισχυρής παρακρατικής ομάδας στις κουρδικές επαρχίες και σύμφωνα με καταγγελίες, υπεύθυνο για δεκάδες δολοφονίες. Σημειώνεται ότι η θωρακισμένη Μερσεντές συνοδευόταν και από υπηρεσιακό αυτοκίνητο της ασφάλειας, στο οποίο επέβαιναν τρεις αστυνομικοί.

Οι αποκαλύψεις που προέκυψαν από το ατύχημα στο Σουσουρλούκ προκάλεσαν μείζονα πολιτική κρίση, η οποία οδήγησε στην κατάρρευση της κυβέρνησης Τσιλέρ και στον τραυματισμό του κύρους των ενόπλων δυνάμεων και των μυστικών υπηρεσιών.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο βουλευτής του κόμματος του «Ορθού Δρόμου», Σεντάτ Μπούτζακο που επέζησε του ατυχήματος, ομολόγησε κομπάζοντας, ότι ένα από τα «πεπραγμένα» του νεκρού αρχιμαφιόζου Αμπντουλάχ Τσατλί ήταν και ο εμπρησμός δασών σε ελληνικά νησιά. Την επόμενη μέρα η εθνικιστική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» κυκλοφόρησε με τίτλο «Εμείς κάψαμε τη Ρόδο», αλλά τα αντίτυπα αυτής της εφημερίδας κάηκαν σε περίεργη πυρκαγιά που έπληξε την εφημερίδα την ίδια μέρα.

Ενδεικτικό της σχέσης του αρχιμαφιόζου με την κυβέρνηση, είναι το γεγονός ότι ο καταζητούμενος για πολλές δολοφονίες Τσατλί κηδεύθηκε καλυμμένος με την τουρκική σημαία, ενώ στην κηδεία παρέστησαν ανώτατα στελέχη της ΜΙΤ και η ίδια η τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τανσού Τσιλέρ, η οποία φέρεται να δήλωσε ότι: «Εμείς τιμούμε με σεβασμό αυτούς που πυροβολούν εν ονόματι του κράτους»!

Όπως μετέδωσε τότε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αλαζονική ομολογία του ακροδεξιού βουλευτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τουρκική κοινωνία. Οι εμπρησμοί δασών έχουν καταγγελθεί ως μια από τις εξειδικευμένες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις, για την αντιμετώπιση των ανταρτών του ΡΚΚ και τον εξαναγκασμό των Κούρδων κατοίκων των νοτιοανατολικών επαρχιών να εγκαταλείψουν τα χωριά τους...

Πειτε τα καλαντα στο γραφείο και φυγετε κατα τις 12.00



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kαλήν Ημέρα άρχοντα κι αν είναι ορισμός σου
Χριστού τη Θεία Γέννηση να πεις Στ' αφεντικό σου
Χριστός Γεννάται σήμερον εν βηθλεέμ τη Πόλη
Ημιαργία ζήτησε να πάμε σπίτι όλοι
Εν των σπηλαίων τίκτεται εν
φάτνη των αλόγων
Ο Βασιλεύς των ουρανών και ποιητής των όλων.
Εν του γραφείου τήκεσαι την άβολη καρέκλα
και στο κρεβάτι του σπιτιού θα θελες να 'σουν ρέκλα
Σ' αυτή την πόρτα που 'μαστε πέτρα να μην ραΐσει
Δώρο Χριστουγεννιάτικο μη τύχει και αργήσει

Το θαύμα των Χριστουγέννων στην Ινδονησία


Μια 14χρονη από την Ινδονησία που θεωρήθηκε ότι είχε χάσει τη ζωή της από το τσουνάμι που έπληξε την Νοτιοανατολική Ασία το 2004 και ισοπέδωσε την επαρχία Άτσεχ, βρέθηκε ζωντανή και επανενώθηκε με την οικογένειά της, όπως είπε ο παππούς της.
Η επτάχρονη τότε Μέρι Γιουλάντα, γνωστή και ως Γουάτι, εξαφανίστηκε όταν το τσουνάμι σχεδόν εξαφάνισε την συνοικία όπου διέμενε στο δυτικό Άτσεχ. Μετά από ημέρες άκαρπων ερευνών, οι γονείς της εγκατέλειψαν τις ελπίδες να την βρουν ζωντανή.
Η Γουάτι επέζησε και επί επτά χρόνια την μεγάλωνε μια γυναίκα η οποία την υποχρέωνε να ζητιανεύει, είπε ο παππούς της Ιμπραήμ. «Η εγγονή μου ήταν υποχρεωμένη να ζητιανεύει μέχρι αργά το βράδυ. Όταν δεν μπορούσε να εξασφαλίσει αρκετά χρήματα, την χτυπούσαν», είπε ο ίδιος.
Η Γουάτι επανενώθηκε με την οικογένειά της την Τετάρτη όταν μεταφέρθηκε στο γραφείο του επικεφαλής του χωριού στο Δυτικό Άτσεχ από ανθρώπους που την βρήκαν να τριγυρνάει άσκοπα στον δρόμο. Όταν την ρώτησαν, απάντησε ότι αναζητεί τους γονείς της στην Μεουλαμπόχ, πρωτεύουσα του δυτικού Άτσεχ, αλλά δεν μπορούσε να θυμηθεί κανένα όνομα συγγενή της πλην εκείνου του παππού της Ιμπραήμ.
Ο Ιμπραήμ το πληροφορήθηκε, μετέβη στο γραφείο των τοπικών αρχών και η μητέρα του κοριτσιού, η Γιουσνιντάρ, την αναγνώρισε από κάποια σημάδια που είχε από την γέννησή της στον λαιμό και στο πόδι και μια ελιά στον κρόταφο.
Από το τσουνάμι που έπληξε στις 26 Δεκεμβρίου του 2004 την ΝΑ Ασία σκοτώθηκαν περίπου 170.000 άνθρωποι μόνο στο Άτσεχ. Την Κυριακή οι οικογένειες των θυμάτων στο Άτσεχ πρόκειται να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων του τσουνάμι με τελετές που θα πραγματοποιήσουν στους μαζικούς τάφους.

Μετα απο 113 χρόνια μόνο ο Σουρής λείπει. Ολα τα άλλα είναι ίδια



sourisΓελοιογραφία (φωτογραφία αριστερά) στο πλαίσιο της προπαγάνδας για να δεχτεί ο ελληνικός λαός τη διεθνή επιτροπεία. Είχε δημοσιευτεί σε αγγλική εφημερίδα και αναδημοσιεύτηκε από το «Άστυ» της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου 1898, μία ημέρα μετά την ψήφιση του νόμου περί του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου. Η Θεσσαλία, σκλαβωμένη στους Τούρκους από τον ατυχή Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, θα απελευθερωθεί μόλις η Ελλάδα καταβάλει τις πολεμικές αποζημιώσεις στην Οθωμανική Αυτοκρατορία…Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία εγγυώνται τη συγκεκριμένη ελληνική οφειλή και μας δανείζουν για να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας… Οι τρεις χώρες έχουν τη μορφή ναυτών, που αναφωνούν θυμωμένοι προς τον Τούρκο: «Αρκεί! Παλιάνθρωπε! Πάρε τον παρά σου και άφησε το κορίτσι»! Το αναγκαστικό αυτό δάνειο έσφιξε ακόμη περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων…
_______________________________
Οι δανειστές των Ελλήνων, με πρώτη τη Γερμανία, τα ήθελαν όλα απ’ την Ελλάδα. Τι έγραφε ο Σουρής στον «Ρωμηό» και το φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης για τον πιο επαίσχυντο νόμο που ψηφίστηκε ποτέ, μέχρι σήμερα, καθώς, στην ουσία, εκχωρούσε σε 6 ξένες δυνάμεις την εθνική κυριαρχία.

Η διεθνής εποπτεία, όπως κομψά ονομάζεται η ουσιαστική εκχώρηση αρμοδιοτήτων, όχι μόνο οικονομικών, αλλά στην ουσία πολιτικών, στην τρόικα, με αφορμή τις ελληνικές οφειλές προς κράτη και ιδιώτες κερδοσκόπους, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για την Ελλάδα. Πριν από σχεδόν 114 χρόνια τον Φεβρουάριο του 1898, η Ελλάδα έμπαινε σε διεθνή οικονομικό έλεγχο, εξαιτίας της χρεοκοπίας του 1893, των τεράστιων οφειλών από τα δάνεια σχεδόν όλου του 19ου αιώνα στις μεγάλες δυνάμεις της εποχής αλλά και στους ιδιώτες, τράπεζες και φυσικά πρόσωπα. Ο νέος διεκδικητής ελληνικού χρήματος ήταν η Τουρκία, νικήτρια του σύντομου ελληνοτουρκικού πολέμου, του επιλεγόμενου ατυχή, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 1897, που ακολούθησε την ελληνική κατοχή της Κρήτης. Η Ελλάδα βρέθηκε σε απόλυτη απομόνωση. Οι δανειστές πίεζαν να πάρουν όλα τα ποσά που είχαν δανείσει, η Τουρκία αξίωνε την άμεση καταβολή της αποζημίωσης των 95 εκατομμυρίων χρυσών φράγκων που είχε αναγκαστεί η Ελλάδα να συμφωνήσει ότι θα πλήρωνε, με βάση τη συνθήκη ειρήνης του Σεπτεμβρίου του 1897, την οποία επέβαλαν οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής. Στο άρθρο 2 της συνθήκης προβλεπόταν πως η καταβολή της αποζημίωσης δεν θα καθυστερούσε την ικανοποίηση των παλαιών δανειστών της Ελλάδος και προέβλεπε την ίδρυση επιτροπής Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου από αντιπροσώπους των Μεγάλων Δυνάμεων (Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία, Αυστρία). Η Επιτροπή αυτή θα βρίσκονταν μονίμως στην Αθήνα και θα επέβλεπε την τήρηση των συμφωνιών, την εξόφληση των δανειστών της Ελλάδας και την καταβολή της αποζημίωσης στην Οθωμανική Αυτοκρατορία! Η συμφωνία την οποία αναγκάστηκε να υπογράψει η Ελλάδα προέβλεπε επίσης ρήτρα σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα όφειλε να εξασφαλίσει την ψήφιση των όρων της από την ελληνική βουλή!
Οι εκπρόσωποι των μεγάλων δυνάμεων, προστάτες στην ουσία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αλλά και των δικών τους συμφερόντων, εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα από τον Οκτώβριο του 1897, πριν καν ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο από την ελληνική βουλή, το οποίο οι ίδιοι συνέταξαν! Και από τις 21 Φεβρουαρίου 1898, όταν το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε τους όρους της συνθήκης και τους έκανε νόμο (όπως είχε… προαναγγελθεί από τη συνθήκη ειρήνης του Σεπτεμβρίου του 1897), εγκαταστάθηκαν πλέον κανονικά και με το νόμο περίπου ως κυβερνήτες στη χώρα…
Οι σκληροί Γερμανοί…
Ο τότε πρωθυπουργός Αλέξανδρος Ζαΐμης, μετέπειτα Ύπατος Αρμοστής Κρήτης και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που είχε διαδεχθεί τον Σεπτέμβριο τον παραιτηθέντα Θεόδωρο Δηληγιάννη, προσπάθησε να πετύχει μείωση της ξένης επέμβασης στη διοίκηση της χώρας. Άγγλοι, Γάλλοι, Ιταλοί κλπ, το συζητούσαν, αλλά η Γερμανία του Κάιζερ Γουλιέλμου Β΄, που είχε τη σκληρότερη στάση, δεν το δέχτηκε.
Η Διεθνής Επιτροπή Ελέγχου, όπως ονομαζόταν, ανέλαβε καθήκοντα οικονομικής διαχείρισης, αλλά στην ουσία πολιτικής διοίκησης, αφού αποφάσιζε και για τις προσλήψεις, τις προαγωγές και τις μεταθέσεις στον δημόσιο τομέα, ενώ έλεγχε και υπέγραφε ακόμη και την αλληλογραφία!!! Τα δάνεια που όφειλε η Ελλάδα χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με την παλαιότητα τους και υπολογίστηκε τόσο ο τόκος για τα 4 χρόνια της πτώχευσης, από το 1893. Τα δάνεια σε καιρό πτώχευσης η Ελλάδα δεν τα αναγνώριζε, αλλά φυσικά οι αποφάσεις δεν ήταν πλέον δικές της… «Διευκολύνθηκε» για την περίοδο αυτή με το να χρεωθεί ένα πιο χαμηλό επιτόκιο… Επιβλήθηκε επίσης νέα ισοτιμία της δραχμής ως προς τα ξένα νομίσματα, που φυσικά ήταν ευνοϊκή για τους δανειστές, ενώ αφαιρέθηκε από την κυβέρνηση το δικαίωμα να κόψει χρήμα στο ελληνικό νομισματοκοπείο.
Στην ουσία καταργήθηκε η ελληνική κυβέρνηση και καταλύθηκε η εθνική κυριαρχία . Οι Έλληνες είχαν μπει επίσημα σε μια μορφή διεθνούς κατοχής. Φυσικά ο Ελληνικός στρατός υπήρχε μόνο στα χαρτιά, καθώς δεν υπήρχαν πόροι για την συντήρηση του, δεν αγοραζόταν πολεμικό υλικό, δεν γίνονταν ασκήσεις και η στρατιωτική θητεία είχε ελαχιστοποιηθεί.
Η πρώτη απόφαση που πήρε αφορούσε στην εκμετάλλευση των βασικών πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας ώστε τα έσοδα να χρησιμοποιηθούν για τα δάνεια. Έτσι στους ξένους επιτηρητές εκχωρήθηκαν, τα κρατικά μονοπώλια άλατος, πετρελαίου, σπίρτων, παιγνιοχάρτων, σμύριδος, σιγαροχάρτου (θα απέφεραν, όπως υπολογίστηκε, 12.300.000 δραχμές, ο φόρος καπνού (6.600.000 δρ.), τα τέλη χαρτοσήμου (10.000.000 δρ.) και οι δασμοί του τελωνείου Πειραιά (10.700.000 δρ.)
Το εναλλακτικό σχέδιο, αν δεν γινόταν δυνατή η είσπραξη των ποσών αυτών, προέβλεπε την εκχώρηση των δασμών από τα τελωνεία, Λαυρίου (πρόβλεψη για είσπραξη 1,5 εκατ. δραχμών), Πατρών (2,4 εκατομ.), Βόλου (1,7 εκατομ.), Κέρκυρας (1,6 εκατομ. 
Όταν λειτούργησε η επιτροπή του Ελέγχου, οι Ευρωπαϊκές δυνάμεις χορήγησαν νέο δάνειο 170.000.000 χρυσών φράγκων ώστε η Ελλάδα να πληρώσει την πολεμική αποζημίωση στην Τουρκία για την πολεμική της ήττα και να αντιμετωπίσει το τρέχον υψηλό της έλλειμμα. Μας χορήγησαν δηλαδή δάνειο για να δυσχεράνουν ακόμη περισσότερο την ελληνική θέση, καθώς το επιτόκιο ήταν αρκετά υψηλό…
Ένα μεγάλο μέρος των εσόδων συλλέγονταν από την "Εταιρεία Διαχειρίσεως Μονοπωλίων", η οποία ήταν εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. 
Μέχρι… το 1978!!! 
Ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος διατηρήθηκε στη χώρα μέχρι τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, αλλά τα τελευταία δάνεια ξεπληρώθηκαν το…1978! Τότε μάλιστα έκλεισε και το γραφείο του ΔΟΕ στην Αθήνα.
Τα πρώτα χρόνια, υπό την απίστευτη πίεση των μεγάλων δυνάμεων, έγιναν μερικά βήματα. Tο δημόσιο χρέος συνολικά ανερχόταν σε 94.000.000 δραχμές περίπου, το οποίο αποπληρωνόταν με ετήσιες καταβολές 2.000.000 δραχμών. Aποφασίστηκε ακόμα να μη λάβει το κράτος άλλα δάνεια, έως ότου αποπληρωθούν τα παλιότερα. Aπό τους κρατικούς προϋπολογισμούς των ετών 1899-1909 οι επτά είχαν πλεόνασμα. Tα ελλείμματα κατά τα τελευταία χρόνια της δεκαετίας είχαν να κάνουν σε μεγάλο βαθμό με την προσπάθεια για την αναδιάταξη των στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας, κίνηση απαραίτητη και με προοπτική, όπως απέδειξαν οι κατοπινές εξελίξεις. 
Στη δεύτερη δεκαετία του 20ού αιώνα το δημόσιο χρέος είχε επιβαρυνθεί σε συνάρτηση με τα μεγάλα έξοδα των πολέμων αλλά και το γενικότερο κοινωνικό κόστος που προκαλούσαν. H δυνατότητα να καλυφθεί κατά τη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων ήταν ουσιαστικά ανέφικτη. Yπήρχε όμως η ελπίδα των μεταπολεμικών διευθετήσεων, κυρίως των συμμαχικών πιστώσεων, που θα βελτίωνε την κατάσταση των δημόσιων οικονομικών. Oι πιστώσεις αυτές μόνο κατά ένα μέρος τους έφτασαν, ενώ έπαψε οριστικά η ροή τους μετά το 1920 εξαιτίας και της πολιτικής αλλαγής που συνέβη τότε. Tα δημόσια οικονομικά δεν ήταν σε θέση να υποστηρίξουν τη Μικρασιατική Εκστρατεία. Tο κόστος αυξανόταν προοδευτικά, η εξασφάλιση εξωτερικής δανειοδότησης απέτυχε παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες. Έτσι, επιβλήθηκε εσωτερικό δάνειο, ενώ αργότερα διχοτομήθηκε το νόμισμα, για να καλυφθούν τα έξοδα μέχρι το φθινόπωρο του 1922.
Ο Σουρής και η διεθνής εποπτεία
Στις 28 Μαρτίου 1898 ο Σουρής στον «Ρωμηό», με το γνωστό σκωπτικό του ύφος στην ουσία θρηνούσε για την Ελλάδα και τους σύγχρονους Έλληνες, που είχαν φανεί ανάξια τέκνα λαμπρών προγόνων. Έγραφε λοιπόν: 
Ο Φασουλής με τόνον
στους ίσκιους των προγόνων
Δεν έρχομαι σαν κι άλλοτε στα πόδια σας να πέσω
και στέφανα στους τάφους σας σκυφτός να καταθέσω,
παραμερίστε μπρος σ’ εμάς, ώ πρόγονοί μας νάνοι,
κι εις απογόνους γίγαντας σεις πλέξετε στεφάνι.
Δεν καίμε μοσχολίβανο στ’ αδόξαστ’ άρματά σας,
κάτω τα Μαυσωλεία σας, κάτω ταγάλματά σας,
κάτω προγόνων είδωλα, παραμυθιών ινδάλματα,
παραμερίστε να διαβούν τα ζωντανά ταγάλματα. 
Παραμερίστε και περνά μια πλάσις λευκοφόρα
με λάφυρα και τρόπαια θριάμβου ζηλευτού,
ντραπήτε μπρος της, πρόγονοι, κι ας πάη πίσω τώρα
κάθε προγόνου φάσκελο, κάθε προγόνου φτου. 
Χωθήτε μες στους τάφους σας, μη μας κυττάζετ’ έτσι,
κι αυτός ο τόπος έγινε της δόξης το κοτέτσι,
κι ίσως να πήτε, φτύνωντας τους ιδικούς σας χρόνους,
πως έπρεπε σεις νάχετε τους εγγονούς προγόνους.
Σβήστε του Μάρτη την γιορτή
μέσ’ από κάθε μας χαρτί,
και μήτε Σχόλη σαν και πριν να λέγετ’ Εθνική μας,
ανάγκη δεν σας έχομε κι εκάναμε δική μας.
Νωρίτερα, στο τεύχος της 28ης Φεβρουαρίου 1898 του «Ρωμηού», ο Σουρής σατίριζε τα όσα εξελίσσονταν στη χώρα με την επίσημη, πλέον, εγκατάσταση των ξένων κυβερνητών στην Ελλάδα. Από εκείνα τα στιχουργήματά του θα παρουσιάσουμε στη συνέχεια αποσπάσματα. Θα παρουσιάσουμε ακόμη τα στιχουργήματα από το φύλλο της 21ης Μαρτίου, μετά τη χορήγηση του νέου, δυσβάσταχτου δανείου προς την Ελλάδα, για να πληρωθούν τα προηγούμενα δάνεια. 
Επίσης, στο πλαίσιο του σημερινού αφιερώματος, θα παρουσιάσουμε το φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης στο οποίο δημοσιεύτηκε ο νόμος για την εγκατάσταση του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου στην Ελλάδα, αλλά και πρωτοσέλιδα της εποχής.
Καθώς ο παπάς μιλάει για την ιερότητα του γαμήλιου μυστηρίου, η νύφη απτόητη δεν διστάζει να πληκτρολογήσει ένα μήνυμα κειμένου.
Ο πατέρας της τρομερής νεόνυμφης νιώθει κάπως περίεργα, όταν καταλαβαίνει τι κάνει η κόρη του, ενώ ο φωτογράφος της τελετής τράβηξε στο πλάι την κάμερα για να δει με τα ίδια του τα μάτια αυτό που συνέβαινε, αφού δεν το πίστευε.
H επιβολή της διεθνούς επιτροπής στην Ελλάδα, τον Φεβρουάριο του 1898, αλλά και το νέο δάνειο με επαχθείς όρους, ήταν φυσικά θέμα στις εφημερίδες της Αθήνας, επί ημέρες.
Σε γενικές γραμμές, πάντως, δεν υπήρξαν έντονες αντιδράσεις κι οι εφημερίδες βοήθησαν την κυβέρνηση ώστε το θέμα να περάσει στα μαλακά.
Χαρακτηριστικά παρουσιάζουμε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, “Άστυ” της 20ής Φεβρουαρίου, “Σκριπ”, επίσης της 20ής Φεβρουαρίου, και “Εστία” της 6ης Μαρτίου, που αναφέρεται στο δάνειο.
Από την 1η σελίδα της εφημερίδας “Άστυ” της 20ής Φεβρουαρίου 1898 διαβάζουμε στο κύριο άρθρο:
“EN TH BOΥΛΗ
Ο επί των Οικονομικών υπουργός υπέβαλε χθες εις την Βουλήν το νομοσχέδιον του διεθνούς ελέγχου και τον συμβιβασμόν, εδήλωσε δε συγχρόνως, ότι αι τρεις ευεργέτιδες Δυνάμεις, Αγγλία, Γαλλία και Ρωσσία, ανέλαβον ήδη να εγγυηθώσιν εκ του συνομολογηθησομένου δανείου ποσόν 120 εκατομμυρίων φράγκων. 
Την υποβολήν του νομοσχεδίου περί διεθνούς ελέγχου και το συναφές αυτώ παράρτημα, το περιέχον την περί συμβιβασμού σύμβασιν, δεν συνώδευσεν ο επί των Οικονομικών υπουργός δι’ επεξηγήσεων. Ηρκέσθη μόνον ν’ ανακοινώση προς την Βουλήν, ότι ελπίζει εντός ημερών, λίαν ταχέως, να υποβάλη ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας και την περί δανείου σύμβασιν.
Ως ήτο επόμενον, ουδέν ανεκοινώθη περί των διαπραγματεύσεων, αίτινες εξακολουθούσιν ακόμη, ουδέ περί του τόκου του νέου δανείου και της τιμής της εκδόσεως και της ημέρας της δημοσιεύσεως αυτού εγένετο λόγος 
Εκ της εκθέσεως της διεθνούς οικονομικής επιτροπής, ην εδημοσιεύσαμεν, ήτο γνωστόν ήδη το περιεχόμενον του νομοσχεδίου περί του διεθνούς ελέγχου ως και τα του κανονισμού των παλαιών χρεών.
Το υποβληθέν νομοσχέδιον είνε υπό χρέωσις, πηγάζουσα εκ του άρθρου 2 της περί ειρήνης συνθήκης, φέρει δε τον τύπον του εκτελεστού και προϋποθέτει την παραδοχήν αυτού υπό της ελληνικής Βουλής, αφού εγένετο ήδη από μηνών αποδεκτή η περί ειρήνης συνθήκη, η διαλαμβάνουσα περί απολύτου διεθνούς ελέγχου και καταναγκαστικού συμβιβασμού μετά των δανειστών του Κράτους.
Η έλλειψις οιασδήποτε αναπτύξεως ή ερμηνείας των άρθρων του νομοσχεδίου εκ μέρους του επί των Οικονομικών υπουργού, όστις το υπέβαλεν, είνε αρκετά δηλωτική του αγόνου και ματαίου των τυχόν υποκινηθησομένων κοινοβουλευτικών συζητήσεων.
Υποθέτομεν, ότι την γνώμην της Κυβερνήσεως κατ’ ανάγκην θα συμμερισθή και η Βουλή, και ότι το υποβληθέν νομοσχέδιον μετά του συμβιβασμού και της συμβάσεως του δανείου θα επιψηφισθώσι το ταχύτερον, σχεδόν άνευ συζητήσεων, αίτινες, ασκόπως και άνευ λόγου προκαλούμεναι, βεβαίως θα επιφέρωσι βραδύτητα εις στιγμήν, καθ’ ην επιβάλλεται να σπεύδωμεν πάντες. 
Εάν τα δικαιώματα της Βουλής δια του 2ου άρθρου της περί ειρήνης συνθήκης υπέστησαν περικοπήν τινα, η αξιοπρέπεια του νομοθετικού σώματος απαιτεί, όπως τούτο διεκπεραιώση αθορύβως και μετά σοβαρότητος την απόφασιν του ευρωπαϊκού Αρείου Πάγου, επισπεύση δε ούτω την ταχυτέραν απόδοσιν της ελευθερίας τριακοσίων χιλιάδων Ελλήνων, οίτινες από ενός ήδη έτους στενάζουν υπό την πτέρναν του νικητού”.
Πηγή: Πατρίς - Του Αλέκου Α. Ανδρικάκη