Το ανέκδοτο που κυκλοφορεί για τον Μάκη Ψωμιάδη στα δικαστήρια της Ευελπίδων δείχνει τη σχέση... στοργής που έχει αναπτύξει με τη Δικαιοσύνη. Μπορεί το Δικαστικό Συμβούλιο να έκρινε τελικά προφυλακιστέο τον Μάκαρο, ωστόσο εκείνος για δεύτερη μέρα παρέμενε άφαντος.
Ωστόσο, καταπέλτης για τον ανακριτή που έκρινε ότι ο Ψωμιάδης, παρά τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, μπορούσε να παραμείνει ελεύθερος με όρους, είναι το σκεπτικό της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου. Η εισαγγελέας Αθηνά Θεοδωροπούλου και τρεις δικαστές (Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Γεωργία Γκίκα και Ευθυμία Κούσβα) μέσα σε σαράντα δακτυλογραφημένες σελίδες αντιστρέφουν τη θεωρία του ανακριτή Γιώργου Κασίμη, απαριθμούν τις ενδείξεις ενοχής εις βάρος του Ψωμιάδη και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι είναι «απολύτως αναγκαία» η προφυλάκισή του.
«ΣΧΕΔΙΑΖΕ ΤΗ ΦΥΓΗ ΤΟΥ». Η πρόσφατη επιλογή, εξάλλου, του Μάκη Ψωμιάδη να μην εμφανιστεί στον ανακριτή προτιμώντας να κρύβεται στην Ανάβυσσο δείχνει στους δικαστές ότι «προκύπτει σκοπός φυγής του». Και αυτό γιατί, όπως έδειξε, και τον τρόπο έχει και τα μέσα διαθέτει για να προετοιμάσει τη φυγή του.
Ετσι, εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι ο ανακριτής ήταν ο μόνος που είχε τη γνώμη ότι ο Ψωμιάδης δεν έπρεπε να φυλακιστεί, προκαλώντας έκπληξη ακόμα και σε κύκλους συναδέλφων του. Ορισμένοι μάλιστα σημείωναν χθες ότι ουσιαστικά ο ανακριτής αυτοαναιρείται γιατί αν είχε πειστεί με όσα του είπε ο Ψωμιάδης δεν θα πρότεινε τόσο μεγάλη εγγύηση και επιπλέον περιοριστικούς όρους.
Από την πλευρά του ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Χρήστος Στάθης δηλώνει ότι πρόθεση του Ψωμιάδη είναι να εμφανιστεί οικειοθελώς στις αρχές και αναφερόμενος στο βούλευμα λέει ότι «πρόκειται για το πιο εξπρές στα ποινικά χρονικά, αλλά αυτό δεν διαταράσσει την εμπιστοσύνη μας στην ελληνική Δικαιοσύνη».
ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Η UEFA. Ο 9ος τακτικός ανακριτής Γιώργος Κασίμης, σε αντίθεση με τους άλλους τρεις δικαστές και την Εισαγγελέα, δεν βρήκε για τον Μάκη Ψωμιάδη ενδείξεις ενοχής, ούτε τον θεώρησε ύποπτο φυγής. Οι συνάδελφοί του όμως και ενδείξεις ενοχής εντόπισαν και σκοπό φυγής διέγνωσαν. Αντλούν επιχειρήματα για να τεκμηριώσουν την άποψή τους μέσα από τη δικογραφία, τους διαλόγους με άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα αλλά και τις εκθέσεις παραγόντων της UEFA, που αποτελούν και τον βασικό κορμό των μαρτύρων κατηγορίας για τη στοιχειοθέτηση περί στημένων αγώνων.
«Οι ειδικοί της UEFA αναφέρουν ότι η Καβάλα είναι ιδιοκτησία του κ. Ψωμιάδη, ο οποίος ήταν και βασικός μέτοχος της ΑΕΚ και απέκτησε κακή φήμη, με διαδόσεις να υπαινίσσονται ότι είχε μπει στα αποδυτήρια διαιτητή απειλώντας τον. Ο κ. Ψωμιάδης έχει κακή φήμη στον επιχειρηματικό κόσμο. Υπάρχουν νύξεις ότι θα έπρεπε να είναι στη φυλακή αλλά πήρε επίσημο έγγραφο από έναν γιατρό (σ.σ.: διώκεται στην υπόθεση των στημένων) το οποίο ανέφερε ότι είχε μία σπάνια ασθένεια, πράγμα που σήμαινε ότι δεν θα μπορούσε να παραμείνει στη φυλακή», σημειώνει στην πρότασή της η Εισαγγελέας.
«ΣΒΗΝΕΙ» ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ. Για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος θεωρεί ότι και γι' αυτό προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής εις βάρος του Ψωμιάδη - τις οποίες επίσης δεν είχε δει ο ανακριτής. Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας του ΣΔΟΕ η εισαγγελέας Αθηνά Θεοδωροπούλου χρεώνει στον καταζητούμενο ότι:
n Εχει συσχετιστεί με πληθώρα επιχειρήσεων, αν και σπανίως συνδέεται άμεσα με αυτές που του ανήκουν «στα χαρτιά».
n Προβαίνει σε καταβολή μετρητών για πληρωμές, τα οποία λέγεται ότι μεταφέρει σε πλαστικές σακούλες σκουπιδιών αποφεύγοντας τη χρήση του χρηματοπιστωτικού συστήματος με σκοπό να καλύπτει τα ίχνη του.
n Εχει υπάρξει πολύ προσεκτικός στο να διαχωρίζει τη θέση του από εταιρείες τις οποίες προφανώς διοικεί. Αντ' αυτού χρησιμοποιεί ένα δίκτυο συγγενικών προσώπων και φίλων.