ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Μαυρος;;;;;;;;;;;

















ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Παντα πίστευα ότι ο Αριστοτέλης ήταν λευκός και όχι νέγρος. Μάλλον θα έκανα λάθος. Προκειται για τον Αριστοτέλη τον Ουγκάντιο

ΘΕΡΙΑΚΛΗΔΕΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

ΟΑΚΑ  , κλειστό γήπεδο μπάσκετ , ΠΑΟ - Μπαρτσελόνα και το τσιγάρο αναμεσα στους θεατές πηγαινε σύννεφο.
Ενας στους δεκα κάπνιζε
Τελικά οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουνε απο τίποτα.
Κλειστός  ο χωρος, οι αθλητες αγωνίζονται και χρειάζονται καθαρό αέρα, απαγόρευση υπάρχει ,  αλλά τα ζώα δεν καταλαβαίνουνε ούτε σέβονται τίποτα.
Απο υπευθύνους ,ούτε κουβέντα να γίνεται .
Κανείς δεν είδε τιποτα

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Βόμβα στο Ελληνικό Ποδοσφαιρικό οικοδόμημα

Εξεταστικη επιτροπη ζηταει ο ΑΡΗΣ που να ξεκιναει απο το 1979-80 και να εξεταστει το μπαραζ στον Βόλο

Να εξεταστουν όλα τα πρωταθλήματα και να τιμωρηθούν όλοι οι υπευθυνοι που δωσαν τα πρωταθλήματα στον Ολυμπικό, ενω τα αξιζαν περισσότερο όλες οι άλλες ομάδες.
Αν γίνει αυτό κινδυνευουν να τιμωρηθούν ολοι οι Έλληνες διαιτητές και να μην μείνει κανένα πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό.

ΝΕΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ακόμα πιο σωστό είναι η Εξεταστική επιτροπη να επεκταθει και να ξεκαθαρίσουν τα πάντα για παντα.

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟ 1821
Να καθαρίσουν επιτέλους οι σκιες απο
- Προμηθεια καριοφυλλιών 1821
- Προμηθειες Σημαιών 1827
- Προμηθεια μπαρουτιου 1833
- Φοροδιαφυγή Μπουμπουλίνας και Μιαούλη
- Προμηθεια ραγων σιδηρόδρομου Χ. Τρικούπη
- Ποιος βοηθησε οικονομικά τον Πλαπούτα;
- Φοροδιεφευγε ο Αρης Βελουχιώτης ;
- Πηρε αποδειξη ο Γλύξμπουργκ απο τα κοντεινερς κατα την μεταφορά αγαθων απο το Τατόι;
- Πλήρωνε ΙΚΑ ο Μεταξας;

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΥΑΛΙΑ


Το κανονικότατο και καταφανέστατο επιθετικό φάουλ του Νταρμπισάιρ που τραβάει τον Γάλλο τερματοφύλακα επιμένει ότι ειναι φαλτσοσφύριγμα ο εκφωνητης του MEGA

Για ποιό λόγο πρέπει να πουλήσει Ολυμπιακοφροσύνη;

Δεν παίζει με Ελληνες διαιτητες και ούτε με τον Λεβαδειακό για να τον παίζει 90-10 . Εκεί στην Ευρώπη οι διαιτητες παιζουν 50 - 50

Ειναι δυνατόν να βλέπει αυτό που θέλει και να επιμένει κι όλας;

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΑ

Εγω βλεπω το σπίτι που πουλάω καπως έτσι










Αυτός που σκεφτεται να το αγορασει έτσι









Η τραπεζα που θα το εκτιμήσει για να δώσει δάνειο έτσι











και η ΕΦΟΡΙΑ που θα με τσεκουρωσει .... ετσι!!!!!!!!!!!!!!!

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ


Εστειλε εγκύκλιο σε όλες τις πολεοδομίες της χώρας μη επιτρέποντας στο εξής να εκδίδονται οικοδομικές άδειες σε ιδιοκτησιες που έχουν αποκτηθεί με την διαδικασία της κατάτμησης και ..


μάλιστα με αναδρομική ισχύ απο το 1985.
Ετσι όσοι ιδιοκτήτες διέθεταν οικόπεδα που δεν είχαν πρόσοψη σε δημόσιο η ιδιωτικό δρόμο και με νόμιμες διαδικασίες ,με έγκριση απο πολεοδομία συμβολαιογραφική πράξη παραχώρησης οδών και καταβολή υψηλών φόρων , (που ήταν όλα μουφα και με φουλ ΛΑΔΩΜΑ και λαμογιες) κατάφεραν να αξιοποιήσουν την ιδιοκτησία τους δεν μπορούν πλέον να οικοδομήσουν (και να κονομανε καταστρατηγόντας τους ορους δόμησης, καταστρεφοντας το περιβάλλον και μοιραζοντας ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ).

Καιρός ήταν να μαζευτουν οι επιτηδιοι .

ΑΡΧΙΣΤΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΧΕΡΙ ΣΕ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ , ΥΠ. ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ , ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ ,ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

7 τρόφιμα που διευκολύνουν το αδυνάτισμα


Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, ορισμένα τρόφιμα μπορεί να σας βοηθήσουν. Η βρετανίδα διατροφολόγος δρ Γκίλιαν ΜακΚηθ παρουσίασε προσφάτως έναν μίνι οδηγό για τα τρόφιμα που, μέσω διάφορων μηχανισμών, διευκολύνουν την αποβολή των περιττών κιλών. Να ποιά είναι:

* Βρώμη. Η βρώμη περιέχει πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες απορροφούν υγρά όταν βρίσκονται στο στομάχι με αποτέλεσμα να επιφέρουν ταχύτερα το αίσθημα κορεσμού της πείνας. Επιπλέον, εμποδίζουν την απορρόφηση υδατανθράκων από το τοίχωμα του εντέρου, διατηρώντας σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αποτρέποντας έτσι τη λαχτάρα για τσιμπολόγημα.

Η βρώμη είναι επίσης πλούσια σε πρωτεΐνες που διεγείρουν τον μεταβολισμό, βιταμίνη Ε, ασβέστιο, ψευδάργυρο και μαγγάνιο, ενώ είναι ό,τι πρέπει για καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Στο εμπόριο διατίθενται νιφάδες βρώμης, τις οποίες μπορείτε να τρώτε για πρωινό ή να τις χρησιμοποιείτε για την παρασκευή διαφόρων διαιτητικών γλυκισμάτων.

* Άγριος σολομός. Ο άγριος σολομός περιέχει λίγες θερμίδες και κεκορεσμένα λίπη, ενώ είναι πλούσιος στα καρδιοπροστατευτικά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (ένα είδος «καλού» λίπους). Επιπλέον, περιέχει καλής ποιότητας πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικές ουσίες που, μεταξύ άλλων, συμβάλλουν στην προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος και βοηθούν το δέρμα να δείχνει πιο υγιές.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως ο άγριος σολομός και, γενικότερα, τα ψάρια πρέπει να κατέχουν εξέχουσα θέση στη διατροφή, διότι ελαττώνουν τον κίνδυνο αναπτύξεως εμφράγματος και καρκίνου του παχέος εντέρου. Να τρώτε σολομό ή άλλο ψάρι τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, συνοδεύοντάς το με πράσινη σαλάτα από ωμά ή βρασμένα λαχανικά.

* Γλυκοπατάτες. Οι γλυκοπατάτες αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης Β6, η οποία φαίνεται να καταπραΰνει τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, ενώ βοηθεί τον οργανισμό να παράγει περισσότερη ενέργεια από τα τρόφιμα.

Οι γλυκοπατάτες αποτελούνται ουσιαστικά από σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι απελευθερώνουν αργά την ενέργειά τους. Είναι επίσης πλούσιες σε φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να είναι πολύ χορταστικές δίχως να παχαίνουν. Να τρώτε τις γλυκοπατάτες ψητές ή βραστές, αναμιγνύοντάς τες με άλλα υγιεινά τρόφιμα (λ.χ. μάραθο, κρεμμύδια, μανιτάρια).

* Σπανάκι. Το αγαπημένο φαγητό του... Ποπάι δεν περιέχει σχεδόν καθόλου λίπη ή θερμίδες, ενώ αντιθέτως περιέχει φολικό (ή φυλλικό) οξύ και άλλες πολύτιμες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Το φολικό οξύ, που ανήκει στο σύμπλεγμα των βιταμινών Β, είναι απαραίτητο για ορισμένες λειτουργίες του οργανισμού, όπως ο μεταβολισμών των σακχάρων. Οι πάσχοντες από ανεπάρκεια φολικού οξέος αναπτύσσουν έντονο αίσθημα κόπωσης.

Στόχος σας πρέπει να είναι η πρόσληψη από τα τρόφιμα 200 mcg (μικρογραμμάρια) φολικού οξέος την ημέρα (400 mcg αν είστε γυναίκα και προσπαθείτε να μείνετε έγκυος). Τα 100 γραμμάρια ωμό σπανάκι περιέχουν περίπου τα τρία τέταρτα της καθημερινώς συνιστώμενης δόσης των 200 mcg. Να τρώτε το σπανάκι βραστό στον ατμό, ως συνοδευτικό του κυρίου γεύματος (λ.χ. με ψάρι).

* Αμύγδαλα. Για να διατηρούνται σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να αποφεύγετε την λαχτάρα για τσιμπολόγημα, πρέπει να καταναλώνετε τρόφιμα που περιέχουν φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και «καλά» λίπη - και τα αμύγδαλα περιέχουν όλα τα προαναφερθέντα.

Πιο συγκεκριμένα, τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λίπη, τα οποία συμβάλλουν στην ελάττωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, ιδίως των επιπέδων της «κακής» (LDL) χοληστερόλης. Επιπλέον, περιέχουν ολεϊκό οξύ, το οποίο πιστεύεται πως προστατεύει από τη στεφανιαία νόσο, ενώ είναι πλούσια στα ιχνοστοιχεία μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορος και ασβέστιο. Για να ετοιμάσετε ένα υγιεινό, χορταστικό σνακ αναμίξτε γιαούρτι με ψιλοκομμένα αμύγδαλα και μήλα ή αποξηραμένα φρούτα.

* Αβοκάντο. Πολύς κόσμος νομίζει ότι τα αβοκάντο είναι παχυντικά, αλλά στην πραγματικότητα είναι πλούσια σε ωφέλιμα για την υγεία βασικά λιπαρά οξέα (EFAs). Τα οξέα αυτά συμβάλλουν στην ρύθμιση του σωματικού βάρους και του μεταβολισμού, την ορμονική ισορροπία, καθώς και την ποιότητα των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών.

Τα αβοκάντο έχουν επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχουν επιβραδύνουν την διαδικασία του γήρατος και προστατεύουν από το έμφραγμα και τον καρκίνο, ενώ έχουν και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες συμβάλλουν στην καταπολέμηση του στρες. Ειδικά η βιταμίνη Β6 βοηθεί και στην καταπράυνση των συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.

* Φράουλες. Οι φράουλες έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (είναι ένας δείκτης που δείχνει πόσο γρήγορα αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα έπειτα από την κατανάλωση ενός γεύματος) και έτσι απελευθερώνουν αργά τα σάκχαρά τους στο αίμα. Αυτό οδηγεί σε σταθερή παραγωγή ενέργειας προς τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να αισθάνεται κανείς χορτάτος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Περιέχουν επίσης μικρές ποσότητες σιδήρου (είναι απαραίτητος για την καταπολέμηση της αναιμίας και της κόπωσης), καθώς και μεγάλες ποσότητες από την φυτική ίνα πεκτίνη, που βοηθεί στην ελάττωση των επιπέδων χοληστερόλης και στην αποβολή τοξινών από τον οργανισμό.

Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει πως οι φράουλες κάνουν καλό και στην καρδιολογική υγεία διεγείροντας τα επίπεδα φολικού οξέος, είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες και τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Να τρώτε τις φράουλες σκέτες - αν τις αφήσετε να ωριμάσουν καλά, θα είναι πιο γλυκές κι από τη ζάχαρη.



Πηγή : Web Only

Ειναι οι ίδιοι;


Οι Παοκτσήδες που σήμερα γλεντάνε (και με το δικιο τους ) την επιτυχία τους και περιπου 2000 ατομα επευφημούσαν στο αεροδρόμιο μετά απο την νίκη με τον Ολυμπιακό μεσα στο Καραισκάκη , δεν είναι οι ίδιοι που διαδηλώναν και ζητούσαν απο τον Ζαγοράκη να διώξει τον Σαντος και έκαναν λαικά δικαστήρια στην ομάδα;
Μοναδικό μπράβο εκτός βέβαια απο την ομάδα και το τεχνικό τημ ,ανηκει στην Διοικηση που τόσα χρόνια βαδίζει σταθερά και μεθοδικά και αντιστέκεται στο Παοκτσίδικο οπαδιλίκικαι καφριλίκι που είναι το μόνο εμπόδιο που υπάρχει στην ομάδα για να βρίσκεται μονίμως ψηλά.
Ας τους γίνει μαθημα (αδυνατον κατα την γνώμη μου)

Η εναλλακτικη λύση


Στο Πανεπιστήμιο παρουσιάζεται τρομερή προσέλευση στα μαθήματα που διδάσκει ο μέγας πανεπιστημιακό διδάσκαλος Αλογοσκούφης .
Αυό συμβαίνει γιατί τα μαθηματα που κάνει είναι χωρισμένα σε δύο μέρη

1. Μην κάνετε όσα εκανα εγώ σαν Υπουργός διότι θα καταστραφείτε.

2. Για όσους δεν τον πιστευουν τους κανει μαθηματα.......
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'

κιθάρας ετσι ωστε σε καποιο πεζοδρόμιο να παλέψουν για κανενα μεροκάματο

Που είναι οι υπάλληλοι ωεω;;;;;;;;;;!!!!!!!

Σε συνεχεια της αναρτησης του troktikou "Χαθήκαν" 350 μόνιμοι εφοριακοί, ενώ παίρνουν κανονικά το μισθό τους!"
θα συμπληρώσουμε
1. Που είναι 1250 υπάλληλοι διαφόρων υπουργείων που τα τμήματα τους καταργήθηκαν και αντί να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες βρίσκονται ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ το τελευταιο 12 μηνο ; Μηπως πρέπει η υπηρεσία τους να τους αναζητήσει;
2. Που βρίσκονται οι υπάλληλοι της Ολυμπιακής που πληρωνονται κανονικά;
3. Γιατί οι περισσευούμενοι υπάλληλοι της Βουλής (4500 περιπου) που αποδεδειγμένα μπήκαν με ΓΛΥΨΙΜΟ δεν μετατασονται σε άλλες υπηρεσίες που υπάρχει ανάγκη;

4. Αν γίνει καταγραφή απο όλα τα Υπουργεια ποσες χιλιάδες θα βρεθούν που πληρώνονται χωρίς να πηγαίνουν στη δουλειά τους

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Ειναι αυτό δελτίο ειδήσεων;




Στο MEGA πιστεύουν στ αλήθεια ότι με τα γεγονότα των 8.00 προσφέρουν στους τηλεθεατές ενημέρωση για το τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω μας ;
Βγαίνουν 6 παράθυρα (4 δημοσιογράφουι και 2 πολιτικοί), και αφού μιλήσουν ή καλύτερα μαλώσουν όλοι μαζί για 40 λέπτά για το μοναδικό θέμα που υπάρχει στον κοσμο,την οικονομική κατασταση της χώρας μας βγαίνει πάντα το συμπέρασμα στις παρακάτω φράσεις που καταναλώνουν το κυριως ¨δελτίο ειδησεων¨ (35 απο τα 40 λεπτα)
Δηλαδη: 1. Μην με διακόπτετε όπως δεν σας διέκοψα εγω
2. Αφήστε με να ολοκληρώσω 3. Δεν με αφηνετε να μιλησω 4.Εγω δεν διεκοψα κανεναν , κλπ, κλπ

Το τι συμβαίνει στην υπολοιπη Ελλάδα και στο Εξωτερικό δεν αναφέρεται πουθενά.
ΟΥΤΕ για τον αδικοχαμένο 25 χρονο;
ΟΥΤΕ για την καταδικη του Κυριακού;
ΟΥΤΕ για το παρολίγο επεισοδιο μετους Τουρκους στο Αιγαίο;
ΟΥΤΕ για τις πλυμμηρες στον Εβρο και στην Καστορια;

ΟΥΤΕγια τις απεργιες;
ΟΥΤΕ για νομοσχέδια για το περιβάλλον κ.α. που περναν;
ΟΥΤΕ...ΟΥΤΕ....ΟΥΤΕ...ΟΥΤΕ

Αλλαξτε ρότα γιατί σε λίγο ο κόσμος θα σας κανει DELETE .



Τι εννοεί ο ποιητης;


Σε πρόσφατο λόγο του ο Ανγώνης Σαμαρας έλεγε:
¨ Να βγούν όλα στην επιφάνεια και όταν λεώ ΟΛΑ εννοώ ΟΛΑ¨

Τι εννοεί ο ποιητής ;

Πως θα γίνει αυτό χωρίς εξεταστική επιτροπή , χωρίς έρευνες , χωρίς καταλογισμό ευθυνων κανεις δεν ξέρει .
Πως αλλιως θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της κατάντιας της χώρας πάλι κανείς δεν ξέρει.
Ο Σαμαρας κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα του κάνει μεγάλη χάρη να πετάξει απο πάνω του τα άχρηστα βαρίδια που κατέστρεψαν την χώρα.

Ειναι σίγουρο ότι είναι αναγκασμενος να πετάξει σε λίγο όλη την σαπίλα που συνδέεται με το ναυάγιο ( πρωτον απ όλους τον Μαρκόπουλο ) όπως είχε τα κότσια να κάνει ο Γιώργος για να μπορέσει να προχωρήσει.

Όλοι περιμένουν να πει ΝΑΙ στην εξεταστική επιτρπη με πλήρη συναίνεση και να πετάξει έξω απο τη ΝΔ όλα τα υποκείμενα που εξέθεσαν τη χωρα μας αλλιώς πως νοείται η πλήρης καθαρότητα και διαφάνεια ;

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ




ΠΕΤΑΓΜΑ ANΔΡΙΚΗΣ ΓΑΜΗΛΙΑΣ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗΣ

ΦΑΤΕ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Μπορεί να μην είναι η καλύτερη τροφή από διατροφικής άποψης, ωστόσο σε ό,τι αφορά τα κέφια, φαίνεται ότι η τηγανητή πατάτα είναι το καλύτερο γιατρικό. Σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί να φτιάξει και την πιο κακή διάθεση αφού μας ηρεμεί και μας κάνει πιο χαρούμενους.

Ο δρ Μάικ Γκριν του Πανεπιστημίου Αστον του Μπέρμιγχαμ, ειδικός στην ψυχολογία που συνδέεται με το φαγητό, αποδίδει αυτό το αποτέλεσμα στους υδατάνθρακες που περιέχουν οι τηγανητές πατάτες, αλλά και στη γεύση και τη μυρωδιά τους που μας παραπέμπουν σε ευτυχισμένες στιγμές, όπως οι διακοπές μας ή η παιδική μας ηλικία. Ο δρ Γκριν ζήτησε από εξήντα άνδρες και γυναίκες να παρακολουθήσουν ένα πεντάλεπτο φιλμ που έδειχνε την καταστροφή που είχε προκληθεί από την ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα το 1945. Στη συνέχεια, έδωσε στους μισούς να διαβάσουν ένα περιοδικό για να αλλάξουν σκέψεις, ενώ στους υπολοίπους σερβιρίστηκε από ένα πιάτο τηγανητές πατάτες. Όλοι τους συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις που αφορούσαν τη διάθεσή τους πριν και μετά την παρακολούθηση του φιλμ, αλλά και μετά το περιοδικό και τις πατάτες. «Τα ψυχολογικά δεδομένα έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες που ένιωθαν θλίψη ένιωσαν καλύτερα αφού έφαγαν τις τηγανητές πατάτες. Μάλιστα, ηρέμησαν μετά από είκοσι λεπτά» δήλωσε ο δρ Γκριν. Πάντως, η θετική επίδραση των υδατανθράκων στη διάθεση έχει φανεί και από προηγούμενες έρευνες.

Η σοκολατα έρχεται μετα ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

ΜΕΓΑ ΣΥΝΘΗΜΑ


Κατεβαίνουμε σε απεργια με σύνθημα


ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΒΕΤ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΙΒΕΤ

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Για να μπορεσει να αντιμετωπισει τις δυσκολιες ο Γιωργος αναγκάζεται να παει με την μητερα του την Μαργκαρετ σε εναν μάγο με σκοπο να βρεθει με τον πατερα του Αντρεα και να τον συμβουλευτεί.
Ο μαγος μεσα σε 5 λεπτά καταφέρνει να φερει τον Αντρεα και ετσι όλη η οικογένεια μπορει να συνεδριασει:

- ΓΙΩΡΓΟΣ : Πατερα , πες μου με την μεγαλη σου εμπειρία, τι να κάνω; Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα . Όλοι εχουν πεσει πάνω μου.
- ΑΝΤΡΕΑΣ : Θέλεις παιδί μου να σου πω ένα τρόπο που θα κάνει τον κόσμο και τις εφημερίδες να γράφουν και να μιλούν μέχρι το καλοκαίρι και να σταματήσουν να ασχολούνται με την οικονομία;
- ΓΙΩΡΓΟΣ :Ναι ρε πατερα , πες μου.
- ΑΝΤΡΕΑΣ : Φτιάξτα με την Μενεγάκη.
- ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ : Να τον ακους τον πατερα σου , είναι ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Ο χάρτης του Ισλάμ στην Ελλάδα


Σχεδόν 180 χρόνια από την ίδρυση του νεότερου ελληνικού κράτους και 90 από τη Μικρασιατική Καταστροφή οι απόγονοι των επαναστατημένων Ελλήνων και οι έκγονοι των προσφύγων θα πρέπει να μάθουν να ζουν, όπως και οι πρόγονοί τους, με το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους. Ο πληθυσμιακός χάρτης τής αμιγώς, επί πολλές δεκαετίες, χριστιανικής και ορθόδοξης Ελλάδας δείχνει να αλλάζει καθώς στη χώρα μας εισρέουν καθημερινά εκατοντάδες μετανάστες, που στην προσπάθεια ανεύρεσης μιας καλύτερης τύχης εγκαταλείπουν τις εστίες τους στην Ασία και στην Αφρική, περιοχές που μαστίζονται από τη φτώχεια και τους

πολέμους.

Παρά το γεγονός ότι οι Ελληνες μαζί με τους Ισπανούς είναι από τους ελάχιστους λαούς της λεγόμενης Δυτικής Ευρώπης που έμαθαν να συμβιώνουν κατά το παρελθόν με τους μουσουλμάνους, εν τούτοις, σήμερα φαίνεται να επικρατεί ένας ιδιότυπος προβληματισμός. Αν κανείς προσπεράσει τους ακραίους τόνους, ο προβληματισμός διεφάνη και κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε στη Βουλή με θέμα την παροχή της ελληνικής υπηκοότητας και ιθαγένειας στους μετανάστες που διαβιούν στην πατρίδα μας. Προβληματισμός άλλωστε υπάρχει και σε χώρες πολυπολιτισμικές, όπως η Γαλλία, η Ελβετία και η Γερμανία. Και είναι ιδιαίτερα έντονος στις λεγόμενες ρωμαιοκαθολικές χώρες, όπως η Αυστρία, που δεν εννοεί να σβήνει από τη μνήμη της την πολιορκία της Βιέννης από τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή...

Ως και το 2001, οπότε ο κάθε πολίτης δήλωνε το θρήσκευμά του, οι έλληνες μουσουλμάνοι αποτελούσαν το 1,3% του πληθυσμού της χώρας. Σε αυτούς συγκαταλέγονταν κυρίως τα μέλη της μειονότητας στη Θράκη, στην Κω και στη Ρόδο, όσοι είχαν τελέσει μεικτούς γάμους με έλληνες υπηκόους, αλλά και ορισμένοι Παλαιστίνιοι που έφτασαν στη χώρα τη δεκαετία του ΄70 και πολιτογραφήθηκαν Ελληνες.

Σήμερα η κατάσταση δείχνει εκ διαμέτρου αντίθετη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στοΔιαδίκτυο από την Ενωση Μουσουλμάνων και τα οποία προσεγγίζουν αυτά που επικαλέστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γρ. Ψαριανός κατά τη διάρκεια σχετικής επερώτησής του: στην Ελλάδα «εκτιμάται ότι υπάρχουν 830.000 ως 1.000.000 μουσουλμάνοι». Οπως προσθέτει η Ενωση, υπάρχουν τρεις κατηγορίες μουσουλμάνων: «Η ελληνική μουσουλμανική μειονότητα, περίπου 120.000 άτομα. Η πλειονότητα όμως των μουσουλμάνων είναι μετανάστες που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια, ερχόμενοι κατά βάση από τις αραβικές χώρες και λιγότερο από άλλες,όπως το Πακιστάν και το Μπανγκλαντές. Τέλος υπάρχουν οι Ελληνες που ασπάστηκαν το Ισλάμ αφού το μελέτησαν ή αφού παντρεύτηκαν μουσουλμάνους». Ενα μεγάλο κομμάτι των μουσουλμάνων που διαβιούν στη χώρα μας προέρχεται από την Αλβανία. Πρόκειται κατά βάση για σουνίτες μουσουλμάνους, οι οποίοι ωστόσο στη συντριπτική πλειονότητά τους είναι άπιστοι αφού η θρησκευτική λατρεία απαγορεύθηκε διά νόμου το 1967 από το καθεστώς Χότζα και δεκάδες τζαμιά και εκκλησίες καταστράφηκαν στο όνομα της «αλβανικότητας». Οι Αλβανοί αποτελούν την πλειονότητα των μουσουλμάνων, γεγονός με ιδιαίτερη σημασία καθώς δεν είναι θρησκευτικά φανατισμένοι. Οπως και να ΄χει, με τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις ο αριθμός των θρησκευομένων μουσουλμάνων σήμερα στην Ελλάδα αγγίζει τις 500.000. Αποτελούν δηλαδή το 4%-5% του πληθυσμού της χώρας.

Οι ηγέτες των μουσουλμάνων που ζουν στην Ελλάδα είναι παλαιστινιακής καταγω γής. Ο πρόεδρος της Ενωσης Μουσουλμάνων κ. Ναΐμ Ελγαντούρ έφτασε στην Αθήνα από την Αίγυπτο, παντρεύτηκε χριστιανή, υπηρέτησε τη θητεία του στον ελληνικό στρατό, είναι επιχειρηματίας, πατέρας 8 παιδιών, αλλά και παππούς με τρία εγγόνια από τη μεγαλύτερη κόρη του, η οποία σπούδασε αγγλική φιλολογία. Ενας γιος του σπουδάζει στο Πολυτεχνείο και ο μικρότερος είναι στο νηπιαγωγείο. Αντίστοιχη είναι η πορεία και του αντιπροέδρου της Ενωσης Μουσουλμάνων, μεγαλοεπιχειρηματία κ. Ρασάν Μάζεν, πατέρα τριών παιδιών, έλληνα υπηκόου, ο οποίος υπηρέτησε στον ελληνικό στρατό. Παλαιστίνιος επίσης την καταγωγή, από την περιοχή της Γάζας.

Ωστόσο υπάρχει και ένας μεγάλος όγκος λαθρομεταναστών ή νομίμως εργαζομένων στην Ελλάδα ο οποίος προέρχεται από χώρες όπως το Ιράν, το Ιράκ, η Ινδονησία, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, η Σιέρα Λεόνε, η Ρουάντα, το Μπανγκλαντές, η Ερυθραία, ακόμη και από την... εξωτική Μογγολία του Τζένγκις Χαν αλλά και την ταλαιπωρημένη Μιανμάρ. Παρά το γεγονός ότι η Αστυνομία, όταν συλλαμβάνει μετανάστες, δεν καταγράφει το θρήσκευμά τους, στην εγγύτερη στην ανατολή «πύλη εισόδου» στο ευρωπαϊκό όνειρο, την Ελλάδα, καταφθάνουν καθημερινά δεκάδες μουσουλμάνοι- όπως φαίνεται από τις καταγραφές που γίνονται με βάση τον τόπο προέλευσης. Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, η εισροή μεταναστών από χώρες όπως το Αφγανιστάν είναι υψηλή. Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με καταγραφές, το 2006 εισήλθαν παράνομα στη χώρα 5.200 Αφγανοί, το 2007 ο αριθμός τους διπλασιάστηκε και έφθασαν τις 11.600 και το 2008 τις 25.500. Εντυπωσιακός είναι και ο αριθμός των Ιρακινών που εισέρχονται στη χώρα παράνομα. Από 8.100 το 2006, ανήλθαν σε 12.500 το 2007 και 15.900 το 2008. Αύξηση της μετανάστευσης υπάρχει και από το Μπανγκλαντές και το Πακιστάν. Οπως εκτιμάται, τα τελευταία τρία χρόνια έφτασαν στη χώρα μας τουλάχιστον 4.100 άνθρωποι από το Μπανγκλαντές και 8.000 από το Πακιστάν.

Πού κατοικούν

Oκύριος όγκος των μεταναστών κατοικεί στην Αθήνα, στον Πειραιά και στο Λαύριο. Υποβαθμισμένες και πολλές φορές εγκαταλειμμένες από τους Ελληνες περιοχές, όπως γύρω από την πλατεία Ομονοίας ή την πλατεία Κουμουνδούρου, αλλά και άλλες πυκνοκατοικημένες, όπως ο Νέος Κόσμος, η Κυψέλη, η Καλλιθέα και το Παγκράτι, είναι οι τόποι όπου διαβιούν όσοι ξέφυγαν από την πλήρη ανέχεια των μη προνομιούχων χωρών (global south). Οπως επισημαίνει στο «Βήμα» ο κ. Ελγαντούρ, μουσουλμάνοι το θρήσκευμα εργάτες υπάρχουν σχεδόν σε όλο το μήκος και το πλάτος του ελληνικού εδάφους. «Πρόκειται για μια πραγματικότητα. Και ήδη υπάρχει δεύτερη και τρίτη γενιά μουσουλμάνων, οι οποίοι αισθάνονται- και είναι- Ελληνες».

Οπως εκτιμούν στελέχη των υπηρεσιών που παρακολουθούν τα θρησκευτικά ζητήματα στην Ελλάδα, συνολικά στη χώρα υπάρχουν 82 διαφορετικές «συγκεντρώσεις» ή «ομάδες» μεταναστών. Οι περισσότερες είναι μουσουλμανικές και οι 70 από αυτές βρίσκονται στην Αθήνα, στα δυτικά προάστια και στο Κορωπί. (πηγη εφ. ΒΗΜΑ)

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ = Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ


Πρεπει ο καθένας απο μας να αποφασίσει να συμπεριφέρεται διαφορετικά και να αρχίζουμε να αποκτουμε σιγά σιγά σωστότερη νοοτροπία .

Είναι καιρός να επιβραβευεται ο τίμιος επαγγελματίας που κόβει αποδείξεις και δεν κλέβει . Ας έχει περισσότερη δουλειά απο τον κλέφτη που θησαυρίζει εις βάρος μας

Ας επιλέξουμε τον υδραυλικό , τον ηλεκτρολόγο , τον ξυλουργό που θα μας δώσει απόδειξη.

Εαν προσπαθήσει να αυξήσει την τιμή χορηγόντας μας απόδειξη τότε στείλτε τον σπίτι του και ψάξτε για άλλον . Η αγορά είναι γεμάτη απο επαγγελματίες που ψάχνουν για δουλειά.

Σίγουρα θα βρεθεί αυτός που θα κάνει την ίδια δουλειά με καλύτερη τιμή και με αποδειξη.

ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΥΧΗ ΔΙΑΒΑΙΝΕ



Δειτε το βιντεακι για να καταλαβετε ποσο σημαντικό ρόλο παίζει στη ζωή μας η τύχη

ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ;


Οι λόγοι για τους οποιους ΔΕΝ θα έπρεπε να απεργούν οι εφοριακοί είναι:

1. Οδηγήσαν στον πάτο τα Εσοδα του Κράτους. ( Δηλαδή δεν δουλέψαν όσο έπρεπε και όπως επρεπε)

2. Κατα κοινη ομολογία οδηγησαν τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό σε πλήρη καταρρευση.

3. Ειναι μια απο τις πιο διεφθαρμένες Υπηρεσίες του Δημοσιου

4. Φοροδιαφευγουν επίσημα μεσω της αυτοτελούς φορολόγησης και άλλων τεχνασμάτων και καταφέρνουν για 50000€ να παίρνουν και επιστροφή φόρου .

Για όλους τους παραπάνω αλλά και για άλλους 100 λόγους επίδοματα θα πρέπει να παίρνουν όσοι φέρνουν επιτυχως εις πέρας την δουλειά τους .
Αλλιώς το πρόστιμο γιατί πρέπει να είναι μόνο για τους φορολογούμενους;
Μήπως θα έπρεπε να είναι και για τους εφοριακούς που δεν μπορούν να πιάσουν τους στόχους τους;

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ


Οσον αφρά στους στρατιωτικούς και όσους προσπαθούν να τους υπερασπιστούν είναι σίγουρο ότι και οι ίδιοι δεν θα θέλανε να βγούν σε σύνταξη στα 45 τους εάν μπορούσαν να διορθωθούν κάποια πράγματα που είναι πολύ σημαντικά για την ζωή τους.

1.Λιγότερες μεταθέσεις και πολύ πιο ορθολογιστικες . Γνωμωνας των μεταθέσεων οι ανάγκες της Υπηρεσίας σε συνάρτηση με τις ανάγκες των ανθρώπων και όχι ο παραλογισμός που ισχύει σήμερα για να σε αναγκάσει να παρακαλας στο γραφείο κάποιου βουλευτή.

2. Αμετάθετοι απο την ηλικία των 50 και μετά.

3. Υπάρχουν πάρα πολλές θέσεις στο Στράτευμα αλλά και στον Δημόσιο τομέα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί η Τεχνογνωσία και η εμπείρία ενός Στρατιωτικού.Η τοποθέτηση του μπορεί να γίνει ύστερα πο δική του Επιλογή συμφωνα με πληθώρα θέσεων που θα του δοθούν να επιλέξει

4. Μπορεί να περάσει στην Διοίκηση και να προσφέρει με την εμπειρία του . Δεν είναι δυνατόν να αποστρατευονται άτομα στην πιο παραγωγική τους ηλικία και γεμάτα απο εμπειρία και τεχνογνωσία

Για τις δυσκολίες του επαγγέλματος καλυτερα να μην αναφέρεται κανένας σ αυτό , γιατί υπάρχει πληθώρα ειδικοτήτων που δεν έχουν καμμιά σχέση μεταξυ τους όσον αφορά τον βαθμό δυσκολίας και επίσης ο καθένας μας μπορεί να πεί για τα προβλήματα του δικού του επαγγέλματος θεωρώντας τα σπουδαιότερα

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Ταξιτζηδες, μην προκαλειτε το κοινο αισθημα

Σ αυτο το σημείο έχουν φτασει τον Ελληνα.
Να μην μπορει να καταλάβει κανεναν αλλο, παρα μόνο τον εαυτούλη του
Αντι οι ταξιτζήδες να πούνε ότι: " Εντάξει ρε παιδιά, φοροδιαφεύγουμε και κλέβουμε το κράτος τα τελευταία 50 χρόνια. Τώρα ας πηρώσει ο καθένας ανάλογα μ"αυτά που βγάζει"

Λένε: " Η κλοπη είναι πια δικαίωμα μας, Ας πληρώσουν οι άλλοι ,συνταξιούχοι κλπ που παίρνουν 700€.
Εμείς έχουμε κεκτημένο δικαίωμα την φοροδιαφυγή."

Όλοι είμαστε μαζί σας όταν έχετε δικιο ,για την ασφάλεια σας ,τα προβλήματα σας και γενικά για τα δικαιώματα σας.
'Οταν όμως αρνείστε να πληρώσετε τον φόρο όπως όλοι οιΈλληνες πολίτες θαμας βρείτε απέναντι σας

Κατ αρχήν πρέπει να σεβαστείτε τον εαυτό σας

Γιατί ένας ταξιτζής που βγάζει ετησίως 25000€ πρέπει να πληρώνει ΙΔΙΟ φόρο με κάποιον που βγάζει 60000€

Αν δεν το καταλαβαίνετε πρωτοι εσεις τότε όπως λέει και ο πρόεδρος σας ,καψτε τα ΤΑΧΙ σας στην Ομόνοια και θα έρθουμε όλοι μας να το γλεντήσουμε γιατί πραγματικά δεν μας νοιάζει καθόλου

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ;


Ειναι δυνατόν η μεγαλη αλυσίδα SATURN να μοιραζει διαφημιστικό με σύνθημα ¨Η ΤΣΙΓΚΟΥΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΙΑ¨;

Ποιοί διαφημιστες και ποιός υπευθυνος δημιούργησε αυτή την .......εξυπναδα;

Στο επομενο φυλάδιο να περιμένουμε το ¨ Η ΓΥΦΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ¨ ή ¨ΓΙΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΣΠΑΓΓΟΙ ΨΩΝΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΑΣ¨

Καλύτερη μεταφραση κύριοι την άλλη φορά και μεγαλύτερη προσοχή

ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ

Οι ιδιοκτητες ΤΑΧΙ απεργουν γιατι θα πληρωσουν φόρο ανάλογα με την κονομα που κάνουν και δεν θα την γλυτώσουν και φέτος

Ο μοναδικός κλάδος που ενω ο μισθος όλων μειώνεται αυτοί πηραν αύξηση 100 % περίπου τα τελευταία δύο χρόνια.

Ελευθερωστε το επάγγελμα να στρώσουν .

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΔΥΟ ΑΝΕΚΔΟΤΑ

ΑΝΕΚΔΟΤΟ Νο 1


Δύο γυναίκες συνάδελφοι συζητάνε στη δουλειά :

- Τι έγινε χτες βράδυ; Κάνατε καλό σεξ με τον άντρα σου;

- Χάλια! Γύρισε σπίτι, κάθισε στο τραπέζι κατευθείαν, έφαγε σε 3 λεπτά, με πήδηξε για 4 λεπτά, γύρισε πλευρό και κοιμήθηκε σε 2 λεπτά. Εσύ;

- Α! Ήταν υπέροχα χτες βράδυ!!! Γύρισε ο αντρούλης μου από τη δουλειά, και με πήγε έξω για ένα υπέροχο δείπνο. Μετά το δείπνο κάναμε έναν ρομαντικό περίπατο για μια ώρα. Όταν γυρίσαμε σπίτι, άναψε κεριά σε όλο το σπίτι και ξαπλώνοντας στο κρεβάτι κάναμε μια ώρα προκαταρκτικά. Μετά, κάναμε έρωτα για μία ώρα. Μετά συζητούσαμε για μια ώρα ακόμα. Ήταν σαν παραμύθι!!!

Την ίδια ώρα, συζητάνε οι άντρες τους στη δουλειά :

- Τι λέει, κάνατε κανένα καλό σεξ χτες βράδυ με τη γυναίκα σου;

- Ναι. Χτες ήταν υπέροχα! Γύρισα σπίτι και το φαγητό ήταν στο τραπέζι. Έφαγα, πήδηξα τη γυναίκα μου και την έπεσα για ύπνο. Ζόρικα!!! Εσύ;

- Σκατά! Γύρισα σπίτι και δεν υπήρχε φαγητό γιατί είχαν κόψει το ηλεκτρικό επειδή είχα ξεχάσει να το πληρώσω. Έτσι, έπρεπε να πάω τη γυναίκα μου έξω για φαγητό το οποίο ήταν τόσο ακριβό που δεν είχα λεφτά για ταξί με αποτέλεσμα να γυρίσουμε με τα πόδια σπίτι περπατώντας μια ώρα! Ήμουνα τόσο θυμωμένος όταν γυρίσαμε σπίτι που δε μου σηκωνόταν για μια ώρα ότι κι αν κάναμε και όταν μου σηκώθηκε δεν τελείωνα για μια ώρα ακόμα όσο και αν το πάλευα! Αφού τελικά τα κατάφερα να τελειώσω, ήμουνα ακόμα τόσο θυμωμένος που δεν μου κόλαγε ο ύπνος για μια ώρα ακόμα! Άστα να πάνε. Σκατά, σου λέω.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ Νο 2


Μια οικογένεια κάθεται στο τραπέζι για το βραδινό φαγητό.

Ο γιος ρωτά τον πατέρα του:
-Μπαμπά,πόσα είδη από γυναικεία στήθη υπάρχουν;

Ο πατέρας έκπληκτος,απαντά:
-Γιε μου,υπάρχουν τρία είδη από γυναικεία στήθη ανάλογα με την ηλικία της γυναίκας.
Όταν είναι 20 χρονών οι γυναίκες,τα στήθη τους είναι σαν τα πεπόνια,στρογγυλά και στητά..
Στα 30 και στα 40 είναι όπως τα αχλάδια,εξακολουθούν να είναι όμορφα άλλα είναι και λίγο πεσμένα.
Μετά τα 50 είναι σαν τα κρεμμύδια.
-Τα κρεμμύδια;
-Ναι,τα βλέπεις και βάζεις τα κλάματα.........


Αυτό εξαγρίωσε τη σύζυγο και την κόρη που άκουγαν.

Ρωτά λοιπόν η κόρη τη μαμά:
-Μαμά,ποσά είδη από αντρικά πουλιά υπάρχουν;

Η μητέρα,έκπληκτη,χαμογελά,

κοιταζει την κορη της και απαντα:
-Κορη μου,υπαρχουν τρια ειδη πουλια,αναλογα με την ηλικια του ανδρα.
Στα 20 το πουλι ειναι σαν την βελανιδια,γερο και σκληρο.
Στα 30 και στα 40 ειναι σαν την λυγαρια,ευκαμπτο αλλα αξιοπιστο..
Μετα τα 50 ειναι σαν το χριστουγενιατικο δεντρο.
-Σαν το χριστουγενιατικο δεντρο;
-Ναι,νεκρο απο την ριζα και πανω, ενω οι μπαλες ειναι διακοσμητικες

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Λιγα πραγματα για την ιστορια της Ελληνικης Ροκ Σκηνης

νομίζω ότι είναι μία καλή ευκαιρία να θυμηθούν οι παλιότεροι και να μάθουν οι νεώτεροι από πού ξεκίνησαν την καριέρα τους πασίγνωστοι σήμερα καλλιτέχνες του ελληνικού, αλλά και διεθνούς μουσικού στερεώματος.

Επίσης ποια τραγούδια έγιναν μεγάλες επιτυχίες και από ποιους;

Όπως ακόμη ποιος διάσημος Άγγλος κιθαρίστας υπήρξε τότε έστω και για λίγο μέλος ελληνικού Γκρουπ?

Αυτό που στην ιστορία του ροκ ονομάστηκε «Βρετανική Εισβολή», δηλ. η παγκόσμια εξάπλωση της μουσικής των BEATLES, ROLLING STONES, KINKS, ANIMALS κλπ., δεν μπόρεσε βεβαίως να αφήσει ασυγκίνητη την ελληνική νεολαία των 60’s. Παρά τις εντελώς ελάχιστες πληροφορίες που διαδίδονται από την ανύπαρκτη μουσική ενημέρωση, τα αμφιβόλου ποιότητος μουσικά όργανα και το συντηρητισμό της ελληνικής κοινωνίας εκείνης της εποχής, τα πρώτα συγκροτήματα αρχίζουν να δημιουργούνται. Ο χαρακτηρισμός της μουσικής πολλών απ’ αυτά ως «ροκ» δόθηκε πολύ αργότερα, τότε ήταν γνωστή γενικά ως «ποπ» ή «μοντέρνο ελληνικό τραγούδι».

Ένα μεγάλο μέρος των συγκροτημάτων αυτής της εποχής, εξαναγκασμένα από τη δισκογραφική τους εταιρία, διασκεύαζαν ξένες επιτυχίες είτε αυτούσια είτε με την προσθήκη ελληνικών στίχων. Υπήρχε όμως κι ένα άλλο επίσης μεγάλο μέρος που ηχογράφησαν αποκλειστικά δικές τους συνθέσεις αγγλόφωνες η ελληνόφωνες. Όπως συνέβαινε εκείνη την εποχή σε όλες τις χώρες, τα πιο πολλά ελληνικά γκρουπ κατάφεραν να κυκλοφορήσουν από ένα έως περισσότερα singles. Τα LP’s πραγματικά μετριούνται στα δάκτυλα.

Εάν όχι το πρώτο, σίγουρα ένα απ’ τα πρώτα γκρουπ που δημιουργήθηκαν ήταν οι PLAYBOYS. Στα μέσα των 60’s ηχογράφησαν μερικά κομμάτια με τραγουδιστή το γνωστό Δάκη. Στα τέλη των 60’s λίγο πριν απ’ τη διάλυσή τους είχαν τραγουδιστή τον επίσης γνωστό για τη μετέπειτα καριέρα του στο ελαφρολαϊκό τραγούδι Φίλιππο Νικολάου.

Από τα πρώτα ακόμα σύνολα ήταν και οι FORMINX. Ήταν το σχήμα, από το οποίο ξεκίνησε την καριέρα του ο πασίγνωστος keyboard-ίστας και συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου. Γνωστότερο single τους ήταν το «Jeronimo yanka» που ακουγόταν σε κάθε πάρτυ και καθιέρωσε ένα νέο για την εποχή χορό, το «γιάνκα».

Ένα ακόμη μεγάλο όνομα των ελληνικών 60’s ήταν οι IDOLS. Ήταν το γκρουπ, από το οποίο άρχισε τη σταδιοδρομία του ως μπασίστας ο πολύ γνωστός Ντέμης Ρούσσος προτού αποχωρήσει στα μέσα περίπου των 60’s. Το συγκρότημα μέχρι τη διάλυσή του στις αρχές των 70’s κυκλοφόρησε διάφορα singles και ένα LP, το τελευταίο σε συνεργασία με το περιοδικό ποικίλης ύλης «Φαντάζιο».

Από τα πιο εμπορικά και δημοφιλή σύνολα ήταν βεβαίως οι CHARMS. Σίγουρα ήταν και από τα μακροβιότερα, αφού έμειναν μαζί για μία περίπου δεκαετία. Έβγαλαν πολλά singles και δύο LP’s. Γνωστότερες επιτυχίες τους ήταν τα «Γλυκιά αγαπημένη», «Έξω απ’ τον κόσμο», «Ο διωγμός» και η διασκευή του σουξέ των Αμερικανών 1910 FRUITGUM COMPANY «Simon says» ως «Τρελοκόριτσο».

Τέταρτο από τα σχήματα της πρώτης γραμμής των ελληνικών 60’s (όσον αφορά τη δημοτικότητα και μόνο) ήταν οι OLYMPIANS, γκρουπ του πολύ γνωστού τραγουδιστή Πασχάλη (Αρβανιτίδη).Τα σουξέ τους ήταν αρκετά και πολύ γνωστά. Ο «Τρόπος», η «Συγγνώμη», ο «Αλέξης», το «Σχολείο», το «Μείνε κοντά μου» βρίσκονται ακόμη και σήμερα στα χείλη όλων. Το 1970 και μετά από αρκετά singles βγάζουν και το μοναδικό τους ομώνυμο LP. Μετά την αποχώρηση του Πασχάλη από το γκρουπ τον αντικατέστησε ο επίσης γνωστός σήμερα τραγουδιστής Νίκος Παπάζογλου.

Τελευταίο από τα μεγάλα ονόματα ήταν οι APHRODITE’S CHILD αποτελούμενοι από τους Βαγγέλη Παπαθανασίου, Ντέμη Ρούσσο Λουκά Σιδερά και Αργύρη Κουλούρη. Ο Βαγγέλης προερχόταν από τους FORMINX, όπως είπαμε παραπάνω, ο Ντέμης μετά τους IDOLS πήγε στους MINIS, όπου συνάντησε το Λουκά και τον Αργύρη, οι οποίοι έβγαλαν 2 singles (περισσότερα γι’ αυτούς παρακάτω), και μετά προσχώρησε στους WE FIVE, οι οποίοι έβγαλαν επίσης 2 singles.Το Μάιο του ’68 το γκρουπ ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το Λονδίνο προς αναζήτηση καλύτερης τύχης χωρίς όμως τον Αργύρη που του είχε έλθει εν τω μεταξύ πρόσκληση για κατάταξη στο στρατό. Μπλοκάρονται όμως στο Παρίσι εξ αιτίας των τότε γνωστών ταραχών και ηχογραφούν εκεί το πρώτο single «Rain and tears». Το κομμάτι κάνει πάταγο μεταδιδόμενο απ’ όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Γαλλίας ξεπερνώντας μόνο στη χώρα αυτή μέσα σε 3 μήνες το 1.000.000 αντίτυπα σε πωλήσεις.

Οι BLUE BIRDS ήταν μαζί με τους CHARMS τα μακροβιότερα γκρουπ, αφού και αυτοί υπήρξαν μέχρι τα μέσα των 70’s. Κυκλοφόρησαν επίσης διάφορα singles μέσα στα 60’s με πρώτο και καλύτερο το «Julie» που άνετα θα μπορούσε να γίνει επιτυχία και εκτός Ελλάδος.

Οι DRAGONS με τραγουδιστή το Λάκη Παπαδόπουλο, γνωστό σήμερα ως «Λάκης με τα Ψηλά Ρεβέρ», ήταν κατ’ εξοχήν αγγλόφωνο σχήμα. Το τέταρτο κατά σειρά single τους «The first gun» ήταν απ’ τα πρώτα τραγούδια που απαγορεύτηκαν από τη χουντική λογοκρισία κι έτσι το γκρουπ αναγκάστηκε να του αλλάξει τον τίτλο σε «The forest of my place».Μάνατζερ τους ήταν ο γνωστός σήμερα βουλευτής Γιώργος Καρατζαφέρης που ήταν και ο συνθέτης ενός single τους με τίτλο «My dog Mozart».

Οι PERSONS ήταν ο προπομπός των SOCRATES DRANK THE CONIUM, αφού έπαιζαν σ’ αυτούς και τα τρία μέλη των S.D.T.C., οι Γιάννης Σπάθας, Αντώνης Τουρκογιώργης και Ηλίας Μπουκουβάλας. Στους PERSONS έπαιζε ακόμη και ο Ηλίας Ασβεστόπουλος που στα μέσα των 70’s δημιούργησε τους ΗΛΙΑΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ+2002, οι οποίοι αργότερα μετεξελίχθηκαν σε 2002 GR. Ήταν από τα πιο «ροκ» γκρουπ της εποχής, με την έννοια που μπορεί να δοθεί σ’ αυτόν τον όρο. Είχαν στο ενεργητικό τους 3 singles με καλύτερο το «Drive my mustang/All the world is mine», συνθέσεις του συγκροτήματος και φοβερά γκαράζ κομμάτια. Επιτυχημένη ακόμη ήταν και η διασκευή τους στο «Time of the season» των Βρετανών ZOMBIES με τίτλο «Είσαι το κορίτσι π’ αγαπώ».

Οι LΟUBOGG ήταν επίσης ένα καθαρόαιμο ροκ γκρουπ της εποχής. Κυκλοφόρησαν 4 πολύ καλά singles. Δύο μέλη τους, οι Γιάννης Κιουρκτσόγλου και Νίκος Δαπέρης, σχημάτισαν στα 70’s τους ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΟΚΙΟΥ.

Οι UNITED LOVELY SOUNDS άφησαν πίσω τους 1 μόνο single και είχαν για μπασίστα τους το γνωστό σήμερα συνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη. Αργότερα σχηματίζει ένα άλλο γκρουπ, τους ΑΛΕΞΗΣ-ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ WHITES, με τους οποίους βγάζει 1 ακόμη single.

Οι VIKINGS ηχογράφησαν από τα πιο γνωστά slow κομμάτια της εποχής, το «Francoise», που ακουγόταν και φυσικά χορευόταν σε όλα τα πάρτυ. Κιθαρίστας και τραγουδιστής τους ήταν ο γνωστός σήμερα Αντώνης Βαρδής.

Οι TEENAGERS έβγαλαν ένα και μοναδικό single με επιρροές από merseybeat pop. Είχαν στη σύνθεσή τους τους Κώστα Τουρνά και Ρόμπερτ Γουίλλιαμς που στα 70’s δημιούργησαν τους POLL και αργότερα ακολούθησαν επιτυχημένη σόλο καριέρα. Ήταν σίγουρα το σχήμα με τα νεαρότερα σε ηλικία μέλη, ο μεγαλύτερος δεν ξεπερνούσε τα 16, ο δε ντράμμερ τους ήταν μόλις…. 11 χρονών!!!

Θυμάστε την παλιά ελληνική κωμωδία «Οι θαλασσιές οι χάντρες», όπου η Ζωή Λάσκαρη ηγείται ενός γυναικείου γκρουπ παίζοντας ένα τραγούδι «Crazy girl»; Ε λοιπόν, αυτό το «Crazy girl» ήταν ένα single εκείνης της εποχής με τη γνωστή αργότερα Αλέκα Κανελλίδου, όσο κι αν αυτό σας φαίνεται απίστευτο.

Οι ΒΟΡΕΙΟΙ είχαν στις τάξεις τους το μπασίστα Στέλιο Φωτιάδη που στα 70’s δημιούργησε τους ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ, αργότερα γνωστό συνθέτη και παραγωγό και σύζυγο της γνωστής τραγουδίστριας Γλυκερίας. Μεγάλες τους επιτυχίες ήταν το «Τζίνι» και η «Σαλούνα».

Οι CINQUETTI διασκεύαζαν κυρίως ξένες επιτυχίες. Τραγουδιστής τους ήταν ο γνωστός Λάκης Τζορντανέλι και ντράμερ τους ο Κώστας Παπαϊωάννου που στα 70’s συμμετείχε στους POLL.

Όπως προδίδει και τ’ όνομά τους, οι GIRLS ήταν το πρώτο γυναικείο συγκρότημα του χώρου. Ενώ ακόμα πήγαιναν σχολείο, το 1966 έβγαλαν ένα και μοναδικό single

πριν διαλυθούν. Είχαν προ μερικών ετών την τιμητική τους, όταν συμπεριελήφθησαν στο αμερικάνικο LP-συλλογή «Girls in the garage» που περιείχε γυναικεία garage γκρουπ των 60’s απ’ όλον τον κόσμο.

Οι ARIS+THE OLYMPICS έβγαλαν το «Άντζελα» σε ρυθμό ταγκό και στο στυλ του Γιάννη Βογιατζή είναι ένα γλυκύτατο τραγούδι με τρυφερούς στίχους. Δυστυχώς διαρκεί μόλις 2 λεπτά. Με την προσθήκη της τραγουδίστριας ALBA μετονομάσθηκαν σε ARIS-ALBA + ΤHE OLYMPICS και χρησιμοποιούσαν συχνά σαν γλώσσα των τραγουδιών τους τα γαλλικά. Πασίγνωστη επιτυχία τους με το νέο τους όνομα ήταν το «Στη μαμά μου θα το πω».

Οι FOREMOST είχαν για ντράμερ τους το γνωστό σήμερα λαϊκό τραγουδιστή Γιώργο Γερολυμάτο. Ηχογράφησαν ένα και μοναδικό single το 1970 κι αυτό ήταν όλο.

Οι FLOW έβγαλαν επίσης το 1970 το μοναδικό τους single. Αργότερα άλλαξαν το όνομά τους σε ROUSSEAS-VAPHEAS-KARVELLAS (ναι, ναι, είναι ο Νίκος Καρβέλλας).

Οι M.G.C. θεωρούνται το πρώτο ελληνικό αυθεντικό ροκ συγκρότημα. Άφησαν πίσω τους 3 singles. Απ’ αυτούς άρχισε την καριέρα του ο Δημήτρης Πουλικάκος πριν σχηματίσει στις αρχές των 70’s τους ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ. Αργότερα ακολούθησε σόλο καριέρα και συγχρόνως ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Οι MINIS ήταν ο προπομπός των APHRODITE’S CHILD, όπως είπαμε παραπάνω. Τραγουδίστριά τους ήταν η Ζoe, η οποία δεν ήταν άλλη από τη γνωστή Ζωή Κουρούκλη, ξαδέλφη της Ζωής Λάσκαρη. Είχε αρχίσει την καριέρα της από ένα άλλο σπουδαίο αγγλόφωνο γκρουπ, τους STORMIES, με τους οποίους ηχογράφησε 3 singles. Στους STORMIES συμμετείχαν ακόμη οι Ντέμης Ρούσσος και Λουκάς Σιδεράς, καθώς και ο ντράμμερ Μάκης Σαλιάρης, κατόπιν γνωστός ραλλίστας και ιδιοκτήτης των clubs Αυτοκίνηση, Σεϋχέλλες, CAMEL κλπ.

Οι STYLISTES ήταν από τα ελάχιστα σύνολα που έκαναν εμφανίσεις στο εξωτερικό στη δεκαετία αυτή. Είχαν κι αυτοί κάμποσα singles.


Ο Σταύρος Ζώρας άφησε πίσω του ένα ακόμη κομμάτι που έγινε πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία, το πασίγνωστο «Εσένα που σε ξέρω τόσο λίγο». Αγαπήθηκε και χορεύτηκε κατά κόρον.

Οι SOVER GROUP ήταν στην ουσία ένα σχήμα session μουσικών, την ευθύνη των οποίων είχε ο παραγωγός Σώβερ Μεταξάς.Μ’ αυτό το όνομα έβγαλαν 2 singles. Αργότερα και αναλόγως ποιόν τραγουδιστή συνόδευαν, λειτουργούσαν με τα ονόματα ΜΑΚΗΣ ΚΑΛΑΒΡΟΣ+SOVER GROUP ή ΕΛΕΝΑ+SOVER GROUP, οπότε και είχαν σαν μεγάλα σουξέ «Το δικό σου μυστικό» και «Αγόρι μου γλυκό». Το 1970 κυκλοφορεί και το πρώτο LP της ΕΛΕΝΑΣ με τίτλο «Σε περιμένω τ’ άλλο καλοκαίρι», απ’ όπου ξεπήδησε και η ομώνυμη επιτυχία.

Το όνομα των JUNIORS συνδέθηκε μ’ ένα τραγικό γεγονός. Στις 18.10.65 σκοτώνονται σε τροχαίο δυστύχημα ο μπασίστας του γκρουπ Θάνος Σογιούλ, ο μάνατζέρ τους και άλλα δύο άτομα, ενώ συγχρόνως τραυματίζεται σοβαρά στο χέρι ο κιθαρίστας τους Αλέκος Καρακαντάς (τον οποίο θα ξανασυναντήσουμε παρακάτω).Την εποχή εκείνη οι JUNIORS με ήδη 2 singles στο ενεργητικό τους (ένα απ’ αυτά ήταν το «Babies yanka» βασισμένο στο γνωστό παιδικό τραγούδι «Δεν περνάς κυρά Μαρία») εμφανίζονταν στο club Igloo της Φωκίωνος Νέγρη, σαν support τους δε εμφανιζόταν μια παρέα πειναλέων Άγγλων μουσικών που είχαν ξεπέσει στη χώρα μας προς αναζήτηση καλύτερης τύχης. Μετά το δυστύχημα, το Igloo πήγαινε για κλείσιμο.Τότε προσφέρθηκε ο κιθαρίστας του Αγγλικού γκρουπ να αντικαταστήσει τον Καρακαντά στις εμφανίσεις του συγκροτήματος. Ο ιδιοκτήτης του club είχε καταλάβει ότι ο τύπος ήταν πολύ αξιόλογος και δεν ήθελε να τον χάσει με τίποτε. Kαι οι JUNIORS όμως είχαν με τη σειρά τους εκτιμήσει δεόντως τις ικανότητές του και έπεισαν τον ιδιοκτήτη να συμφωνήσει με την πρότασή του.Η δουλειά λοιπόν έκλεισε και ο Άγγλος εμφανιζόταν με το γκρουπ, στις 25.10.65 δε εμφανίστηκαν σε θριαμβευτική συναυλία στη μνήμη του Θάνου Σογιούλ στο σινεμά «Τερψιθέα» του Πειραιά, όπου είχε δημιουργηθεί από νωρίς το αδιαχώρητο. Οι JUNIORS σε ένδειξη πένθους φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια και ο Άγγλος μαύρο πουκάμισο. Λίγο αργότερα ο τύπος μαζί με τους συμπατριώτες του θα αναχωρούσαν για την πατρίδα τους. Οι JUNIORS έβγαλαν ένα 3ο single το 1966 στη μνήμη του χαμένου τους φίλου, το «Lost friend» και αργότερα άλλο ένα, πριν διαλυθούν.Α ναι, θα το ξεχνούσα: τον Άγγλο κιθαρίστα τον έλεγαν……Eric Clapton.

Το Γιώργο Ρωμανό θα τον ξέρετε ασφαλώς σαν ένα τραγουδιστή του Νέου Κύματος. Τα πράγματα όμως δεν ήταν ακριβώς έτσι.Το 1968 κυκλοφορεί το LP του «In concert and in the studio». Η μία πλευρά του ήταν ακουστικές μπαλάντες σε συνθέσεις δικές του και Μάνου Χατζηδάκη. Η άλλη, η ηλεκτρική πλευρά, αποτελεί και τη μεγάλη έκπληξη. Εδώ υπάρχουν αποκλειστικά δικά του κομμάτια και τον συνοδεύουν στην πλευρά αυτή τα μέλη των APHRODITE’S CHILD. Κομμάτια σαν τα «Η αγάπη μας κοιμάται στα νερά» και «Μαρίνα» είναι πανέμορφα και ενσωματώνουν στοιχεία ψυχεδέλειας δίνοντας δείγματα γραφής για το τι έμελλε να επακολουθήσει δυο χρόνια αργότερα. Το 1970 ο Γιώργος Ρωμανός κυκλοφορεί ένα από τα καλύτερα LP’s ελληνικού ροκ όλων των εποχών. Τα «Δυο μικρά γαλάζια άλογα» είναι ένα θεσπέσιο ολοκληρωμένο άλμπουμ με φοβερές ενορχηστρώσεις, ψυχεδελικό ύφος, πολύ ωραίους στίχους και υπέροχα κιθαριστικά μέρη και κιθαριστικά εφφέ από τον πρώην JUNIORS Αλέκο Καρακαντά, εντελώς πρωτόγνωρα σε ελληνικό δίσκο. Τραγούδια σαν τα «Ο βασιλιάς της καρδιάς», «Κοριτσάκι μου», «Η ζωή είναι ένα όνειρο», «Η γιαγιά», καθώς και το ομότιτλο κομμάτι με τα ηχητικά εφφέ, τις παραμορφωμένες φωνές και τη fuzz-αριστή κιθάρα του Καρακαντά είναι απ’ τα καλύτερα του δίσκου. Πρόκειται για LP-ορόσημο στο ελληνικό ροκ.


Τα ονόματα βέβαια δεν τελειώνουν εδώ. Υπήρχε μία ατελείωτη σειρά εντελώς επισκιασμένων γκρουπ που είναι και η ουσία της υποθέσεως. Είναι απολύτως απαραίτητο να μνημονευθούν τα πιο ενδιαφέροντα:

Οι QUITES ,BILL+PSYCHEDELIC BAND, SAINTS ,KNACKS, Οι Ρόδιοι RABBITS και οι Πατρινοί SPIDERS, BRIGHTNESS,ADAMS BOYS, MONKS ,ESQUIRES, DORIANS, JAGUARS, HOOKS, SHOOTING STARS, STEW+NICK ,CROWNS

Οι Θεσσαλονικείς PACIFICS έγραψαν ιστορία με 2 singles, εκ των οποίων το ένα περιείχε δύο πολύ ωραία instrumental κομμάτια. Επειδή στη συμπρωτεύουσα δεν λειτουργούσε κανένα στούντιο ηχογραφήσεων την περίοδο εκείνη, η ηχογράφησή τους έγινε σε τετρακάναλη κονσόλα εντός μιας διαμορφωμένης αίθουσας του κολεγίου Ανατόλια που χρησιμοποιήθηκε ως στούντιο για τις ανάγκες της.


Τα ονόματα βέβαια και οι δισκογραφίες τους δεν τελειώνουν ούτε εδώ. Υπήρχαν πολλά ακόμη ονόματα όπως οι SPIES, STORKS, LES PHENIX, GEORGE LOUKAS+THE SAXONS, GUS AND GEORGE, DAVE SET, MAGICS, SEAGULLS, GREEKS, BLUE ROCKS, SQUIRRELS, NUOVI GIANNINI, ΓΑΛΑΞΙΕΣ, ΦΟΙΝΙΚΕΣ και πολλά-πολλά άλλα, τα οποία άφησαν πίσω

τους τουλάχιστον 1 single.

Όλα έβαλαν από ένα μικρό λιθαράκι στην υπόθεση «Ελληνικό Ροκ». Εκτενής αναφορά όμως σε όλα αυτά θα παραβίαζε την ανοχή, αλλά και την παροχή χώρου εκ μέρους του περιοδικού, και θα μετέβαλλε το παρόν από ένα απλό άρθρο σε ΠΑΠΥΡΟ ΛΑΡΟΥΣ.

Πριν τελειώσουμε, ειδική μνεία πρέπει να γίνει για τον άνθρωπο που ήταν ο συνδετικός κρίκος πολλών από τα γκρουπ που αναφέρθηκαν παραπάνω, τουλάχιστον αυτών της Αθήνας. Αυτός ήταν ο Nίκος Μαστοράκης, γνωστός και μη εξαιρετέος σήμερα τηλεοπτικός παράγων?. Ήταν τα πάντα για τις μουσικές show business της εποχής. Συνθέτης, παραγωγός, μάνατζερ, διοργανωτής συναυλιών, παρουσιαστής ραδιοφωνικών μουσικών εκπομπών, δημοσιογράφος. Η συνέχειά του … μάλλον αξιοθρήνητη.

Αντίστοιχος Μαστοράκης για τα γκρουπ της Θεσσαλονίκης ήταν ο Λευτέρης Κογκαλίδης.

Για την συλλογη των στοιχειων θελω να ευχαριστήσω τον αγνωστο φίλο που έχει κανει εξαιρετικη δουλειά με μεράκι μεσα απο κάποιο torrent - site